💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 291
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Започнахте ли да излизате по-смело (по-дълги разходки, магазини, заведения)? Аз още не смея. Излизаме само вечер с мъжа ми за по час и нещо около блока или в парка, сама още не смея да изляза, въпреки че и аз не знам от какво точно ме е страх. Мечтая си да идем на вечеря някъде навън, но дали не е рано още...на 25 дни е.

Иначе като излезем се чудя какво се прави с храненето. Кърмя го, но често додавам изцедена кърма. Ако сме навън как ще додам, в термос ли да я нося затоплена или какво...? Също така, ако нося АМ как се процедира - нося си затоплена вода в термос и прахчето директно в бутилката за бебето или как? Много съм боса във всичко и ми е голям филм, надявам се скоро да се отпусна.

# 121
Започнахте ли да излизате по-смело (по-дълги разходки, магазини, заведения)? Аз още не смея. Излизаме само вечер с мъжа ми за по час и нещо около блока или в парка, сама още не смея да изляза, въпреки че и аз не знам от какво точно ме е страх. Мечтая си да идем на вечеря някъде навън, но дали не е рано още...на 25 дни е.

Иначе като излезем се чудя какво се прави с храненето. Кърмя го, но често додавам изцедена кърма. Ако сме навън как ще додам, в термос ли да я нося затоплена или какво...? Също така, ако нося АМ как се процедира - нося си затоплена вода в термос и прахчето директно в бутилката за бебето или как? Много съм боса във всичко и ми е голям филм, надявам се скоро да се отпусна.
Ако се чувства добре детето,не виждам нищо притеснително,според мен.
Иначе кърмата знам,че е ок да се дава до 1 час.
Има дозатори за АМ,вършат чудесна работа.
Капки за колики давам вече втора седмица,не знам има ли ефект..но за сега леко минава.
Наскоро една позната докторка ми каза,че когато детето е с колики,пробиотика се дава след 16:00 часа,за да е спикойно вечер,при нас определено действа.

# 122
Ние излизаме, и на дълги разходки, вчера също бяхме на ресторант. 6ти ден беше, когато бяхме на разходка за около час.  Тя и на двора "излиза".  На разходки си ходим редовно. Само возенето в колата ми е напрягащо, защото постоянно някой се кара с другият за "много спешната" количка или пушка.

# 123
Radina в диапазона 22-06 часа имам към 3 кърмения. Ако теоята девойка си наддава добре не бих я будила. Дори Хедра имаше няколко видеа по въпроса, и там все пак съветват да се буди на 3 часа само в случаите на първите месеци и ако бебето е родено много малко или не наддава добре.  Иначе другият проблрм ако нямаш нощни хранения ( първите месеци), че може леко да намалее кърмата, важно е поне едно да имаш за да стимулираш ( или да се цедиш).
Иначе друг трик за който четох- ако бебето е нервно или нещо го боли и трудно засуква заради тези причини, най добре е да се храни докото е доста сънливо, така било по лесно че ще засуче.
Също за коликите прибва ли да махнеш млечни- при някои кърмени това се оказвало фактор за коликите.
Здравейте момичета,аз последните дни само ви чета че и при нас е много трудно това спане през деня.Храня я,заспива и след 30-40 минути пак будна и започва едно мрънкане.Присвива крачета,знам че я мъчи коремче,но не знам какво да правя вече.Правя и масаж,давам капки,правя и чай от копър но почти не виждам ефект.А и новото двайсе е че тръгвам да я кърмя,отваря една голяма уста бутам й зърното вътре обаче не засуква,докато се мъчим да подхване зърното тя се изнервя и започва да реве и още по-трудно става това засукването.Опитвам се да й разтривам бузките но ефект нулев,не знам откъде се появи това нещо сега.Гледам да съм спокойна да не й повлиявам и на нея,но понякога и моите нерви не издържат.
Тя тази седмица прави 40дена,но нямам намерение да правя някакво събиране.С ММ не сме набожни и няма да я водим на църква,а в апартамента нямаме място много за събиране,та ще извикаме само нашите и неговите родители и ще се почерпим скромно вкъщи.
С нощното спане сме добре вече мога да кажа че се събужда само веднъж за едно хранене,не знам това дали е окей,тя е на 37 дена.Ще я видим на следващата консултация колко ще е наддала,но ми е много трудно да в събудя от нощен сън,а и ми е мило да я гледам как сладко си спи.Вие как сте с храненето през ноща? Дали е нормално да яде само веднъж,гледам да се водя по нея но тя е изцяло на гърда и не знам колко изяжда и дали е достатъчно.

# 124
Колики има, но са приемливи. Иска ми се да не давам нищо,засега успяваме. Хич не желая да влизам във филма с купуването на добавка след добавка и нищо да не действа. В тази връзка някой пробвал ли е с борина? Препоръча ми го една майка, но го мисля. Спряла съм млечните, не консумирам бобови, зелеви и той пак пръцка като дърто магаре, не знам как може да излизат такива звуци от бебе. Днес за първи ден е зверски неспокоен, а нямам обяснение.

За излизането- само на двора и със слинга из селото. Още не мога да се пречупя да го вкарам в магазин или да го разхождам в града. Количката засега не му е любима, надявам се на промяна 😁

# 125
Давам за колики от 10 я ден някъде, ама не знам има ли изобщо ефект. Запека ме мъчи страшно, от утре почвам за закуска, мюсли със сусам, да видим, хем за кърма хем за разхлабване.
Похвалвам се, че бучката ми се махна само от сукане, с техниката, че брадичката на бебето сочи, посоката на запушването.
Излизаме навсякъде и в заведения, пием кафе де, но на открито, водим голямата на плаж дори, но аз и бебето сме в края на едно  заведение пак на пясъка, но под едно дърво дебела сянка и много нагоре от водата, от 7:30 до 10 най късно и си тръгваме, тя си спи и е много прохладно, ходихме два пъти така , за да може голямото да поиграе малко с баща си във водата. Затворени пространства избягвам, изключая един Лидл онзи ден мн набързо.
София яде на три-четири часа през нощта без да я будя, сама си става. Ей сега я приспах едвам, седнах да ям и да се оправям, че съм на преглед и голямото влезе в стаята да пиела вода и я събуди
...откачих просто.
Относно коликите, опитът ми с първото показва, че само израстването помага, нищо друго..а може и да греша.
Редактирам се, Люси и аз избягвам бобови и т.н. и съм втрещена от звуците при акане, то все едно....абе сериозно си пръцка момата Simple Smile

# 126
Давам за колики от 10 я ден някъде, ама не знам има ли изобщо ефект. Запека ме мъчи страшно, от утре почвам за закуска, мюсли със сусам, да видим, хем за кърма хем за разхлабване.
Похвалвам се, че бучката ми се махна само от сукане, с техниката, че брадичката на бебето сочи, посоката на запушването.
Излизаме навсякъде и в заведения, пием кафе де, но на открито, водим голямата на плаж дори, но аз и бебето сме в края на едно  заведение пак на пясъка, но под едно дърво дебела сянка и много нагоре от водата, от 7:30 до 10 най късно и си тръгваме, тя си спи и е много прохладно, ходихме два пъти така , за да може голямото да поиграе малко с баща си във водата. Затворени пространства избягвам, изключая един Лидл онзи ден мн набързо.
София яде на три-четири часа през нощта без да я будя, сама си става. Ей сега я приспах едвам, седнах да ям и да се оправям, че съм на преглед и голямото влезе в стаята да пиела вода и я събуди
...откачих просто.
Относно коликите, опитът ми с първото показва, че само израстването помага, нищо друго..а може и да греша.
Редактирам се, Люси и аз избягвам бобови и т.н. и съм втрещена от звуците при акане, то все едно....абе сериозно си пръцка момата Simple Smile

Охх.. това със събуждането.. говори ми. Наистина ти съчувствам. 😬 малкия батко влиза със засилка в стаята, до степен да се удари във вратата, докато бравата "хване", та вземе да се отвори.. сега като пиша се смея, ама хич не ми е смешно как беснея, докато се случва. 😂

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 14:39 от КремонаЛиза

# 127
Karina И аз съм със запек, а ям плодове доста, зеленчуци поне 2 пъти на ден, супи. Корема ми непрестанно църцори, свири и всякакви други звуци издава, дали е възможно това да се отразява на бебето?
Едно момиче в майската група, което живее в Холандия, каза че холандските бебета нямали колики или поне така твърдят майките им.

# 128
Не знам и аз това се чудя дали влияе на бебето, ама не се търпи вече. Ще пробвам с разхлабващи храни пък да видим, и аз ям плодове доста, готвя всеки ден, гледна да в разнообразно и досега единствено ефект има за ходенето от череши, а на малката не се отразяват. Вече в чудо се видях, всеки ден нещо излиза да има да го мисля ...ама явно при всички ни е така.
И редовното на голямата, вие само с бебето си играете Joy да да играем ние, иначе мн я обича и ѝ се радва.

# 129
Alexandrova най-ме е страх да не ми намалее кърмата,атази вечер като се събудихме за нощното хранене гърдите ми не бяха в напрежение,а до сега винаги са били по това време,явно са се нагодили според малката.Аз се и цедя преди да си легна,защото знам че тогава и е голямата пауза на сън към 4-5 часа и след като я нахраня също се изцеждам за да ми е по-удобно да спя.Иначе почти не консумирам млечни,много рядко хапвам някое кисело мляко или йогурт.Спряла съм и бобовите че знам че и от тях може да образува.За наддаване не знам тя от скоро се събужда по един път,иначе до сега си върви добре,ще я видим на следващата консултация,че нямаме вкъщи везна да я изтегля.
А за запека и аз от няколко дена с мъки ходя,чак след това ме боли.На мен ми помагаше докато бях бременна чаша с топла вода на гладно,ще взема пак да пробвам.

# 130
За запушени канали помага зелево листо върху бучката, не се слага върху зърното. При мен винаги е действало.
Излизаме пред блока на 12 дни е. Аз се притеснявам да не го урочасат 😅 не вярвам на такива неща, но .. Днес му вързах червен конец и в това не вярвам, но и на другите си деца слагах.
Много ми се иска да заведем децата на море в краят на Август, началото на Септември. Милите ще запомнят ваканцията "имахме бебе и стояхме вкъщи".
В болницата му пускаха изследвания, не ми обясниха много. Но тези които били за газове са ниски. Още с прибирането вкъщи започнах Еспумизан Л, доволна съм.

# 131
С първото какво ли не опитах, нищо не помогна, зеле, картофи, компреси, сукане..само лецитина, но аз не съм критерии де, защото съм с мн тесни канали.
Доктора каза, за запека 3 л вода на ден..

# 132
Бобови и зеле не съм яла от преди да родя, млечни - сирене върху салатата вечер и пак такива звуци излизат с нея чак се чудя как е възможно. Правя си 1 безкофеиново кафе сутрин и рядко успявам да го изпия. От 3 дни давам Lefax, определено има ефект. Прочетох назад да се дава пробиотика след 16ч, ще пробвам дано да помогне.

# 133
  • София
днес нещо ме прорязва лявата гърда, но дори не мога съвсем да локализирам болката. Една такава прорязваща, боцкаща, за кратко...май нямам зачервявания и се чудя какво да правя.

# 134
Понеже първото ми дете имаше някаква лека форма на АБКМ и съм изчела на света информацията за това, дори и една хапка млечвн продукт е достатъчна да вкара казеин и лактоза в организма за дни напред. Нужни са 5-7 дни, за да се изчисти. Тогава ми казаха и соеви продукти и телешко да не приемам. Сега обаче нещо не виждам ефект от това и дребния киселее и пръцка на поразия. Все пак няма нищо общо с ужаса, който преживях с първото.

Общи условия

Активация на акаунт