💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 684
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Ох как ви пропускам, като ме хване ежедневието. Grinning
Ние вчера бяхме на консултация, почти 1кг е качила за 1 месец девойката, всичко и е точно, другия месец на 6ти ни е следващата дата и ако всичко е наред почваме с ваксините тогава. Голям страх и ужас са ми, но поне педиатъра ми също ги разделя и не бие по повече от една в един ден, та за това сме на една вълна. Вигантол ни изписа, но да ви питам как и кога го давате? Аз сутринта и сложих 2 капки в лъжичка с кърма и така го дадох, но явно не и е много вкусен, според мен половината го изплю.
И още един въпрос. По колко будуват вашите дечица? Ние ден с ден нямаме. На почти 40дни е, някои дни половината ден си е будна, други като днес например само спи, дори едното ядене насън го изяде Grinning не мога да не призная, че ми дава шанс да почивам така, но се чудя дали е нормално.
През деня спи няколко пъти по 15-20 минути, а вечер 5-6 часа.На 51 дена е.

# 151
  • София
И ние нямаме ден с ден еднакъв, но като цяло много рядко спи по 3 часа, дори и през нощта. Доста често се буди и все е гладен. Започнах да се изцеждам, за да знам колко изяжда, ама пак е гладен като изяде 100-110мл. Не знам какво да го правя вече Sad

Иначе моят човек днес много се заглежда, сякаш изведнъж прогледна, много е готино Heart

# 152
И при нас няма ден с ден еднакъв,бебешка му работа😀Бях си казала,че второто няма да го нося на ръце,ама гледам че пак натам отиват нещата😁скучно и е на мацката.
Вие дадахте ли витамин К?Нашата педиатърка ще отсъства и го взех днес,да и го дам на 30-тия ден.
То за режим не може да говорим още,но в какви часове горе долу къпете и слагате да спят бебешорите?

# 153
Ние сме разпасана команда. Яде на поискване, спи все с мен и в мен, но ако го оставям сам, абсурд да спи толкова. Така обаче ми е спокойно, че се наспива. Днес за първи път заспа без гърда, само гушкане- пораства момчето. Надявам се, че имайки това спокойствие, ще започне лека,- полека да заспива сам в някакъв момент. Първото от зор го бях изнервила, патка с патките, много беше важно да чистя и готвя, вместо да дам на детето емоционалната подкрепа от която имаше нужда.

# 154
София я къпем 21, 21:30 и повечето пъти заспива, днес за първи път спа през деня, да видим как ще е тази вечер. Иначе се буди на 3, 3 и половина, 4 часа за храна. Имам чувството, че вече 30 мл ам дохранване не стигат, на 22 дни е. Уж пия разни неща  за стимулиране, суче по осем пъти на денонощие, а гърдите ми едни меки ..

# 155
Моята бебка не обича да я къпят - изнервя се и след това рев и часове наред няма заспиване. Яде рпез 2 часа, заспива предимно в мен... Дано не "свикне" така и дано не я прехранвам.
Може ли да ми кажете как капете физ разтвор в нослето на вашите бебета, за да го почистите?

# 156
София я къпем 21, 21:30 и повечето пъти заспива, днес за първи път спа през деня, да видим как ще е тази вечер. Иначе се буди на 3, 3 и половина, 4 часа за храна. Имам чувството, че вече 30 мл ам дохранване не стигат, на 22 дни е. Уж пия разни неща  за стимулиране, суче по осем пъти на денонощие, а гърдите ми едни меки ..

Моите също са меки, но чувам, че гълта здраво, значи има мляко.

GreenArrow моят е на дозички и с тях капя, много му е неприятно горкия, но иначе голямо хъркане и кихане пада.

# 157
LucyFord, а след като накапеш, веднага ли ги изсмукваш? Ох, представям си на моята колко ще ѝ е неприятно и ще има бунт и як рев. Напоследък е открила плача като средство за комуникация и почти за всяко нещо го използва и е много нервна.

# 158
GreenArrow Не смуча с нищо, те не са сополи като на болно дете. Така ме бяха инструктирали още с първото и така съм правила досега.

# 159
И мен като Lucy още с първото така ме научиха от болницата - малко в очите капеш и в носа директно ( да си отиде назад), без никакво изсмукванр . Гледам обаче това да го правя веднъж през деня, когато е по спокоен, за да мине по леко. Че вечер с къпането ( около 9/9.30) му правим масажи и гимнастика и да не стават много неща.
За заспиване тъй като първият ми и до ден днешен е супер труден с приспиването, сега с вторият доста разглеждах и взехме легълце по-спецялно което е залепено до леглото. Самата малка кошарка има няколко степени на люлеене ( имитира люлеене от возене на кола, люлеене от ходещ човек и тн) и издава звуци като бял шум или наподобяващ шума от корема на майката. Щом го нахраня и подържа малко вертикално да се оригне, го слагам и заспива вътре. Засега много дибре работи. Иначе имаме от първият ми и нормална люлка, но нея хич не я харесва засега и не иска да седи в нея.

Не ми дава да добавя видео да покажа леглото… 😢

LucyFord, а след като накапеш, веднага ли ги изсмукваш? Ох, представям си на моята колко ще ѝ е неприятно и ще има бунт и як рев. Напоследък е открила плача като средство за комуникация и почти за всяко нещо го използва и е много нервна.

# 160
Благодаря ви, момичета! На мен никой нищо не ми показа в болницата, дори не споменаха за това нещо, та го знам от вас. Иначе педиатърката ми каза, че след като повърне е хубаво да изсмукам и от нослето каквото има, защото бебетата успяват да върнат храна и до носоглътката, та от там и коричките.

# 161
Още не сме почнали вит Д, с другите деца в лъжичка с кърма го давах, но после почнах директно в устата две капки сутрин на гладно.
В болницата на едното бебе му почистиха нослето с клечка като за уши, изглеждаше ми различна обаче, не бих пробвала.
Днес педиатъра го изтегли , за 10 дни е качил 300гр. (На 14 дни е) Каза сутрешното кърмене в 6ч да отпадне 😂 Добре, че след три деца знам какво да му спестявам. Кърмя си на поискване и това е.

# 162
  • София
И аз вит. Д давам сутрин директно в устата, 2 капки. Понякога е преди ядене, ама те са толкова сбити едно след друго, че направо си е между храненията 😁

Момичета, какво мислите за чаша бира/вино в този период? Чувала съм, че не е драма, но се чудя още, а много ми се иска. И чист тоник много ми се пие ама не смея. Вие угаждали ли сте си и после какво правите- цедите и хвърляте или?

# 163
Аз си позволявам по една чаша вино през ден, понякога две. Бирата е малка засега, почти всеки ден.
Една консултантка по кърмене ми каза, че нямало проблем. А и уж бирата помагала за кърмата, не знам.
Иначе и аз вчера загледах джиновете, но няма да са скоро за мен...

Вит Д и аз давам директно в устата, че иначе не знам колко остава в лъжички или шишета. Гергана утре е на педиатър, почти на месец направи. Вълнувам се да видя колко е наддала, очевидно е порастнала Heart

# 164
Аз онзи ден изпих 2 самърсбита!!! 🥳
Съдете ме, много ми беше хубаво!!🤭

Днес бяхме при джипито, каза че няма нужда от вит. Д, защото й била малка фонтанелата. Каза, че на 45 дни започваме боцкането, защото имало бебета на около месец в не добро състояние в инфекциозно, заради коклюша. И мен ме притеснява това. Това не е корона, това наистина е опасно. Не само заради опасно дългият инкубационен период.

Общи условия

Активация на акаунт