💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 687
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
Ако ми се пие чаша вино или бира бих пийнала.
Витамин Д давам сутрин директно в устата.
За коклюша аз си бих ваксина, иначе ми казаха на шест седмици, ще сложим първата и на София.

# 166
Дами, може би сте коментирали, но съвсем забравих да питам в болницата с какво да мажа белега от секциото🤔

Иначе ние сме добре, яде през час по малко, според педиатърката заради жегите. Съня е малко, храненията много и така😁

# 167
Момичета, колко са наддали вашите бебета до 20тия ден? Нашето наддава с много малко ..

# 168
АГ ми каза да не мажа с нищо. На контролата на 30-я ден каза, че ще ми изпише за мазане.

Моята девойка към 9-10 ден беше качила 400 гр. Сега е 17-ти ден и не съм я мерила. Ако се сетя после с баща й да извадя везната, ще пиша. Но мисля, че доста е качила, че нещо се разяде тези дни. Имате ли идея колко мл трябва да им се събира на денонощие? Моята изяжда последните дни около 550/600 мл за 24 часа. Май ми се вижда много. Не я будя, за да яде.

# 169
Днес бях на преглед - докторът каза всичко е наред. Той не е много по приказките, но му имам доверие, а и забравих какво щях да питам. Grinning взе ми цито и микробиология. Дано цитото е добре, не съм си правила от години.
Втори ден съм спряла млечните. Определено  има много по-малко газове и е по-спокойна. Давам лефакса, снабдих се с колан с костилки и чай против колики. Само не знам с кърменето как ще се оправим и това сукане на 30-40мин. Да пия нещо за увеличаване на кърмата ли не знам. Снощи за час и нещо сука 4 пъти, накрая и дадох АМ изяде 120мл, след час се събуди гладна. Кърмих я и нямам спомен да се е будила през нощта Astonished или се е събудил и сама ми е намерила гърдата Satisfied защото заспахме гушнати, така се и събудихме.

# 170
И аз вит. Д давам сутрин директно в устата, 2 капки. Понякога е преди ядене, ама те са толкова сбити едно след друго, че направо си е между храненията 😁

Момичета, какво мислите за чаша бира/вино в този период? Чувала съм, че не е драма, но се чудя още, а много ми се иска. И чист тоник много ми се пие ама не смея. Вие угаждали ли сте си и после какво правите- цедите и хвърляте или?
Пия безалкохолна или плодова бира с няколко бучки лед вътре.От всички алкохоли те са ми любими .

# 171
И аз така.
Днес бяхме на първи преглед, бебка е качила 1100 и е пораснала с 4см. 🥳
Аз си позволявам по една чаша вино през ден, понякога две. Бирата е малка засега, почти всеки ден.
Една консултантка по кърмене ми каза, че нямало проблем. А и уж бирата помагала за кърмата, не знам.
Иначе и аз вчера загледах джиновете, но няма да са скоро за мен...

Вит Д и аз давам директно в устата, че иначе не знам колко остава в лъжички или шишета. Гергана утре е на педиатър, почти на месец направи. Вълнувам се да видя колко е наддала, очевидно е порастнала Heart

# 172
Фрезия, за какъв период е качила 1100 гр?

# 173
Ох, моята бебочка днес е много сънлива, такова чудо не е било досега. Спи цял ден и се събужда само за хранене на около 2 часа. Будува макс 1 час между дремките. Дали не е от жегата? Worried Гледам, че на ден има около 9 хранения, в която бройка включвам и двете хранения през нощта. Това леко ме притеснява, защото от втория месец вече трябва храненията да стават 6, пък така като гледам изгледи за отказване от храна или за удължаване на интервалите на хранене няма. Иначе е качила 1 кг за 1 месец. Притеснявам се да не я прехранвам. Frowning Но пък тя си търси храната.
Давам витамин Д, като препоръката е за този на Джеймисън. Предпочитам Вигантол, обаче витаминът на Джеймисън е супер за накапване директно в устата на бебчето - капката пада веднага. Днес го дадох за първи път преди едно хранене. Забравих само да купя витамин К, който е  препоръчан по епикриза да дам. На вас за витамин К нещо да са казвали?

# 174
Моята девойка беше качила 500гр за малко над две седмици. Утре ще видим колко е наддала, очаквам да си тежи на мястото Grinning
Да, в момента има много хубави безалкохолни бири, препоръчвам от тях най-много Clausthaler (Е, половин процент алкохолен е, но не се брои хаха)

# 175
За увеличаване на кърмата ми казаха да пия лактогонен чай от билковата аптека, плюс чай от жаблек и от хомеопатията на боарон   Ricinus communis 5 ch.

Мисля, че е от жегата и при нас прави кратки дремки от 25/50мин и яде през около час. Докато мине това проклето лято ще се побъркам🤯 нз и преди ли е било толкова топло в Сф и без да съм бременна или с бебе не съм го усещала но идните десет дни ще е около 35 градуса и вече ми идва мн нагорно

# 176
Витамин К дадох 25 капки след първата консултация и преди навършването на 40 дни. Такива бяха указанията на педиатърката.
Всяка вечер пия по едно малко узо или мента

# 177
Момичета, някоя мисли ли да вземе електрическа люлка? И дали е подходяща за толкова малки бебета?

# 178
За 1 месец.
Фрезия, за какъв период е качила 1100 гр?

# 179
Момичета, някоя мисли ли да вземе електрическа люлка? И дали е подходяща за толкова малки бебета?

Подариха ни и вчера я пробвахме. Не е подходяща още. Поне при моето бебе. Килва си главата на една страна и изобщо не й е удобно. Ще я пробвам като стане по-стабилна .

Общи условия

Активация на акаунт