💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 691
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
Вигантол ни предписаха на нас и малко трудно си представям как да и го накапя директно в устата, но утре ще пробвам.
Аз бира си пийвам. По една вечер - къде плодова, къде обикновена.
Иначе люлка нямаме, но имаме шезлонг и на Ванина и е доста интересно и ок в него, но на нея и е доста стабилна и главичката вече. Simple Smile

# 181
Аз вигантол капя директно в устата.
Мале хора...това дете вчера спа много през деня, яде на 3 часа ,  после вечерта пак спа, като буди се на 4 часа. Днес стана в 9 окончателно, цял ден рев и има сигурно час и половина да е спала разпокъсано до сега, заспива и след минута -пет се буди със страшен рев, в чудо се видях, ей сега заспа ама за колко време не знам. Толкова е изтощена от плач и липса на сън... Плаче на ръце, люлея я на крака, в количката плаче, навсякъде.

# 182
На мен личната ни лекарка, днес ми каза на 30тия ден 20 капки вит. К да й дам, задължително. Като й е даван в болницата след раждане и втори път в денят на изписването ни.

# 183
Аз Вигантол също капя в устата директно.
Вит К педиатърката и капна на прегледа.
Вечер заспива между 10 и 12 часа като я храня последно към 9-9:30. После през нощта когато тя се събуди.

# 184
За нас ел. люлката е страхотно спасение, имам я от баткото, води се 0+. Преди да стане на месец след като заспеше вътре я местих, за спи на права повърхност, но реално е свита все едно е в кошница за кола или прегръдка.

# 185
И в нашата люлка стои свита точно като в коша за път и ми е жално да я оставя така. То главата не може още да си държи милото.

София от няколко вечери реве като неяло. И не знам какво да я правя вече. Яде по 90 мл и после започва да си бута ръцете в устата. След 1 час я съжалявам и й давам още. Обикновено кърма, ако съм събрала като я пробвам с 20-30-40 мл в зависимост. Обаче не се примирява с това. Днес след още 40 Мин рев й направих 60 мл АМ и заспа като талпа. На 18 дена е. Колко мл е редно да яде? През деня си й давам на 3-4 часа 90 мл и й стигат, но вечерта е освирепяла. Редно ли е само вечерта да й вдигна дозата на 120 мл или е много за нея? Възможно ли е да има колики и по този начин да се успокоява чрез храна? Страх ме е да не вземе пък да качва прекалено много. Утре ще я претегля.

# 186
С големите деца имахме люлка, никой не обичаше да седи в нея. Сега поръчах обикновен шезлонг, за да не решат да люлеят сами бебето или те да седнат е люлката, ще си спестя доста викане и притеснения 😅

# 187
Педиатърката каза, че канадските педиатри препоръчвали да се капне една капка витД върху зърното и така бебето да си я поеме, тя е на под 10 дни и не съм пробвала още.

Ние имаме подарена люлка ползвам я след смяна на памперс да отида да си измия ръцете или когато сме сами и ми се пишка на мен, на тоя етап по няколко мин само. Имаме и от тия шезлонгите на baby bjorn, но съветват да е след 3 месец ползването му.

# 188
  • София
И моето бебе само се буди и все е гладен, не знам какво става. Ама като ви слушам, явно е някакъв всеобщ период… Sad

# 189
Ваня, моята педиатърка каза до към 30я ден ако е само ам да давам 90 мл( като по добре да не го изпива цялото), след месец 120 ама да не го изпива до края, Нан 1 сюприйм, аз давах да суче 20-30 мин и после по 30 мл ам, от вчера по 40, на 23 дни е. Но и аз като теб се чудя дали само не се успокоява или е гладна и да не я прехранвам. Досега само ам май веднъж дадох,  90 мл и не го изпи цялото, но си е индивидуално. София яде почти винаги на 3 часа. Най-добре питай вашия педиатър, защото моята може да се е съобразила конкретно с нашия случай, колко наддава, какво мляко яде, колко суче и т н . , аз бих се консултирала.( Защото при мен целта беше да отпадне ам и да е изцяло на кърма ).За витамин к, тя ще ѝ го даде като отидем, когато стане на месец.

# 190
И аз мисля, че 120 мл й е много. Тя пак ги изяжда, но примерно след час като й допълня, но да ги дам наведнъж ми е много. Иначе 90 мл без проблем ги оправя. Нямам много кърма и се цедя. Гледам да събирам за вечерното мрънкане. Поне, ако й давам допълнително да е кърма. Педиатърът й е в отпуск и ще се чуя понеделник с него за консултация. За това и пиша тук.
Утре й е 20-ти ден и започвам с Вигнатол. Беше й изписан от педиатъра в болницата.
Майка ми си тръгна и снощи бяхме за първи път сами. Добре мина нощта като изключим мрънкането от 20 до 22 часа, но то си е стандартното представление 😃 Иска ми се вечер да е спокойна и да изгледам един филм с мъжа ми 😃 Ех, мечти 😃
А, как спите с бебетата? Ние в детската стая сложихме легло 120 и тя спи в гнездото на леглото до мен. Има и кошарка, но сякаш ме е страх да я оставя там (не знам защо 😃) дори и да спя с нея в стаята. Дали няма да я науча лошо така и после да не иска да спи в кошарата сама?

# 191
Моето си спи в нейното легло, което е преносимо и е в нашата спалня( тип next to me )  но не е залепено.
А каката пък спеше навсякъде и в нейната си стая сама,  там е голямото легло ( дървена кошара вече легло с матрак), понякога и при мен беше, абе навсякъде ама тя не спеше изобщо) София рядко я вземам при мен ама всяка минута си отварям очите да я гледам, отделно е много топло.

# 192
През деня е в гнездо на дивана в хола, с мъжа ми се шегуваме, че на тоя диван ще го отгледаме детето Joy нощно време си е в кошара в нашата стая. Ако не може да заспи или през нощта се размрънка понякога я взимам при нас, като тя най-добре спи върху мен, ама предпочитам да си погушкам детето, а не да се притеснявам дали ще се научи така. Само вечно ме е страх да не заспя дълбоко и нещо да и направя.
Да се похваля, на мен най-накрая (38 дни след раждането) ми спират лохиите Tada до един момент мислех, че ще са вечни Grinning

# 193
Нашата спи между нас, допреди 2 седмици върху възглавницата за кърмене, сега в гнездо. В леглото й спи котката Grinning, ще пробвам да сложа гнездото вътре и поне през деня да спи там. Иначе я слагам там гледа си играчките, пускам и една музикална, 15мин изкарва, но за сън не. Има легло и в хола и там не стои повече от 15мин. В люлката я слагам последната седмица сутрин след хранене, докато закусвам и се приготвям за излизане. Нашата е музикална на фишър прайс.

# 194
И аз да помрънкам: госпожицата вчера спа цял ден, като се събуждаше на около 2 часа за ядене. Давах й по 90 мл. Вечрта обаче полудя, повърна част от храната и след това два часа рев със сълзи и нулево успокояване от нищо. Явно я бях прехранила. Отделно трудно пуска газове, а дефекацията й е основно през нощта, та съвсем се е побъркало човечето.
Тази сутрин пак около час неутешим рев. Обаче днес е и много топла на допир, поради което я оставих само по памперс. Но се безпокоя да няма температура. А и е кисела доста, мрънка и реве. И не знам какво да правя. Мисля да сменя АМ, че нещо явно не й понася на стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт