💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 695
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
Моята спи в дървената кошара в спалнята,  през деня я нося където стоим ние. Страх ме е да я взимам да спи при нас, а още отсега ми натежава това ставане нощем по сто пъти. Взимам я в леглото да кърмя и ако се отпусна и заспя остава залепена до мен и да не я смачкам :/

# 196
До мен или между нас да спи също ме е страх. Спи си на леглото до мен, но в гнездото.
Аз ще сменям млякото. Препоръчаха ми Лактана Био. Взех козето мляко, че било по-близко до кърмата. Малко по-скъпо е, но ще видим как ще е с него. Тази сутрин в 6 стабилно се изака, та чак и мен. Но е веднъж, за това искам да сменя млякото да видя с него как ще е.

# 197
Ваня, ние сме на Лактана био от изписването насам. Доволна съм.

За спането, нашата дама може да спи навсякъде. Обича много да спи в количката, дори вкъщи. Сега, като се замисля, повече време е прекарала там, отколкото в кошарата (вероятно защото й е тясно) Grinning Бащата е в пъти по-спокоен от мен и след нощните хапвания може да заспи в ръцете му за секунди. Добре, че аз съм нервак и напомням да я върнем в кошарата.

Днес бяхме на педиатър, за около месец е качила 1кг, считано от теглото й при изписване. Доволна съм. В неделя прави месец, ще направим снимки у дома, по-професионалните ще са на погачата.
Вие ще правите ли/правихте ли бебешка фотосесия?

# 198
Ние правихме. На 16-я ден. Станаха много мили снимки и нямам търпение фотографката да ги обработи и изпрати. Препоръчвам “Калина ме снима”. Отнесе се много търпеливо с нея, нахрани я, приспа я, смени й памперса. Снима я гола, тя се напишка 😃 Аз бях малко стрес, защото закъсняхме, до сега не бях я хранила навън и изкарахме 4 часа в студиото. Направи ни снимки на нас с нея, смени й няколко “тоалета”. Под тоалет разбирайте одеалца, пелени и панделки 😃 Смятам и коледна фотосесия да направя при нея. На годинката искам смаш кейк, но живи и здрави до тогава. Аз не обичам да се снимам, но на нея искам да й направя хубави снимки за спомен ❤ Особено за тези снимки в първите дни много държах и не съжалявам. За погачата няма да викам професионален фотограф.

# 199
Lina Дерматикс за белега

Не сме правили фотосесия, на погачата също няма да викам фотограф. Тези неща ги правим за 1та годинка и после за 3-та.

Дребос върна много мляко тази сутрин, не на фонтан, но и през носа и се шашнах малко. Другите не са връщали изобщо та ми е непознато. Надявам се да го израсте бързо.

Имаме люлка, но в нея стои само добре наспан сит 😁 Не му клюмва главата,защото седалката се регулира и е като стол за кола най-легналото , а има и по- изправено за по- голямо. Cangaroo Woodsy е модела.

Бебето има нужда от близост с майката и не се разглезва от нея. Не да се хваля, но и двете ми деца са супер уверени и никога не са имали проблем да бъдат оставени някъде- на градина, занималня,с баба и т.н. Не сме имали драми, ревове, нищо. Те знаят, че ще дойда, защото винаги съм откликвала на нуждите им. Така, че това си е инвестиция в бъдещето според мен. Важно е после, когато е вече съзнателен индивид, как ще се случват нещата. Да легнеш с него не го разглезва. Разглезва го да му купиш поредния пластмасов боклук, защото се е тръшнало.

Биричка всяка вечер 💗

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 20:52 от LucyFord

# 200
И аз съм съгласна за близостта че е важна колкото съня и храненето, също и всякакви т.нар. "контейнери" (столчета, люлки и шезлонги) ги пропускам. За нея е все тая къде лежи, вярно че биха ми били от помощ, но и без тях ще се справя. Да добутаме до 2 месеца и ще и изкарам активната ги,жмнастика да ляга в нея, засега има гнездо.
Фотосесия няма да правим, снимам си я аз с телефона, като поотрасне и каже че иска фотосесия ще я заведем 😂

# 201
И аз съм съгласна за близостта че е важна колкото съня и храненето, също и всякакви т.нар. "контейнери" (столчета, люлки и шезлонги) ги пропускам. За нея е все тая къде лежи, вярно че биха ми били от помощ, но и без тях ще се справя. Да добутаме до 2 месеца и ще и изкарам активната ги,жмнастика да ляга в нея, засега има гнездо.
Фотосесия няма да правим, снимам си я аз с телефона, като поотрасне и каже че иска фотосесия ще я заведем 😂

Верно им е все тая. Много са зле тия бебета- то го люшка, пък му пее, пък природни звуци му пуска, няма братче! Реши ли да се кара, хич не се впечатлява Grinning Мен ако ме турят в такова, няма да гъкна.

Освен, че никое дете не ми беше повръщало, никое не се беше подсичало. Тъкмо едното подсичане оправих, друго се яви. Еййй днес на обяд нямаше нищо, следобяд какво е изакал не знам, беше пламнало там където е постояло залепено за дупето. Да ви кажа, крем Здраве бебе голяма работа върши.

# 202
Съгласна съм с Луси и за гушкането и особено за пластмасовия боклук Simple Smile

Това бебе не е като предното Simple Smile много подвижно, върти се насам натам, бута се нагоре надолу с крачета, направо не можеш да я оставиш никъде. И все хълца, киха, като я оставя след ядене почва да се разтяга, протяга и все връща по малко, не е повръщане засега, но все да го мислиш.
Вчера спа много(за през деня имам предвид) стана чак 21:40 за баня. И после спа цяла вечер като се буди на 4 часа за храна. И сега вече е на линия.

# 203
Момичета, вие как дадохте вит. К? В лъжичка ли, разтворен ли?
Ние пак сменихме млякото, че нещо моята много се мъчи да пусне газ и да се изака, много е неспокойна, тези дни реве часове наред. От Аптамил ПроНутра се върнах на Нан Комфортис. Дано с него има подобрение. Чувам хубави отзиви и за Лактана Био, но засега няма да го взимам.

# 204
Аз смених с Лактана Био, защото ми го препоръчаха. Ака по един път на денонощие. Няма запек, не е толкова зле, но ми се иска по-често да се изхожда. Взех козето мляко, че било по-близко до майчината кърма. Малко по-скъпичко е, обаче. Дала съм от него два пъти, за това не мога още да дам отзив.

# 205
  • София
Днес моето момче се изака много рядко, със странен цвят…веднага докладвах на педиатрите и те ми звъннаха да ме питат какво съм яла вчера. Бях си угодила със суши, понеже навсякъде пише, че е позволено. Да, ама ми се скараха- било забранено и сигурно с него съм го разхлабила. Сега трябва да ям ориз и картофи…абе все едно аз съм разхлабена. И 2 дена да му давам по половин саше Ентерол.
Та, да знаете, да внимавате. Sad

# 206
И аз ядох суши веднага като ме изписаха, но не забелязах нещо странно. Но аз и толкова кърмя. Цедя се и събирам малко, та не знам дали може да окаже влияние от едно-две хранения.

# 207
И аз цедя малко и давам на 1-2 хранения за деня.
Досега не съм забелязвала реакция от приети от мен храна или напитка. Миналите два дни пих кафе и черен чай повече, добре е бебето. Явно имало някакъв плюс на това, че не я кърмя...

И аз ядох суши веднага като ме изписаха, но не забелязах нещо странно. Но аз и толкова кърмя. Цедя се и събирам малко, та не знам дали може да окаже влияние от едно-две хранения.

# 208
И аз макс за две хранения събирам. Препоръчаха ми тези витамини и мисля да ги пробвам. Доста се увеличавала кърмата от тях.

Може да ви звучи смешно, но ми казаха да слагам зелеви листа, за да се отпушат каналите. Ами нищо не се получи при мен 😃 Само миришех на туршия 😃
Иначе си пия кафе, но само сутрин след като се изцедя.

# 209
Green Arrow в болницата вземаха биберона от шишетата и там слагаха лекарствата на бебетата. Само биберончето, без шишето и в него, дано го обясних добре 😀

Общи условия

Активация на акаунт