💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 697
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
Ваня и аз пия лактил, ама освен да мириша на мастика, друго не забелязвам Simple Smile, а може би твърде скоро очаквам резултати

# 211
😃😃😃
От туршия ще мина на мастика. Чудесно просто 😃😃😃
Колко време ги пиеш? Казаха ми до седмица за ефект.

# 212
Долу горе толкова. Не знам колко кърма изяжда, обаче видимо изглежда доста по-голяма, някои от бодита другата седмица няма да ѝ стават.

# 213
Аз едва събирам за едно хранене за това и много не я слагам на гърда. Не знам дали ще се наяде. Искам да видя с тези витамини дали ще тръгне повече кърма и се надявам да минем изцяло на кърма, но малко ме съмнява.

# 214
Аз едва събирам за едно хранене за това и много не я слагам на гърда. Не знам дали ще се наяде. Искам да видя с тези витамини дали ще тръгне повече кърма и се надявам да минем изцяло на кърма, но малко ме съмнява.

Свържете се с консултант по кърмене. Ще помогнат.

# 215
VaniaK и сега и с първото ми дете, когато пробвам да се изцедя с помпа /ръчна на авент/ събирам много малко кърма, но когато детето суче количеството е съвсем различно. Самото сукане повишава лактацията, поставяйте по често детето на гърда за да се случат нещата.

Да ви попитам някой има ли впечатление от сега актуалните ел.помпи hands free, загледала съм на babyono и canpol, но някак си заради цената, която е твърде ниска, не знам дали ще върша работа.

# 216
VaniaK и сега и с първото ми дете, когато пробвам да се изцедя с помпа /ръчна на авент/ събирам много малко кърма, но когато детето суче количеството е съвсем различно. Самото сукане повишава лактацията, поставяйте по често детето на гърда за да се случат нещата.

Да ви попитам някой има ли впечатление от сега актуалните ел.помпи hands free, загледала съм на babyono и canpol, но някак си заради цената, която е твърде ниска, не знам дали ще върша работа.

Аз си взех безжична помпа на Cangaroo от Хиполенд. Компактна е, сравнително голям резервоар, лесно се почиства. Но трябваше да я ползвам само със силиконови протектори, за да може зърното ми хубаво да застане в съответния отвор като след края на изцеждането зърното ми беше доста удължено в самия протектор и това не беше приятно. Има 3 режима на работа с по 9 степени всеки. Болеше ме докато изцеждах с нея. Отделно трябва да си малко по-изправена и да улучиш начина, по който да държиш и помпата, и гърдата, за да може да се изцежда кърмата. И така едната ми ръка беше заета да държа помпата в някаква позиция. Аз нямах много кърма и без това, та за изцеждане на някакви мижави количества ми свърши работа. Но не бях супер впечатлена и по-скоро съм със смесени чувства към нея.

# 217
Аз знам че тези помпи са по скоро за отбиване или извънредно цедене, но ако се ползват за основна помпа ще намалее количеството.
За бързо и пълно изцеждане Спектрата ми е велика, много бързо и лесно става с нея, няма сравнение. Направо равни с бебето 😂

# 218
Трябва ми Ел.помпа, която ще използвам за няколко предстоящи повода, идеята е да е бързо и безболезнено. После евентуално все ще излезем някоя вечер и през зимата и ще извикаме баба да гледа бебето. Но разбира се не ми се дават 300 лв +.

# 219
анника аз сега взех hands free на baby one. Вече писах за нея, че беше с мен още в болницата- много удобна, компактна. С първият имам и скъпарска на медела и като ги сравнявам са ми напълно идентични като мощност/засмукване и колко кърма събирах с тях и като шумност ( и при двете всички части си ги слагах в стерилизатора). Само че с тази на медела си вързан за кабела😓. Тази на babyone, си я слагах в сутиена и си правех и други неща( разбира се без някакви навеждания и тн за да не разлея), но супер работа ми свърши в болницата за да ми тръгне кърмата и в периода на регулиране да се изпомпвам. Помня че хванах и някаква промоция и цената също беше много добре.
Да ви питам и аз нещо, че съм забравила с първият нощно хранене и махане - как мога вече да махна едно такова ( но ако може начини без рев). Вече много добре наддава младежа ( за месец беше качил повече от 1кило и 300, и сега продължава с тази сила), а има около 3 събуждания за ядене нощем и мисля че ще му е Ок да махнем едното…
Трябва ми Ел.помпа, която ще използвам за няколко предстоящи повода, идеята е да е бързо и безболезнено. После евентуално все ще излезем някоя вечер и през зимата и ще извикаме баба да гледа бебето. Но разбира се не ми се дават 300 лв +.

# 220
И аз ще следя за махането на едно хранене. След две деца така и не се научих, особенно като и кърмиш. Не знам колко изяждат и кога са гладни, кога жадни, кога искат утеха. Сложно ми е.

# 221
  • София
Момичета, знаете ли дали би било проблем ваксината, която трябва да се постави в 6та седмица, се постави в началото на 7ма?

Иначе следя разговора за махане на нощно хранене 🤞

# 222
Моето бебе спа снощи от 11 до 5 сутринта. На 3 седмици е. За първи път прави такъв голям интервал. Не знам дали е редно, че я оставих толкова, но преди това рева 3 часа иии се наспах добре сега 😃

# 223
Доколкото знам ваксината за коклюш и дифтерия се слага между шеста седмица и два месеца от раждането( просто изместиха по ранно слагане, заради зачестилите случаи на коклюш), по преценка мисля че може и по рано.
Ваня, щом спи, не мисля че е проблем, ако беше гладна нямаше да има такъв интервал.
София ми изглежда огромна, дали яде много, прави си осем хранения и това е. Ще пробвам да спра добавката от ам, да видим как ще е. След два дни става на месец. А другата седмица е на консултация.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 18:19 от -Karina-

# 224
И моята София ми се вижда огромна 😃 Не съм я теглила. Четвъртък сме при педиатъра й и ще видим. Броях й храненията последните дни и са около 6-7 на ден, което мисля е ок за възрастта й. Още е на 90 мл. Мисля, че след първия месец ще трябва да вдигна на 120 мл, но ще питам и педиатъра й. Смених й млякото с Лактана и почти всеки път връща по малко. С Хип много рядко се случваше. Иначе с Лактана май почна да ми ака повече. Ще видим днес как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт