💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 706
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Преглед за фонтанелата не са правили на никое от децата, не бях и чувала. Водя ги на ортопед на 1-2 месеца и после нефролог, не помня на кой месец беше.

Мен също и двата пъти ме болеше повече от едната страна на операцията, а и на пипане там се усеща по- различно. Не съм имала проблем, но дълго време ми носеше дискомфорт. За срастванията знам, че трябва движение,не бях чувала за значение на позата за сън.

Трансфонтанелна ехография е прегледа. Аз пък за нефролог не знаех, че се води. Кога е удачно да се направи преглед? Иначе за ортопед 1-2 месеца май е ок. После има още един преглед на 6-я месец и последен (пожелание) като проходи, за да се види как стъпва, как е стойката и тн.

# 241
От курса 0-3 месеца съветват да се проследи сутрин кога става бебето и да се фиксира, примерно ако е в 8, най-късно до 8:30 да будин ако не е станала. Слага се за нощен сън грубо казано около 12 часа след сутрешно ставане, тоест вечер пак към 20:00-20:30. През деня интервали има съвети как да се изчисляват. Как се съчетава хранене и сън, съвети за успокоение и приспиване. Има много полезни неща

# 242
От курса 0-3 месеца съветват да се проследи сутрин кога става бебето и да се фиксира, примерно ако е в 8, най-късно до 8:30 да будин ако не е станала. Слага се за нощен сън грубо казано около 12 часа след сутрешно ставане, тоест вечер пак към 20:00-20:30. През деня интервали има съвети как да се изчисляват. Как се съчетава хранене и сън, съвети за успокоение и приспиване. Има много полезни неща
При нас е невъзможно да я оставя в 20 часа да заспива. Около 22 часа започваме приспиването до поне 23 часа.

# 243
Израждащият ме АГ не ми е казал, че ме иска на преглед след секциото. Flushed Задължителен ли е и какво се прави; някакви изследвания?
Аз също имам купен режим от Мамо, спи ми се. Не съм впечатлена. Трудно приложими са нещата, които казва, поне според мен. При нас също е невъзможно да се фиксира сутрешно ставане. Понякога бебчо става в 7 ч. сутринта, друг път в 10 ч., зависи как е прекарала нощта. Опитвам се да спазвам пословутите интервали на будуване, обаче не се получава. Абсурд да приспя детето, повито цялото или за 5 мин. по показания от Йоана метод. И аз много четох за детския сън, като ми прави впечатление, че всички "консултанти" говорят едно и също. Водя се по моето дете, което засега има някакви наченки на ритъм. Но в тая жега всичко отива под ягодите.

# 244
Прегледът на коремни органи е на 6 месеца.
За фонтанелата съм го чувала, но на деца с проблем. Моите не съм ги водила , педиатър не е споменавал.
Много хубаво нещо е режима и детето да заспива само. До сега не ми се е получавало. И двете деца ги приспивах върху мен до много късно, с пеене на песен.
Сега се опитвам да го оставям сам да заспи.
Сутрин става по едно и също време. След 6 вечерта заспива по-дълбоко. Вчера през деня не си затвори очите, днес само яде и спи. Едва на 3 седмици е. Ще си го гушкам максимално, защото ще ми е последно бебе и един ден ще започнат да ми липсват тези моменти. 🥺

# 245
Да се вмъкнат в темата с курсове и книги, това което аз чета е че режим се въвежда след 3ти месец, по-скоро след 4ти... Вярно е, че има и спокойни деца, те сигурно по-лесно и по-рано се учат на режимно само съм чувала за такива, не съм ги срещала реално Simple Smile

# 246
И аз съм чувала за някакви деца дето сами си изграждали режим, ама все са на хората 😜😁
И ние заспиваме вечер повечеъо пъти 23-23:30. Засега ме устройва и не пипам, че като я сложа в 21:00 и в 1 часа вече ме буди за хранене

# 247
Това с режима... и аз не го мога. Сякаш при ставане за училище с батко, за да го водим до училищният автобус, просто стана със средното ми дете. Не бих будила, просто за да има режим.
Йони обаче е права - много е хубаво, детето да заспива само! Дай Боже всеки му! Първото го приспивах до 2г. и нещо. С пипане и дърпане на косата ми и какви ли не издевателства над мен 🙄 в един момент, просто ми писна. Второто, лесно се даде и си заспиваше сам малко след отбиването, т.е. бил е на годинка и нещо. Сега тази малка кокона ще я видя 🙃 обаче не съм склонна пак да ми пощят и дърпат косата, глава и т.н. - като маймунките 😄
Освен това, помня че и с петички ми риташе гърба и главата, най-големия, защото аз заспивах преди него. А той се кискаше закачливо. Като си спомня как се заканвах на мъжа ми 😂😂😂😂😂 "отивам да приспя детето, а ти ме чакай с трепет! 😈" на сутринта ми вика "ооо, недостъпната!" Защото съм се била покрила като съм заспала 😄 пък то като се правиш на умряла лисица час, час и половина.. накрая заспиваш. Та, така де..  с режима и самозаспиването (:

# 248
Преглед за фонтанелата не са правили на никое от децата, не бях и чувала. Водя ги на ортопед на 1-2 месеца и после нефролог, не помня на кой месец беше.

Мен също и двата пъти ме болеше повече от едната страна на операцията, а и на пипане там се усеща по- различно. Не съм имала проблем, но дълго време ми носеше дискомфорт. За срастванията знам, че трябва движение,не бях чувала за значение на позата за сън.

Трансфонтанелна ехография е прегледа. Аз пък за нефролог не знаех, че се води. Кога е удачно да се направи преглед? Иначе за ортопед 1-2 месеца май е ок. После има още един преглед на 6-я месец и последен (пожелание) като проходи, за да се види как стъпва, как е стойката и тн.

Трансфонтанелната ехография е преглед на мозъка с ултразвук, който преминава през фонтанелата поради липсата на кост там Simple Smile

# 249
кремонализа я кажи как го научи първото само да заспива??? Аз моят сега стана на 3 не иска грам да заспи сам. Трябва някой с него да легне да чете приказки, и да седи докато заспи …😢😢 после си спи сам, но приспиването е тегава работа!!!!и на мен ми се е случвало аз да заспя при него докато го чакам той да заспи! Много му говоря че вече трябва сам да заспива, той не приема и даже тръгва да реве.
Приемам всякакви съвети!!!!!🙏🏻🙏🏻
С този вторият затова инвестирахме в соецялно легълце… и засега всичко е супер. След хранене слагам, то го полюшва, шуми му приятно и сам си заспива🙏🏻🙏🏻! Ох дано така да продължи 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 че това ми е най голямата драма ( която още продължава с първото)! 😢
Това с режима... и аз не го мога. Сякаш при ставане за училище с батко, за да го водим до училищният автобус, просто стана със средното ми дете. Не бих будила, просто за да има режим.
Йони обаче е права - много е хубаво, детето да заспива само! Дай Боже всеки му! Първото го приспивах до 2г. и нещо. С пипане и дърпане на косата ми и какви ли не издевателства над мен 🙄 в един момент, просто ми писна. Второто, лесно се даде и си заспиваше сам малко след отбиването, т.е. бил е на годинка и нещо. Сега тази малка кокона ще я видя 🙃 обаче не съм склонна пак да ми пощят и дърпат косата, глава и т.н. - като маймунките 😄
Освен това, помня че и с петички ми риташе гърба и главата, най-големия, защото аз заспивах преди него. А той се кискаше закачливо. Като си спомня как се заканвах на мъжа ми 😂😂😂😂😂 "отивам да приспя детето, а ти ме чакай с трепет! 😈" на сутринта ми вика "ооо, недостъпната!" Защото съм се била покрила като съм заспала 😄 пък то като се правиш на умряла лисица час, час и половина.. накрая заспиваш. Та, така де..  с режима и самозаспиването (:

# 250
кремонализа я кажи как го научи първото само да заспива??? Аз моят сега стана на 3 не иска грам да заспи сам. Трябва някой с него да легне да чете приказки, и да седи докато заспи …😢😢 после си спи сам, но приспиването е тегава работа!!!!и на мен ми се е случвало аз да заспя при него докато го чакам той да заспи! Много му говоря че вече трябва сам да заспива, той не приема и даже тръгва да реве.
Приемам всякакви съвети!!!!!🙏🏻🙏🏻
С този вторият затова инвестирахме в соецялно легълце… и засега всичко е супер. След хранене слагам, то го полюшва, шуми му приятно и сам си заспива🙏🏻🙏🏻! Ох дано така да продължи 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 че това ми е най голямата драма ( която още продължава с първото)! 😢

Понеже аз или ревях или беснеех, се принудих да лъжа. А мразя лъжата, особено да лъжеш дете. Гадно. Долно даже.
Та едната вечер, както лежах, ми скимна (от отчаяние), да му прошепна "отивам да пия водичка и ще дойда, ти си спинкай". Искаше да идва, ревеше. Казвах му "пийни си от твоето шишенце, виж, приятно е, нали? И аз искам да ми е приятно да пийна водичка." Той като ми видя усмихнатото лице и понеже шепнех, ми се върза. На другата вечер му казах, че съм останала гладна и малко ме боли коремчето (умалително, за да му въздействам), пак искаше да идва и се разхленчи. Казах му, че изобщо няма да се бавя, а той да спинка, че ей сега ще се върна. А като се събуди и се разплаче, бягам като луда по стълбите от хола, да се кача горе, защото никога не трябва детето да се чувства излъгано, предадено и т.н., особено от родител! Казвах, че съм ходила да "правя пиш", това алиби е бетон. Дава му и спокойствие, че не е излъган. Така, третата вечер, само му казах, ей сега се връщам, ти си спинкай, не губи време, че утре пак игра, площадки.. мисля, че за 3-4 вечери мина номера. Винаги щом излизах от стаята обаче, я оставях отворена около педя, или докато излизам да се "затвори" сама от движението си. Затвори е в кавички, защото винаги целях са е открехната. За да знае, че "ей сега се връщам". Винаги го оставях в леглото ми да заспи, защото там "заспиваме" заедно, после го местех. Изпитвах огризения.. обаче, то си му беше време да заспива сам. Това ме плашеше за второ дете. Затова и разликата им е почти 5 години.
Пожелавам успех на всяка мама, на която това й предстои!🍀

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 21:47 от КремонаЛиза

# 251
Скрит текст:

Трансфонтанелната ехография е преглед на мозъка с ултразвук, който преминава през фонтанелата поради липсата на кост там Simple Smile

Не знам какво точно представлява прегледа, но от болницата като звънях днес за час ми казаха, че хубаво било да се направи до 3-тата седмица. Записах час за другата. Пада се в 4-та седмица.

# 252
КремонаЛиза, това със заспиването преди детето и чакането на съпруга ми е толкова познато. Понеже сина го отгледахме с много трудности, сега искам да въведа някакъв ред по-навреме и да не й диверувам и да ме прави на луда.

# 253
Големите ми деца са на 4г и 6г още ги преспиваме 😀 никой не заспива ако е легнал сам.
Към родилите нормално и шевовете. Кога ви паднаха конците? Вече минаха 20 дни, и съм си зашита от всякъде. Вярно казах на доктора да се постарае, но той се е престарал.
Ще изчакам още 10тина дни и явно ще звъня на АГ за преглед.

# 254
  • София
Моите се възпалиха и още около 10тия ден ми ги махнаха, пих и антибиотик. Ако говорим за шевовете на перинеума ✌

Общи условия

Активация на акаунт