💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 736
  • 771
  •   1
Отговори
# 315
Кажете ми,че не съм сама😂
Моето бебе от 4/5 дни почти не спи по цял ден и вечер се приспиваме с часове...
Иска да яде нон стоп.От жегите ли е,колики ли са,не знам какво е,обаче се виждам в чудо🤓
Точно идвах да се оплача от моето.
В последните 24 часа суче през час, или само си седи на гърда. Почти не спи, до обяд недоволстваше. Гърдите ме болят зверски от постоянното висене върху тях.

# 316
Иска да яде нон стоп.От жегите ли е,колики ли са,не знам какво е,обаче се виждам в чудо🤓
В последните 24 часа суче през час, или само си седи на гърда. Почти не спи, до обяд недоволстваше. Гърдите ме болят зверски от постоянното висене върху тях.

Явно е всеобща болка, вероятно и от жегите, и се съчетава с обичайното за "възрастта" бодърстване.
А за гърдите, ако те болят, сигурно знаеш, но да кажа - това кремче е вълшебно. Мисля, че го бях показвала.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 09:26 от КремонаЛиза

# 317

Вземете си протектори за зърна и ланолин крем да мажете.

# 318
Момичета,от кога започва изплащането на майчинските?

# 319

На мен в банкирането ми пише, че имам два превода - на 2 и на 9 Юли. Аз родих на 24.06. Пише "обезщетения", дали е това обаче.. 🤔

# 320

На мен в банкирането ми пише, че имам два превода - на 2 и на 9 Юли. Аз родих на 24.06. Пише "обезщетения", дали е това обаче.. 🤔
Аз родих на 12.06 и в сайта на НОИ ми излиза,че съм в болничен до 23.07,та се зачудих.

# 321
Значение има кога са подадени болничните от работодателя. Мисля, че се изплащат до 10 дни след подаването. Вторник и четвъртък изплащат пари. Аз имам превод от 02.07 и това е за 45-дневния болничен. Родих на 24.06, но болничния ми беше издаден до 30.06. Сега вече чакам превод за 42-дневния болничен след раждането. После още един ли има, който издава ЛЛ на детето?

# 322
Да, следващият болничен е от педиатъра. На мен ми издадоха 58-дневен, предполагам това е нормата.
После как се процедира? Трябва да ходя до HR на фирмата ми или как?

# 323
Аз отслабвам винаги като кърмя, малчо е 5300, изписан 3800 на 23.06. Бих изчакала още седмица и ако не качва, бих търсила причината, не да бутам формула веднага. Следи с везната, те цокат различно всеки път. Не може да е гладна и да си мълчи. Колко памперса сменяш напикани и наакани горе долу?

2/3 добре наакани ( често смесено пиш и ако) и още 2/3 само напишкани.
От вчера започнах да се цедя след хранене с помпата и да ѝ го давам. Не е мн количеството около 80-100мл за целия ден, но даже ѝ е трудно да го дояде.

Edit: консултантката по кърмене, с която се свързах по телефона, каза да меря с кантара главно в първата половина на деня, защото след това задържали и те вода и тн.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:33 от Lina Ivanova 672609

# 324
Здравейте отново,
Да попитам - сина ми не е ходил по голяма нужда вече трети ден.
На някой случвало ли му се е и колко време е редно да изчакам, какво да предприема?
Има колики, напъва се.. много неприятно Sad
Почти изцяло на кърма е, вчера и днес дохранвах с малко АМ, от което обикновено се изхожда, но засега не е..
Предишните пъти не е имал запек, изпражненията бяха нормални,просто не ходи

# 325
Милена, нашата в началото не се изхождаше по 4-5 дни. После като се изходи имаше чак по гърба Laughing
Днес става на 2 месеца Heart Eyes

# 326
Четох, че до 5/6 дни е възможно да няма изхождане. На мен ми се струват много. Моята, ако не се изходи над 24 часа и аз започвам да се притеснявам. Питай педиатъра дали нещо трябва да предприемеш след толкова дни без изхождане.

# 327
И на София днес ѝ е трети ден, пръцка яко, днес вече ще се изака , надявам се:)  утре сме на контролен преглед и ще питам пак, основно на кърма и 30 мл дохранване, понякога само на кърма.

# 328
Милена, нашата в началото не се изхождаше по 4-5 дни. После като се изходи имаше чак по гърба Laughing
Днес става на 2 месеца Heart Eyes

Честита втора месечинка! Да е жива и здрава, много да ви радва! 🍀🥳

Здравейте отново,
Да попитам - сина ми не е ходил по голяма нужда вече трети ден.
На някой случвало ли му се е и колко време е редно да изчакам, какво да предприема?
Има колики, напъва се.. много неприятно Sad
Почти изцяло на кърма е, вчера и днес дохранвах с малко АМ, от което обикновено се изхожда, но засега не е..
Предишните пъти не е имал запек, изпражненията бяха нормални,просто не ходи

Давала ли си нещо със симетикон за колилите? Обикновенно той запича. Чувала съм, че ако майката се "нагърми" със сливи, и той ма сушени, това разхлабва и сукалчето. Има такъв сок и в ДМ. Аз съм го правила 1 път с предните ми деца, всъщност май с големия. Но от 1 път, не мога да съм сигурна, че това е помогнало. Помня само, че после акането завърши с къпане, имаше по гърба.. 🤭

И на София днес ѝ е трети ден, пръцка яко, днес вече ще се изака , надявам се:)  утре сме на контролен преглед и ще питам пак, основно на кърма и 30 мл дохранване, понякога само на кърма.

Карина. вит. К утре ли ще давате, или вече сте дали на първият месец?

Ваня, вие точно в сряда, когато става на месец ли ще дадете вит. К? Каза, че с педиатъра ще го направите.

# 329
И на София днес ѝ е трети ден, пръцка яко, днес вече ще се изака , надявам се:)  утре сме на контролен преглед и ще питам пак, основно на кърма и 30 мл дохранване, понякога само на кърма.
Ние сме на същата система.
Моя е раждан 11.07. , но вашата тема я следя по-активно, много сте полезни Simple Smile
И нашия пръцка яко, ама резултат -йок, засега
КремонаЛиза давам Лефакс от няколко дни, минимална доза, и то не на всяко хранене.
Коликите почнаха и не мога да не предприема нищо, даже два дни нямаше никакви колики от него, вчера обаче пак го мъчиха

Общи условия

Активация на акаунт