💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 646
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Ами давам го редовно биберона когато меънка и тя си свиква, не знам дали има някакви трикове.
Днес и сложих на моята една шарена торбичка на облегалката на дивана с едни животни и тя и се радва и си я гледка 😂😍

# 616
Защо не им повивате ръцете? Върши чудеса ..

# 617

Аз ще взема да опитам тоя трик утре.

# 618

Аз ще взема да опитам тоя трик утре.

Повивам само ръчичките, краката няма нужда. Акушерките в болницата така правеха и бебетата се успокояваха.

# 619
Опитвала съм да повивам ръцете, включително имам и антистрес пелена. Постигам оратния ефект - още повече се изнервя, че не може да си извади и мърда ръцете. Като италианка е - на тях, ако им завържеш ръцете и няма какво да кажат. (тъп виц, знам, но ме кефи някак)

# 620

Съгласна! Малко като ризница от веселата болница, 😂 обаче наистина върши чудеса! Но само ръцете, краката не пипам, че ще ни чуят чак в Балчик! 😂😂

# 621
При нас повиванете има ефект, само ако бебето е спокойно или заспало, ако е нервно го изнервя още повече, споменавам го за тези, които се чудят защо не действа Simple Smile

# 622
  • София
Момичета, 37,8 води ли се висока темп при бебе на почти 2 медеца? Как да действам?

# 623
Момичета, 37,8 води ли се висока темп при бебе на почти 2 медеца? Как да действам?

Температура е. Просто я следете. Ако стане над 38 или 38.5  дайте панадол.
Успех!

# 624
Първо зависи къде я мериш- ако е от ухото темп дава по високи стойности и реалната е малко по-ниска. А пък много често тези тип пистолети термометър дето мерят чело/ теме дават фалшиво грешни резултати.
Лесен и точен варянт при бебе е да мериш в дупето.
Също температура се мери на дете само като е в покой и не е ревало или яло в последните поне 10/15 минути, иначе ще ти даде фалшиво по-висок резултат.
Иначе както са написали, аз понижаващо за температура давам само ако мине 38,5. Иначе изчаквам и наблюдавам неотлъчно. Проветрявам стаята, повишавам влажността, разсъбличам детето и гледам то да е спокойно и се опитвам да му помогна да заспи. Иначе температурата е начин на тялото да се самолекува.

Успех и пиши как сте! ♥♥

# 625
Момичета,
Моето момче ще направи месец, кърмя и от време на време дохранвам, защото кърмата ми не е достатъчно.
Можете ли да ми кажете какво количество ядяха вашите бебета на тази възраст?
Когато е само на АМ, забърквам 120мл и си ги изяжда, даже напоследък търси още.. яде лакомо, истерично понякога.
Педиатърката ни е на мнение, че за да му стига трябва да остане.. но то докога така? Такова малко бебе...🙄
Роди се почти 4кг.. но все пак не ми се иска да му разширя стомаха и после да минава на диета., от друга страна си огладнява през 2 часа и половина -три. Прави 4-5-6 часови почивки през нощта.
Преди кърмене го меря с кантар, понякога заспива, друг път продължава да търси ядене.. и тогава дохранвам..
Имам и въпрос за майките, които ползват шишета на Авент - не са ми ясни тези потоци на бибероните, нашия е с 1 и пуска доста мляко, чак имам чувството че прекалено.. взех резервни, пак единица.. нищо не пускат
С кой номер храните и кога ги сменяте.

# 626
Аз искам да си сверя часовника, по колко минути сучат вашите бебета? И колко често? 🙄

# 627
20-40 мин. Средно на 2часа (от началото на едното кърмене до началото на другото)

# 628
Моето момиче е на 46 дни и до онзи ден беше на 90/100 мл, вдигнах й млякото на 110/115 (нямам точна черта между 90 и 120 мл). Казаха ми 1 месец - 110 мл, 2 м - 120 мл, 3 - 130 мл и тн. Не знам колко е правилно, но до сега сякаш й стига млякото. Снощи направи две по-големи паузи - от 5 и 4 часа и от паузите над 3 часа съдя, че за сега тези мл й стигат. Днес бяхме за първата ваксина. Много рева милото. Сега спи цял ден, дано и през нощта да е спокойна. Вече е 4.5 кг. Педито каза, че мога да й намаля храненията на 6 като вечерта да си прави по-големи паузи, за да си почива стомахчето, а през деня може на 3 часа.

# 629
София суче около 30 мин от двете гърди, ако е само на кърма на час и половина два иска пак..ако я дохраня с 30 мл ам въпреки, че е нищожно яде на 3-4 часа, а вечер прави пауза от 21-22 до 03 и това почти всяка вечер.
Днес с помпата нищо не можах да изцедя, буквално нищо.. а тя като суче си има, но е малко крива и неспокойно беше кърменето. Предполагам, че е от ваксината вчера.
За количеството до месеца педиатърката ми каза 100 мл, а до втория 120. Но не мога да кажа, защото само два пъти е пила изцяло ам и мисля беше по 90 мл.
Лошото е че доста често заспива докато суче, после се чудя как да я събудя да хапне още, защото след 15 минути пак ще иска.

Общи условия

Активация на акаунт