💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 610
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
КремонаЛиза И аз останах без вечеря снощи 😆 Все си викам ще се събуди, той пък откара до сутринта. Е, търсеше да суче ама в просъница само и поръмжа от газове, но си спеше. И сега 7 и нещо на линия. Свеж беше, поседя в люлката, после направихме лежане по корем около 6-7 минутки, после в неговото легло докато прибера омалелите му дрехи, полюшках го на коленете си и се умори, сега пак заспа.

VaniaK Леко завиждам за заспиването сама, но знам че при кърмените по-трудно се случва. Много хубаво, че сте успяли да се позабвлявате. При нас малко липсват тези моменти. Може би трябва да опитам да изцедя и да дадем с шише за проба как ще реагира. Като се опитах да му давам чай, той се чудеше какво да прави с биберона Grinning

На Игор фонтанелата също е малка, но вит.Д е нужен и за други неща и мисля, че 2 капки не са много. Някой знае ли изобщо какво е значението на скоростта на затваряне? Никога не съм се интересувала.

Karina , поспахте ли?

# 691
И на Плами ми се струва малка фонтанелата. Вторник сме на преглед и ще помоля педиатърката да я проследи. Като се затвори фонтанелата спира да нараства главата и няма място да расте мозъка, страшно е. Ще я питам до кога трябва да се затвори че и аз съм забравила.

# 692
Lucy, тя от снощи майка я е сложила сама с това бухалче и е заспала сама. Не се знае дали така ще е занапред. В ръце иначе заспива лесно и бързо, стига да не я мъчат колики. Тогава няма спасение.

# 693
Снощи ме докара до лудост моята. 22:30 заспа и мислех, че започва нощния сън. Нищо подобно! Събуди се след 40мин и започна хранене, приспиване, рев до близо 1ч, тогава се ядосах направих 120мл АМ *бях я кърмила преди час), изпи ги лакомо и аха да заспи даже сама в гнездото. Тя взе да търси да суче, разнасях я, люшках я, накрая събудих баща й да я приспива. В 1:45 и дадох гърда, помислих, че пак е гладна, само сложи устни и заспа. Спа до 6ч, но неспокойно. Опитах се към 3ч да я сложа в гнездо до мен, разплака се и останахме гушнати. Къде ги намирате тия спящи бебета не знам. С брат и бях станала 45кг от неспането му, но той и ревеше много. Довечера 22:30 ще и дам АМ и дано да заспи по-рано и да поспи повече.
Отивам да разучавам за тоя бухал Оли Unamused Unamused Unamused и после съм на маникюр

# 694
Не знам дали при нас е от този бухал. Просто последната седмица заспиваше само на ръце и сешоар и вече толкова ми писна този шум, че не измислих друго 😃 Но това е само от една вечер. Не вярвам да е станала кротко и спокойно бебе от един бухал, но поне да не пускам сешоара. Иначе този бухал работи 20 минути и спир. Има 3 степени на сила на звука. Ако бебето ревне, се пуска сам отново за 20 минути. Има бял шум, светлина, музика. Има го и в малък вариант за количка. Ако действа ще й купя и него, че и там трудно заспива и заради това не се разхождаме на много дълги разстояния.

# 695
Виж кутията за срок на годност след отваряне, че на нашата (на Хип) беше 3 седмици само и в този случай е добре да вземеш нова ✌

О, изтекъл е срока, той е 1м, но просто се чудя пак такъв ли за купя или нещо друго ще е по-подходящо за кърмачета. Май ще взема тези дни нещо да пробвам някое от храненията дали ще и понесе.

Бухала и ние го гледахме, но ни подариха въртележка за кошара с машина за бял шум и ползваме нея (разбирайте само машинката, въртележката не предизвиква още никакъв интерес). И другото любимо и е Моцарт за бебета Grinning пускам и го от YouTube и си успокоява за секунди, ако не са колики.

# 696
Определено съм за увеличаване на витамин Д ако бебето се стряска често.Откакто Лл увеличи дозата на Боряна се стряска доста по-рядко и спи по-спокойно.Иначе и при нас имаше период от 2 дена някъде където спеше по 20 минути и се будеше,горкото ревеше от недоспиване но не можеше да спи през деня.После видях че уж е имала скок в растежа,не знам до колко е вярно с тия калкулатори но точно в онзи момент излизаше че е в пика си.
При нас напоследък храненето е много трудно,слагам я на гърда яде 5 минути и почва едно блъскане с крака,върти глава и започва да се муси и да хленчи.Оригвам я,но няма успокоение.Сякаш е хиперактивна а същевременно е изнервена слагам я на гърда започва пак да блъска с крака,плюе зърното и така 30 минути и след това сякаш се успокоява и започва да яде.Не знам какво се случва,навън също е трудно яденето.Преди ядеше по 110-120 мл сега не може и 50 да изяде.Трябва да я прибера вкъщи че да си хапне малко,не знам от обстановката навън нещо я разсейва ли какво става.Пооплаках се и аз та ми олекна малко.
VaniaK силно ли се чува това бухалче.Аз го поръчах от амазон,че ние пускаме вечер бял шум някакви миксове ама на моменти много се усилва и ще ми пръсне тъпанчето.Ако някой реши да го взема това бухалче влезте в немския амазон там е двойно по евтин отколкото тук и над 100 лева имат безплатна доставка.

# 697
Karina, как сте? VaniaK, видя ли ефект от Gripe water?

Моето бебе нито спи спокойно, дълбоко и продължително, нито будува спокойно. Стряска се от всичко (особено ако моторист форсира под терасата), а напоследък с това слюноотделяне се закашля докато спи, та чак се и буди.  Трудно я приспивам вечер, ако ще и цял ден да не е спала. Успива се само на ръце и ако опитам да я сложа в леглото, се събужда и я приспивам наново още 1 час. Мразя белия шум, пускам ѝ успокояващи мелодии и я уча да спи на шумно. Три вечери се буди изведнъж с пронизващ вик и пищи от болка - пръцка или ака. Много е жална, милата. Общо взето е супер неспокойна и невротична. За вит. Д педиатърът ни каза през ден да давам.

Аз искам да попитам вашите бебета държат ли си главите изправени, когато са по корем и задържат ли ги? Моята или седи пльосната и не иска да я вдига, или за кратко я вдигне, но повече я държи настрани. И друго - усмихват ли ви се съзнателно, хващат ли ви пръста и следят ли с поглед предмети и заглеждат ли се в тях? При мен тези неща не се наблюдават и съм много притеснена. Pensive Все повече започвам да си мисля, че трябва да я следя по коригирана възраст, а не по календарна. И заради това ще ви помоля за препоръка за педиатър, при когото да ида на частно за консултация, както и мнение/препоръка за рехабилитация за бебета.

# 698
RadinaV, има 3 степени на шум. Най-силната ме дразни, но е по-слаба от най-слабата на моя сешоар. Не съм го разучила още, защото от вчера го имаме, а както се разбра снощи майка й и баща й малко купонясваха 😃 но сега ще следя как й действа. Например преди малко се разрева лекичко, дадох й бибата, той бухала сам се пусна от рева й и веднага си заспа. Даже спи в гнездото, в което последните 2-3 седмици не искаше да спи. Ако и с бухала си спи кротко в кошарата, ще е бинго. Обаче мисля, че ако има колики, няма да й помогне този бухал. То като си я боли нито шум, нито капки, нито разхождане на ръце, на вън, в кола - нищо не помага докато просто не си отминат.
Да, в Амазон са по-евтини. От там ще поръчам малкия за количката, ако този действа.

# 699
Сменям рязко темата, но доволни ли сте от Ergobaby Embrace? Наистина ли е подходяща за нашите бебета? Ракрача не е ли голям, гледах че може да се набера платът. Трябва ми да мога да си пазарувам спокойно, за сега си спи в количката.

# 700
Green Arrow, не мисля, че има ефект при нас от тая вода. Трябва да се дава 20-30 минути след хранене. Тя обикновено тогава е заспала. Заспива, ако е спокойна и не я боли. Давала съм й и като реве, но то тогава нищо не й помага. Най-вероятно ще й го давам така и така съм го взела, но не мисля да повторя. Тези дни е по-спокойна, но не мисля, че е от Gripe Water, защото я се сетя да й дам, я не. Просто явно тези колики трябва да си минат с периода. Някои минават по-бързо, други по-бавно. Тези капки и води, и всякакви истории, които даваме май са по-скоро за наше успокоение, че правим нещо за бебчето си да не го боли.

София си държи главата изправена много добре, но най-често като я нося изправена. Върти я и се оглежда. По корем си признавам, че по-рядко я слагам, защото често ми връща след ядене, та дори и час, час и половина след ядене, ако е будна. Най-добре е да я слагам преди ядене, но то тогава  е голям рев за мляко. Между две хранения обикновено си спи и не намирам подходящо време да я сложа. Но по корем по-трудно си държи главата, от колкото ако е изправена. Съзнателно не мисля, че ми се усмихва. Пръст може да хване, ако й го навра в ръчичката. Чак в някакви предмети да се заглежда - не, гледа понякога в точка в нищото. Общо взето умението й е да държи повече главичката си, но като я нося. Гука си сутрин като е в настроение и май до там е развитието ни.

# 701
  • Варна
Green Arrow и ния бяхме така в началото. Марти изобщо не обича да стои по корем. Понякога като го уцеля на  кеф стои повече, друг път не. Помагам му като придържам ръчичките му към тялото, както при планк. За да може да си вдигне вратлето и движи главичка. Привличам вниманието му с играчка, която движа бавно от едната страна на другата. Правя същото и когато е по гръб. Говоря му и му давам мляко от необичайната за него страна. Просто мускулът от едната страна на вратлето не е раздвижен. Лека полека започна да проточва  и върти главичка, когато е по-корем и  като цяло.

# 702
Йони, може да попиташ в темата за слингове
https://bg-mam.ma/t/1510645

Сменям рязко темата, но доволни ли сте от Ergobaby Embrace? Наистина ли е подходяща за нашите бебета? Ракрача не е ли голям, гледах че може да се набера платът. Трябва ми да мога да си пазарувам спокойно, за сега си спи в количката.

# 703
Karina, как сте? VaniaK, видя ли ефект от Gripe water?

Моето бебе нито спи спокойно, дълбоко и продължително, нито будува спокойно. Стряска се от всичко (особено ако моторист форсира под терасата), а напоследък с това слюноотделяне се закашля докато спи, та чак се и буди.  Трудно я приспивам вечер, ако ще и цял ден да не е спала. Успива се само на ръце и ако опитам да я сложа в леглото, се събужда и я приспивам наново още 1 час. Мразя белия шум, пускам ѝ успокояващи мелодии и я уча да спи на шумно. Три вечери се буди изведнъж с пронизващ вик и пищи от болка - пръцка или ака. Много е жална, милата. Общо взето е супер неспокойна и невротична. За вит. Д педиатърът ни каза през ден да давам.

Аз искам да попитам вашите бебета държат ли си главите изправени, когато са по корем и задържат ли ги? Моята или седи пльосната и не иска да я вдига, или за кратко я вдигне, но повече я държи настрани. И друго - усмихват ли ви се съзнателно, хващат ли ви пръста и следят ли с поглед предмети и заглеждат ли се в тях? При мен тези неща не се наблюдават и съм много притеснена. Pensive Все повече започвам да си мисля, че трябва да я следя по коригирана възраст, а не по календарна. И заради това ще ви помоля за препоръка за педиатър, при когото да ида на частно за консултация, както и мнение/препоръка за рехабилитация за бебета.

Нищо не следи с поглед моята, ако си дам пръста, го пипва и постисква малко, както когато е бясна и дърпа за смучи одеялото. По корем не се кефи много натиска си краката в опит да се "катери". Главата не е особено стабилна, но тя още в докато бяхме в болницата я надигаше да я "държи". Обаче второто ми дете, беше точно обратното, всичко по-късно. Дори беше на над 5 месеца, когато се обърна. Вещиците разбирачки ми вдигаха нервите "ама защо не се обръща това бебе 😲".
Всичко с времето си, спокойно! За твое спокойствие отиди на консултация с лекар, ако желаеш.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 14:17 от КремонаЛиза

# 704
Аз нещо днес отговарям на части 😃
Имам ErgoBaby Embrace. Един път само имах успех с раницата. Другите пъти реве и се тръшка. Даже сега ми напомнихте и се опитах пак да я сложа, че будува над час и нещо и евентуално да заспи, но само повече се разстрои. На мен ми я дадоха да я пробвам. Ако има как някой също да ти даде да пробваш, защото много от нещата при едни бебета са успешни, при други не. София като е изправена и иска да гледа, а така с тази раница забива поглед в гърдите ми и нищо не вижда. Плюс това подозирам, че може да й е топло. Приятелката, която ми я даде е със зимно бебе и я е ползвала постоянно, дори и вкъщи да свърши някои дребни домакински неща. Другата ми приятелка, която е с лятно бебе също като мен не е имала успех с носенето в раница. Та явно при всеки е различно и температурите също оказват влияние. За нещо дребно до магазина да скочиш е супер, за да не вадиш количката.

Общи условия

Активация на акаунт