Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 60 307
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 335
А колко струва?

# 1 336
Аз си правя питки от fathead dough - моцарела, крема сирене, бадемово брашно и яйце.

Има ли някаква рецепта?
Ако може 😃
Здравейте момичета и момче
Малко поизчезнах но имах лек инцидент 😃
Вече съм добре . Макар някои кг леко да ми хвръкнаха нагоре въпреки цялото ми въздържание от някои храни
Тайсче
Радвам се че си тук. Дано всичко е наред
Ние растем и дебелеем. Имаме и бузи вече няма само аз да дебелея в крайна сметка 😃
За малко я качвам
На вилата сме в Шотландия а тук е доста студено  . Не смея многоо да я разсъблича въпреки че вече няколко пъти ми се каза да я калявам. Аз и момчетата не съм ама те и не са зиморничави😃
На не слушам общо взето 🥤

Дани❤
В България е много опасно като си за малко. Това да хапнеш онова да опиташ и отиде коня 😃

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 00:37 от Dara20

# 1 337

Ако питаш за тахана, 7,80 буркан 280 грама.
Взех два. Понеже не обичам да пия олио сега ще ям песък с олио! И изобщо песъците явно са много здравословни. Една хималайска сол употребявам, та и тя скърца между зъбите. Grinning

# 1 338
За изследването питам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 339
Момичета, някоя от вас да е имала завишена пикочна киселина и как се справихте с нея?

Накратно, с ИР съм,  изследванията ми от април са следните:

ПК 329 при норма до 339.2
Инсулин - беше 25.7 при реф стойност до 24.9
Глюкоза 5.28

Днес след прием на глюкофаж плюс режим, който почнах преди месец:

ПК 452
Инсулин 8
Глюкоза 3.43

Тази пикочна киселина много ме притеснява, защото не консумирам никакъв алкохол,  бобиви изделия, червено месо, морски дарове, дроб и тн, които посочват като ключови за вдигане на пикочна киселина.

Може да си внушавам, но мин. Година, когато бях на ендокринолог и ми изписаха глюкофаж и режим, преди дс ги започна ПК беше в норма, месец по- късно - пак над нормата.

Тогава се провалих и спрях режим и глюкофаж, сега съответно април месец след консултация с ендокринолог стартирах пак режим и глюкофаж и за няколко месеца ПК пак е вдигната …

# 1 340
На мен и на много хора тук режима нввмх е помогнал за пикочната.
Глюкофажа няма отношение към пк.
Храната има.

# 1 341

Към 800 лв бяха всички изследвания, но само за витамини не знам каква част от тях са и каква са тромбофилиите...

# 1 342
muholeta_a, никаква идея как се храниш, което е основното за ПК. Ама нямам предвид да се избягва месо де, само гадните колбаси и прочие. Доста има точно от пишещите тук, които точно с такъв режим са си решили проблема с ПК, но в началото е имало повишаване за малко, ако човек е вече с подагра може и по някоя криза да получи, но не е неочаквано де. Поначало сваляне на тегло може да предизвика това, независимо с какъв режим.

Дара, малката е голяма красавица, добре сте избрали името ако правилно си спомням как беше казала че се казва Simple Smile
Fathead dough е популярно, отвори си направо и някое клипче да видиш как се приготвя и как трябва да изглежда, то е много шантаво че се разтопява и бърка а не просто да се смесят нещата. То ще има и пропорции дадени, примерно за една пица по колко да сложиш или разни като гризини правят от него и пак ще придобиеш представа колко ще получиш като резултат.
Те от режимните щуротии общо взето 90-секундното хлебче, фатфед и на трето място слагам тахановия хляб - тези са най-близки до нещо хлебно според мен. Като тахановият естествено не е толкова неутрален на вкус, което не всеки го бърка.

# 1 343
Оххх беее, мини Дара е прекрасна!!! Blue HeartBlue HeartBlue Heart

# 1 344
Благодаря много! От месец не ям никакви боклуци, колбаси, тестени изделия, газирано, сладко, алкохол никога не съм пила.картофи, ориз, като цяло варива не съм яка през този месец също.плодове също - 2 сеемици не ядях никакви, после започнах да хапвам по малко предимно ягоди, малко малини и къпини.

Опитвам се да си изградя мой режим базиран на намален прием на въглехидрати, да добавям протеин и полезни мазнини. Не е стриктно кето.

Примерното ми меню в ден, в който съм хапвала повече ( заради закуската) е:

Сутрин ( често не закусвам)

30 гр пълнозърнест хляб Живена, мн тънко намазана с филаделфия,  3-4 маслини, и резенче домат.

Обяд - салата + риба или пилешко

Вечеря - салата ( предимно домати и краставици, понякога с малко сирене) и например кебапче. Онзи ден хапвах миш маш. Вчера само 1 варено яйце и салата, зависи.

Чат пар съм добавяла по няколко ягодки след хране и много рядко праскова ( заради по -ниския гликимичен индекс си я позволявам от плодовете)

Мисля да почна и с 16 часови фастове.

Но ми е странно как си беше в нормата, когато се храних безразборно допреди 2-3 м. И сега, когато внимавам  с храната е толкова по-висока.

muholeta_a, никаква идея как се храниш, което е основното за ПК. Ама нямам предвид да се избягва месо де, само гадните колбаси и прочие. Доста има точно от пишещите тук, които точно с такъв режим са си решили проблема с ПК, но в началото е имало повишаване за малко, ако човек е вече с подагра може и по някоя криза да получи, но не е неочаквано де. Поначало сваляне на тегло може да предизвика това, независимо с какъв режим.

# 1 345
Не са ли ти малко протеините така? Едно яйце или едно кебапче... за къде по-напред? Grinning За филията хляб ти е ясно какво бихме казали точно в тая тема.
А това че е била в норма преди... само аз ли го виждам това като близко до горната граница?

# 1 346
Да, аз даже насила се опитвах да закусвам заради лекарска препоръка. Затова мисля да си почна фастове.

За протеина, достатъчно ме наяждат засега, а и четох сега, че много ендокринолози при пикочна киселина съветват да се намаляват протеините и вече тотално се обърках и не знам къде греша в моя случай.

Да, иначе във високите граници съм била, но сега вече е доста висока. Явно трябва да отида пак на ендокринолог.

Иначе много се радвам, че толкова от вас са се справили с Пк с режима, дано и при мен има този ефект.

Не са ли ти малко протеините така? Едно яйце или едно кебапче... за къде по-напред? Grinning За филията хляб ти е ясно какво бихме казали точно в тая тема.
А това че е била в норма преди... само аз ли го виждам това като близко до горната граница?

# 1 347
  • В центъра на моретата
Дара,голям бонбон! Надявам се да си добре!
Гущер,ако таханът не ти се нрави, то олиото ще убие всичко живо в теб. Аз го взех студено пресовано, като утайката (тип кал) беше до половината на шишето. Взех от някакъв който се занимаваше с кето хранене, диети и т.н. Пиенето си беше мъчение, въпреки че не съм си особено ценна. ММ пробва, но го удари в стомаха сутрин на гладно. Решихме да го слагаме в салата вместо олио. Е, то нямаше такава салата - само за презентация с този кафяв цвят. Нямам идея за това дали имаше ползи от него, но не бих го повторила. С голямо облекчение го хвърлих в един момент, защото реших здравословно, че ми мирише на гранясало.

Елора,ето за мутациите, които гледах скоро https://www.laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya … -predrazpolojenie

muholeta_a, каква храна ядеш? ПК се образува в днк на млади животни, в бира, в спанак, лапад, колбаси. Смени лабораторията - може да е грешка. Мисля, че за изследване на ПК може и да не е на гладно сутрин.  От месото препоръчват пуешко и заешко 1-2 пъти седмично. От рибата - херинга, сардини, сьомга, талапията са с високо съдържание на пурини.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 22:40 от zaek

# 1 348
Ами,  нищо от изброените неща не съм яла. От рибите хапвах пъстърва и скумрия, чат пат пилешко, свинско може би 2 пъти съм хапвала за месец, 3-4 пъти за месеца нещо с кайма ( кюфте/кебапче)

Може би ще отида и на нефролог да видя бъбреците и да пусна пак, но щом са ми били и преди в по-високите граници, вероятно е коректен резултата.

muholeta_a, каква храна ядеш? ПК се образува в днк на млади животни, в бира, в спанак, лапад, колбаси. Смени лабораторията - може да е грешка. Мисля, че за изследване на ПК може и да не е на гладно сутрин.  От месото препоръчват пуешко и заешко 1-2 пъти седмично. От рибата - херинга, сардини, сьомга, талапията са с високо съдържание на пурини.

# 1 349
Има някои неща които поначало се разбутват като започнеш режим и отслабване. Едни от тях са липидният панел евентуално и пикочната киселина - точно за тях доста са писали тук че отначало са им се влошили спрямо преди да започнат.
Ти както пишеш че си направила промени от един месец, баш в началото си. Та може и от това да е.
Но от малко протеини няма да прокопсаш по принцип, не е най-добрият съвет за хранене това. Кебапчето поначало не ти е най-добрият избор ако ще си подбираш измежду различните меса, освен ако не си си го правила ти у вас. Но не е краят на света де, просто ако ще е кебапче - не яж по едно, изяж три Grinning Едно яйце също не си е работа, това и за малко дете не стига. Не ме кефи и как за обяда пишеш първо салатата и към нея там риба. Приоритет трябва да ти е по-сериозната храна, а към нея салатата за гарнитура само.
Прегледай в началото на темата и за добавки какво пише, за pH също имаше включено, понеже споменаваш само метформина а май нямаме някой дето да не се е наложило и да си добавя по нещо - витамини, минерали и какво ли не. Ако можеш и магданоз да пасеш повечко, ще е много добре.

Общи условия

Активация на акаунт