Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 60 315
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 320
Идвам да се оплача, защото знам че ще ме разберете.
Първи ден ми е в цикъл, много обилен и не ми е добре днес. Мозъкът ми е един замъглен и от сутринта имам чувството, че хем ми се повръща, хем ми се яде нещо хлебно. Ядох кашкавал с масло, по някое време месо, следобеда солени маслини и не ми изчезна това натрапчиво чувство за хляб. И все по-зле ми беше, едно заспало и уморено. Накрая се предадох, изядох към 50гр солети и изведнъж ми се избистри главата, спря да ми се повръща и съм екстра.
Най-интересното е, че преди няколко месеца сигурно щях да опаткам целия пакет със солети и после да продължа с франзела  Confounded Сега усетих кога ми беше достатъчно, не ме гони глад и ми е спокойно.
Много тъпо, че цикълът едва ли не може да  промени човек във Франкенщайн. Поне не ме избива на сладко, само на солети или сух хляб.
Иначе за последните 2-3 седмици са паднали още 2 кила.

# 1 321
Друг път си направи секундното хлебче. Като истинско е. Аз слагам яйце, и лъжица кисело мляко с малко бакпулвер, бадемово брашно, да стане на каша, лъжица масло, или кокосово, подправки и сол.
И пека на макс в микровълновата, но поне 3 минути. Гледам да се попрепече. В порцеланова паничка бъркам и пека. После го режа на хапки и ръся с шарена сол. Като истински кубети е. 😀

Тук не помня какво съм слагала, но нямам друга снимка.
Вероятно някоя изостанала салата със зеле и моркови. Имам такива навици, да усвоявам остатъци

# 1 322
Аз си правя питки от fathead dough - моцарела, крема сирене, бадемово брашно и яйце.

# 1 323
Мерси момичета, на почивка сме и сме на Airbnb, нямам никакви запаси от брашна и режимни продукти.
Предните 3 цикъла нямах такъв проблем, за следващия месец ще съм подготвена

# 1 324

От статия се разбира само, че ако имаш генна мутация може другата форма да навреди.
А в горния линк чак формата водела да увреждания едва ли не.

# 1 325
Аз затова писах че на Дейв Аспрей приказките винаги звучат бомбастично, той човекът от сто години е по телевизии, подкастове и прочие, че и основно американски Grinning Интересни идеи има, рови все и търси нови неща, но неговите приказки мога само като отправна точка да ги ползвам а не да ги вземам наедро както са. Той е дето е измислил бронираното кафе, сега даже продава като суха сметана за кафе, ама bulletproof нали, иначе с амнайсет вкуса я има и нея Grinning Върло кето проповядваше, а преди това беше вегетарианец суровоядец и пак кандърдисваше всички Grinning После с фастовете беше много се надъхал, после дръпна и от тях назад. И всеки път като смени посоката, написва книга да научи и другите какво велико нещо е новото му, съответно почва да гастролира с интервюта, нови продукти добавя да продава и прочие.
Но си има специфичен начин на говорене наистина, явно хамериканците от такива бомбастични лафове се впечатляват. Няма да го забравя в един подкаст как обясняваше че да изпушиш цигара е по-малко вредно от това да изядеш пържени картофки Grinning Щото една цигара вдигала възпалението за няколко часа пък картофките от заведение, пържени в многократно използвано гадно олио - за 2 дни. Grinning И прехваления кейл каква антихрана бил и как никой не трябва да го яде - при него във фермата му прасетата отказвали да го ядат това ако им дадат да ги пробват Grinning И още много такива... абе разбрахте ме, такъв му е стилът.
А да, Омега 3 много хубаво ама само от крил да била, щото всичката другата голяма работа че я вземаш, тя все окислена била.
Иначе биохакер бил, щял да живее с вампирите Grinning
Интересен е да го слушаш, но казаното от него за мен няма същата тежест като примерно някоя от книгите на Фънг или някой от сорта.

# 1 326
Дано да не е прав.
Абе я да питам Невена за туй В6

# 1 327
Ама пък ако някой смята че Невена не цепи басма или пък аз, като казваме нещо че не струва... да иде да послуша или почете тоя пич малко Joy Седи и се хили мазно и съвсем спокойно заявява как от еди какво си едва ли не ще умреш още утре Grinning

# 1 328
Е кое не е така за цигарата и пържените картофи.
Баш точно така си е.
Вчера ядох тиквички и патладжани пържени в Бог знае каква мазнина, че сме на море. Ми усещам си стомаха зле. И едно такова отпаднало и гадно ми е.
От цигара, камо ли пък една, нищо ли няма. А не съм пушач. Само чат пат с чаша вино мога да запаля.
А па картофките в Америка, само да кажа, че има в тях всичко, само не и картоф. Ужас просто.
За кейла също съм съгласна. Не е само той, който проповядва, че е токсичен и съвсем не е суперхраната, за която го представят масово там. Само дето той малко късно се сети, но се сети поне.
Мен ме кефи, че е осъзнал се бивш веган. И си го казва.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 11:36 от Arwen Amarantha

# 1 329
Аз съм с мутации за В витамини и хематологът наистина ми е казал, че неметилираните форми за мен са вредни, не просто не ги усвоявам.

# 1 330
О, аз далеч не казвам четия неща не са вредни, в тая тема сме се събрали вярвам по-осъзнати за тия неща отколкото е средното ниво. Но начинът му на изразяване е това на което исках да обърна внимание. Винаги бомбастично и тенденциозно, шок фактор се търси очевидно.
По принцип ми е интересен, но казаното от него го ползвам по-скоро за отправна точка да потърся повече информация за нещо, а не като готови факти.
За кейла съм напълно съгласна с прасетата му - това нещо не става за ядене Grinning

# 1 331
Аз съм с мутации за В витамини и хематологът наистина ми е казал, че неметилираните форми за мен са вредни, не просто не ги усвоявам.

А как разбра за тези мутации? Какви проблеми имаше?

# 1 332
Тоя тахан от бял трън има нелош вкус, но трябва да се пребориш с чувството, че ядеш пясък с олио. Нагостих с него жената и щерката, после им дадох и по едно парче Линдт 99%. Питаха ме дали и някоя друга гадост съм им приготвил. Joy

# 1 333
Уби всичко детско в мен с това описание... Grinning
А всъщност установи ли се под каква форма има най-голяма полза от тоя бял трън? Олио, тахан, суха билка смляна на брашно, екстракти в хапчета?

# 1 334

А как разбра за тези мутации? Какви проблеми имаше?

В пакета генетични изследвания бяха след аборт, освен него други проблеми не съм имала.

Общи условия

Активация на акаунт