Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 60 297
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 350
Дара, днес ви мислех.. но нали растете ❤и игрите и забавлвнията изместват от дневния ред храненето и спането 🥰Бялото пате е като едно грахче в шушулка

Гущер, поне си откровен 🤭🤭🤭Тъй де! ако ще има бръчки в тая тема, нека са от смях

Елора, и аз съм пускала тромбофилии (заради загуби) в Геника. Това с вит В е коварна работа 🤔особено в някои държави, където уж превантивно подсилват хрните с вит В, ам за такива с мутации, се оказва лоша услуга😔

При мен нищо ново - още сме на село, събираме вит Д 🤭и се хванах д а направим ябълков оцет🙄кой ще го пие-ще видим🤭аз силно го недолюбвам 🙄но още се обичаме на инат

Danilu, нашите папагали (после ще ги изтрия, че не с а по темата) 🤭
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 23:17 от fotokod

# 1 351

Ако питаш за тахана, 7,80 буркан 280 грама.
Взех два. Понеже не обичам да пия олио сега ще ям песък с олио! И изобщо песъците явно са много здравословни. Една хималайска сол употребявам, та и тя скърца между зъбите. Grinning
А разбъркваш ли го много хубаво с дървена бъркалка преди да гребнеш?
 Не е чак толкова ужасно, даже след третата лъжица вече свикваш с вкуса (леко горчив и зърнест).
За нефилтрираното масло същото - разбъркваш преди да сипеш.
А като не ви харесва нефилтрираното, защо купувате него? Може да вземете филтрирано Grinning

# 1 352
  • В центъра на моретата
А, приключихме с белия трън. Прехвалиха ни го и решихме да се пречистваме. Не че някой е имал проблеми.
miholeta_a, добре е да видиш бъбреците, наистина. Креатинин, цистатин ц, ехограф, калий и калций…..А приемаш ли кардиологични лекарства и диуретици - и това може да е причина?

# 1 353
Пикочната киселина може да се повиши и от самия процес на отслабване, без значение с какво се храниш. При самото разграждане на мазнини се освобождават пурини. Пий много вода и все пак избягвай прием на храни с високо съдържание на пурини.

# 1 354
Точно влязох да пиша и аз за пикочната киселина и отслабването. Наблюденията са от майка ми. След като счупи крак и се заседя и залежа, разви деменция и съвсем се обездвижи. Започна и много да отслабва. Просто от липса на движение и че спи по цял ден не може да има поне три нормални хранения. И при кръвните изследвания се оказа че пикочната и киселина е над нормата. Всички други показатели бяха ок. Не знам от разграждането на какво се вдига - на мазни ли или на протеини. Аз доколкото знам пикочнвата киселина е продукт от разпадането на белтъчините. И заподозрях, че при майка се е развила кахексия, т.е. тялото почва да си разгражда собствените мускули. Тя на практика вече няма грам мускул по нея. Кожата и виси..То мазнини не знам има ли вече, тя е 50 кг при ръст 176. Но определено увеличението на пикочната киселина има връзка с отслабването. Смятам и аз скоро да се тествам.

# 1 355
Чета последните постове и се ядосвам, че забравих да си пусна пикочна. Ще си живея в неведение.
Освен това ме пипна някакъв летен вирус, три дни не можех да погледна храна, с легена до леглото и с прибежки до тоалетната. Flushed Не знам как се справяте вие в тези моменти, но аз успях само малко диня да хапна и няколко солети. Това за всичките три дни. От всичко друго ми се гадеше ужасно.
Чак днес съм с нормален апетит и си сварих яйца. От утре ще включа и месо, гладна съм, но не смея да ям много днес.

# 1 356
Диня не мисля че бих пробвала, поне на мен не би ми понесла добре в такова състояние. Гледай да не си обезводнена, останалото ще си дойде по местата, дори и хич да не ядеш 2-3 дни, няма какво да ти стане, не яж насила. Може би отначало по-полека със суровите зеленчуци също, някакви задушени или сварени пробвай първо. Ще се оправиш щом вече и ти се яде.

# 1 357
Случайно попаднах на изследвания на потребителка в група във фейса и останах много приятно изненадана от адекватните референтни стойности на лабораторията. Не знам коя е, но за сефте виждам така нагледно написани стойности.

# 1 358
Шарпи, попитай я на лични коя е лабораторията, че е важно за всички.

# 1 359
Шарпи, попитай я на лични коя е лабораторията, че е важно за всички.
Като Анонимен член е публикувано

# 1 360
Имало е и тук в темата публикувани по някое време с подобни референтни, ами тук сме много народ и много теми станаха, няма намиране... Но да, почнаха да ги пооправят и не навсякъде все още пише до 24 или до 25 да беше на гладно. Дано и повече да стават, явно е тръгнала промяна поне.
Колкото и да ми разправя някой че от лаборатория до лаборатория имало разлика заради различни консумативи - е нали мерната единица е една и съща? Едните пишат норма до 10 а другите до 25. Съответно човек ако само на това разчита, вижда че влиза в нормата и му олеква че му няма нищо. А това с "нищо ти няма" повечето тук сме го играли...

# 1 361
Имало е и тук в темата публикувани по някое време с подобни референтни, ами тук сме много народ и много теми станаха, няма намиране... Но да, почнаха да ги пооправят и не навсякъде все още пише до 24 или до 25 да беше на гладно. Дано и повече да стават, явно е тръгнала промяна поне.
Колкото и да ми разправя някой че от лаборатория до лаборатория имало разлика заради различни консумативи - е нали мерната единица е една и съща? Едните пишат норма до 10 а другите до 25. Съответно човек ако само на това разчита, вижда че влиза в нормата и му олеква че му няма нищо. А това с "нищо ти няма" повечето тук сме го играли...
Категорично не е имало. И в случая наблягам, не толкова стойностите на гладно, колкото тези на 1-ви, 2-ри, че дори и трети час. Такива в нито една лаборатория не съм виждала досега. Стойността на гладно също има уточнение /9-10-гранични/.

# 1 362
В тази лаборатория са дадени такива стойности:
https://delpem.com/инсулинова-резистентност-и-има-ли-нар/

# 1 363
Amarilis@, да, супер полезно инфо е това. Трябва на първа страница да се сложи.

Нормални нива на инсулина у здрави хора:
На гладно стойността на инсулина е около 5-6, но не превишава 10 у здрави хора.
На 30-та минута след обременяване инсулинът достига пиково ниво, но не трябва да превишава 70.
На 60-та минута нивото му трябва да е максимум 40-45.
На 120-та минута стойността на инсулина не трябва да превишава 20.
На 180-та минута стойността на инсулина не трябва да превишава изходната стойност.

Ето произволни извадки на други такива. Първата е Бодимед. Да, на гладно те бяха първите с адекватни стойности, но другите.... на 60 минута пикови стойности. Ми той пика при един може да е 100, при друг 200, при трети 58. Та е хубаво да си има точни числа.

Втора произволна

Тук вече е абсурдистан. 276 граница на първи час и да се счита за нормално?? На втори 166? Пак абсурд

# 1 364
Имаше по принцип до колко пъти спрямо началната стойност се приема за нормална, а те като са писали на гладно че е до 25... и отиде коня у ряката с по-нататъкшните сметки.
А и дори тия стойности, наскоро гледах някъде на Бенджамин Бикман изказване че на гладно за да се приеме за напълно здрав човек не било до 5 или до 3 даже... тогава пък хептен други биха излязли.
25 със сигурност е от прекалено много години останало де, крайно време е да спрат да казват на хора с по 15-20 на гладно че са в норми, това поне е сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт