Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 60 287
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 365
Натка, пак повтарям, че говоря най- вече за стойностите на първи и втори час. Тези на гладно, повечето лаборатории ги коригираха, за разлика от тези на първи и втори час.

# 1 366
И аз пак повтарям че тези на първи и втори час ги смятат спрямо тези на гладно. Затова са и такива фрапиращи разликите между лаборатория където на гладно ги вземат до 10 и такава където пишат до 25 на гладно.
Сега, дали с един и същ коефициент ги умножават си нямам идея, защото вероятно и за това няма едно единствено мнение. Те и тези които показа - похвално е че са свалили референтните, но кой знае и те дали и колко са акуратни.

# 1 367
Моят доктор ми каза, че инсулинът на 30-та ,60-та минута не дава никаква полезна информация, никакви медицински заключение не можело да се направят и затова той пуска само на гледно и 120 мин.

# 1 368
Още един вариант за софиянки - Лабораторията на Токуда. Изследвания са от миналата година

# 1 369
Нормални нива на инсулина у здрави хора:
На гладно стойността на инсулина е около 5-6, но не превишава 10 у здрави хора.

Това е много подвеждащо твърдение.
В темата неведнъж е имало случаи на хора с инсулин 8,9 и 10 на гладно, но на 60 и 120 картинката лъсва.
И в първия пост и примери на реални хора.
Плюс през годините са минали доста хора с подобен инсулин и доказана ир, така че не може да се твърди, че само на гладно ти гарантира инсулин 8,9 или 10 нещо.

# 1 370
Специално за теб копирам отново целия цитат, защото явно имаш проблем с разбирането.
Казва се какъв трябва да бъде инсулинът при здрави хора на гладно/на 30-та/60-та/120-та и 180-та минути при ОГТТ. Не се взима една произволна стойност, а се казва как трябва да протече цялото обременяване. Всички показатели извън норма, на която и да е минута, говори за наличие на проблем.

Нормални нива на инсулина у здрави хора:
На гладно стойността на инсулина е около 5-6, но не превишава 10 у здрави хора.
На 30-та минута след обременяване инсулинът достига пиково ниво, но не трябва да превишава 70.
На 60-та минута нивото му трябва да е максимум 40-45.
На 120-та минута стойността на инсулина не трябва да превишава 20.
На 180-та минута стойността на инсулина не трябва да превишава изходната стойност.

# 1 371
Брех, теб все те тресе мания да се заяждаш Шарпи. Като нормален човек не можеш ли да говориш? Тъжно.
Не знам кой има проблем с разбирането, но това не съм аз.
Здрав човек на гладно няма да има инсулин 10, дори и 9 индикира проблем. Че и 8.
Както щеш го разбирай. Ако можеш миличка. Ако не можеш, абе жива и здрава да си Kissing Heart
"На гладно стойността на инсулина е около 5-6, но не превишава 10 у здрави хора"
Съгласна съм единствено, че здрав човек инсулина ще му е 5-6. За другото не съм съгласна.
И много хора биха се заблудили /и го правят/ от това да си пускат само на гладно изследване, да им се установи инсулин 9 и да решат, че нищо им няма.
И в първия пост дори има пример на реален човек с инсулин 8 на гладно с ир, който доказва, че ти имаш проблем с разбирането.
Абе удебеляваш някакви неща, па ги почервеняваш, ама прочети първо, помисли.

Моят доктор ми каза, че инсулинът на 30-та ,60-та минута не дава никаква полезна информация, никакви медицински заключение не можело да се направят и затова той пуска само на гледно и 120 мин.

Ами има погрешно мислене твоят лекар, но сме свикнали на всякакви изказвания на лекари.

И това изследване доказва, че лекаря ти е в грешка.

Ако твоят лекар не пусне на 60-та минута, направо на тази жена ще и каже, че е здрава и нищо и няма.
И 9,9 да и беше инсулина, пак щеше да има проблем на 60-та минута.
Затова се пускат цялостни, пълни изследвания.

# 1 372
Толкова за стойностите на гладно..
Виждате каква е картинката след обременяването.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 23:39 от LittleWolf

# 1 373
Да, няма гаранция. Просто всичко е толкова индивидуално. Ето. Тук ще приемем този инсулин за ок на гладно плюс кз, разбира се.
Затова все казвам, че се пуска обременяване и се гледа цялостната картинка. Особено първия път.
Кз много бавно пада. Инсулин продължава да се бълва.

# 1 374
Аз знам от кето бг - Ивайло- момчето е много на ти с режима, че на гладно трябва да е до 9 при здрави хора!

При мен само при обременяване веднъж беше 9. Винаги ми е между 2-5, което е много, много ниско.

# 1 375
Ако е инцидентно - ок, ако е всеки път - определено не е ок. А за докторът дето само на гладно и на 120-та минута гледа, да вземе да си скъса дипломата, нищо не се разбира така, освен ако е мнооого кофти положението. Целта е да се справим с проблемите в самото им начало, а не години след като са възникнали, а масовият  бг лекар, като си с кз 6 ти казва, че нищо ти няма, чака да стане 7 и да те обяви с диабет. За инсулина не ми се коментира, него за нищо не го признават, бълвай си там колкото щеш, пък като свърши, айде, честито - диабет.

# 1 376
Абсолютно съм новак в темата и в режима, знаете, но няма как да не се включа и да не подкрепя тезата за обременяването и лекарите (не всички са под общ знаменател, разбира се). Когато отидеш със симптоми някакви - от стрес е, почивай си повече и си е супер всичко … като пуснеш обременяване, обаче, в повечето случаи си лъсва всичко. 😃 И тогава пак някои казват “Спокойно, то не е страшно, още си си ок.” Чакаме се все едно да “зазлеем” до такава степен, че лечението да е много трудно, а пък за превенция не говорим изобщо.
А, най-любимо ми е - “Нямаш наднормено тегло, не може да имаш ИР”

За пореден път, благодаря за темата и за всички вас, които помагате, на тези като мен, които са много объркани и се чудят как да се справят. Благодаря и за първия пост! Нямам време да пиша редовно, но да ви кажа честно проядох свинско и телешко - то не било лошо. Пък кюфтета, най-често хапвам - домашни. 😂 Оказа се, че просто не обичам “купешки” меса, а трябва да съм го приготвила аз, че да знам какво е точно. 😄 Взимам от една месарница на познати и правя рецепти от блоговете на първата страница.

Мъжът ми не обича диети и първите му думи, като разбра, че ще сме на режим “Ооо, сега ще стоя гладен ли?” След два дни беше много доволен, че се яде месо л и яйца, без чиа, киноа и лещи. 😂 Доста промени ми се случиха през този месец-месец и нещо и все положителни. Само с това пусто сладко не се разбираме и това е. Яде ми се по веднъж в деня, особено в началото, направо като “абстиненция”. 😂 Направих един десерт (масло, шоколад, бадеми и орехи - смляно всичко, изпечено като мъфини) и мъжа ми “Като си дояде сладко е много добре, защото след две хапки, направо вече ти се отщява да  ядеш каквото и да е.” 😂 Та, засега единствената драма е сладкото и десертите. Взех си на Лидл 80% шоколад J D Gross и си позволявам по 1-2 парченца на седмица - имам чувството, ме става все по-сладък с всеки следващ път.

*Простете за дългия пост! Приятен уикенд на всички!

# 1 377
Аз обаче също съм чувала от лекар, доцент имунолог, при който ходя по ред причини, че първи час инсулина по последните и най-нови практики и проучвания, не е меродавен. Случайно му носих едно обременяване за консултация и ми разказа, че вече се смята, че хиперинсулинемията е характерна и за здрави индивиди на 60 минута, а важният показател е как спада на 120. Не коментирам дали е така или не, не съм лекар, но споделям какво ми е казано.

# 1 378
“Нямаш наднормено тегло, не може да имаш ИР”

Имам позната с много килограми и нейната лл и казва, че е здрава и няма нужда да прави обременяване, нито да пуска инсулин, дори на гладно.
Защото кз и била нормална уж.
За мен това е престъпно. Не може на един човек да го гледаш с толкова килограми и да му кажеш - супер си.
Да, домашното е най-добро и сигурно.
Преди три дни нямах време, бях навън и реших за вечеря кюфтета на скара да си купя.
Ами получих разстройство, явно някакъв вирус. И други хора се оплакват от това.

Мануна, с хиперинсулинемия също бях като бях 115. Извинявай, не бях здрава.
Оксиморон е това да е при здрави хора.
Секретирането на инсулин е естествен процес, но това състояние означава, че не е здрав човека.

# 1 379
Цитат на: Елора
Мануна, с хиперинсулинемия също бях като бях 115. Извинявай, не бях здрава.
Оксиморон е това да е при здрави хора.
Секретирането на инсулин е естествен процес, но това състояние означава, че не е здрав човека.

Съгласна съм, говоря само и единствено за 60та минута. На 120 трябва да се е върнал на нивата на гладно.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 12:07 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт