Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 57 747
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 45
  • В центъра на моретата
Кюфтета от тиквички правя, но не ги пържа, а във фурната. Вместо брашното слагам малко хуск, и малко ленено семе да оберат влагата, доколкото е възможно. Оформям криво-ляво и редя в тава. Другият вариант е на сух тиган - сгорещен предварително слагам някакво подобие на кюфте и така, докато се захване. И третия вариант, ако правя по-малко количество ползвам силиконови форми (като за бургери) и в еърфраера така стават по 6 броя наведнъж и не ги дондуркам, докато станат. А в много случаи, докато вися над тигана, слагам и във фраера, че да приключи тази мъка по-бързо. Joy

# 46
Brandywine, и аз така съм намислила да пробвам - с лъжица -две овес да ги направя

Иначе на кубчета и леко сотирам в мазнина (няма нуда да сменят цвета) - така ги прибирам, не стават нито водни , нито кашкави. Може докато са замразени, леко да се чукне и откърши по-малко количество и да не се еазмразява цялото 🤔предполагам, защото са намаслени

Едната година прибирах директно - не ми допаднаха, пускаха мн вода и сготвеното ми дъхаше странно 🤔Но сотирани са бижу, пак си стават и за крем супа

# 47
Изтеглих с една седмица кантара, защото днес правя 6 месеца във вашата компания. Simple Smile
Една равносметка: - 28 кг.  и - 21 см. през екватора. Шкембе още седи някакво, но си го отглеждам от 20 години и лесно се не дава. Циците ми изчезнаха, а след два месеца лицеви опори и месец упражнения с гири започват да добиват форма на мъжки гърди! Joy
Три номера панталон свалих, а и вече тези са ми приятно широки. Фланелка- от XXXL на XL, а пък тя започна да ми теснее на рамене... Wink

Не знам дали го знаете оня виц за трите степени на мъжко затлъстяване:
I степен: Виждаш си само главата.
II степен: Не си виждаш главата.
III степен: Не ѝ виждаш главата! Blush
Е аз само до първа бях стигнал, но сега си виждам целия! Wink

От миналото мерене -4 кг. и -3 см. тумбак.

И те така те!
Благодаря ви за съдействието, акъла и съветите! И в бъдеще смятам да се възползвам от тях! Simple Smile

# 48
Много хубави новини и голямо браво Гущер! Довечера ще празнувам за теб с една вратна пържола Yum

# 49
Гущер, поздравления за волята и резултатите!
Fotokod, колко време може да стоят във фризера в мазнина? С каква мазнина сотираш?

# 50
Гущер, голямо браво и от мен!
Ще те цаним за манекен на темата, да знаеш Grinning

# 51
  • Бургас
Леле, момичета и момчета, ама много е оживена тази тема, не  мога да ви насмогна. Гущер, страхотен резултат и надъхващо новобранци като мен! Аз ще получа дата за ендокринолог чак за август (евентуално), но се стресирах доста и се вкарах в някаква измислена моя си диета. Зарязах окончателно захарта, вече и чай и кафе почти не пия, зарязах бялото брашно, оризът, картофите. Гледам да давам приоритет на белтъчините и мазнините в менюто си и да приемам по-малко въглехидрати от храни с нисък ГИ и натоварване. Кето няма да мога да стана, но се старая да ги огранича до 25-30% . Лято е... хапват ми се и плодове и имаме домашни в градината. Ограничих калориите, може би повече отколкото трябва, но като не изпитвам глад не се насилвам да ям. Чувствам се чудесно и се надявам да продължа в същият дух, за да се вкарам в норма. Правила съм го и преди, трябва само истински да го поискам е ще го постигна, сигурна съм. Споделяте много интересни рецепти, ще ги изпробвам. Аз засега само едно пиле със зеле и пилешка кавърма съм готвила, но тези манджи със сос ме дърпат да ям и хляб. Може ли да ми препоръчате хляб, който да е възможно най-подходящ за диетата? Взех един от Лидл пакетиран, ръжен пълнозърнест, но нещо не ми вдъхва доверие. Има някакъв сироп от захар вътре и сладни, отделно пише, че съдържа и пшенично брашно освен другите съставки. Иначе за вкусното, вкусен е и много засищаш, но... Не че съм се засилила да ям хляб, по принцип не консумирам, но понякога ми се приисква, та ще ми е по-спокойно да знам, че има вариант и за това.

# 52
В тая тема хляб няма кой да ти препоръча Grinning Хич недей лежа на това че бил ръжен или пълнозърнест... А понеже си съвсем в началото, няма и на кето хляб да те метна поне аз, би ми било съвестно.
Като има сос - вземи си лъжица. Ще свикнеш. Освен че можеш и да готвиш манджата с по-малко сос и повече мръвка, съвсем в духа на режима Grinning

# 53
Леле, момичета и момчета, ама много е оживена тази тема, не  мога да ви насмогна. Гущер, страхотен резултат и надъхващо новобранци като мен! Аз ще получа дата за ендокринолог чак за август (евентуално), но се стресирах доста и се вкарах в някаква измислена моя си диета. Зарязах окончателно захарта, вече и чай и кафе почти не пия, зарязах бялото брашно, оризът, картофите. Гледам да давам приоритет на белтъчините и мазнините в менюто си и да приемам по-малко въглехидрати от храни с нисък ГИ и натоварване. Кето няма да мога да стана, но се старая да ги огранича до 25-30% . Лято е... хапват ми се и плодове и имаме домашни в градината. Ограничих калориите, може би повече отколкото трябва, но като не изпитвам глад не се насилвам да ям. Чувствам се чудесно и се надявам да продължа в същият дух, за да се вкарам в норма. Правила съм го и преди, трябва само истински да го поискам е ще го постигна, сигурна съм. Споделяте много интересни рецепти, ще ги изпробвам. Аз засега само едно пиле със зеле и пилешка кавърма съм готвила, но тези манджи със сос ме дърпат да ям и хляб. Може ли да ми препоръчате хляб, който да е възможно най-подходящ за диетата? Взех един от Лидл пакетиран, ръжен пълнозърнест, но нещо не ми вдъхва доверие. Има някакъв сироп от захар вътре и сладни, отделно пише, че съдържа и пшенично брашно освен другите съставки. Иначе за вкусното, вкусен е и много засищаш, но... Не че съм се засилила да ям хляб, по принцип не консумирам, но понякога ми се приисква, та ще ми е по-спокойно да знам, че има вариант и за това.
kojo, поздравления! На правилния път си. За болднатото говоря.
Хляб - твърдо НЕ! Нито кето, нито мето, никакъв.

# 54
Еха Гущер, супер резултати. Преди шест месеца надали си си и мечтал за такива. Еле пък промените във фигурата са допълнителен стимул, че качественото хранене и тренировки водят до промяна и отвън. Нямаш мърдане от групата. То нашето си е за цял живот. Ще си дуднем тук.
За да не посягам към черния шоколад ми трябва стабилно свинска мръвка, мазничка. Ей хора не се наяждам нито с пиле, нито с риба, нито със заек. Дай ми свински врат, гърдички плюс салата да се наям на обяд, вечерта мофа да мина и по-скромно. Но обядвам ли от другите меса след два часа съм гладна. Хем използвам, мас или масло, за да вдигна мазнините и не става. Та днес си заредих фризерчето-ред пържоли, ред гърди, ред карантия и ред рагу за бульони. Баща ми беше с мен и пак се кръсти човека. Пита това за месец ли е, викам, а макс за десет дни( фризерчето е малко) 😜.

# 55
Ох, дояде ми се пиле със зеле. Ама ме мързи да пазарувам и готвя, да му се не види. Disappointed
Да се накарам да ходя да купя пиле и зеле, пък като ще набутам всичко в кукъра и да се прави, както знае.

# 56
  • В центъра на моретата
Ехеее, Гущер това е огромно постижение!Бравос! Дала съм те за пример на моя мъж. Каза-“браво на човека”, а като прочетах и “те така те”, каза е, той явно е от северозапада Simple Smile.
Нашите постижения още се бавят, моите хора трудно свалят, а аз почти не мога да кача. Все пак имат низходяща тенденция, ама им се струва малко Simple Smile. След седмица-две ще ги пратя да се изследват, та да видим как въврят нещата.
Kojo, добре дошла! По правилния път си тръгнала.

Абе хора, аз кафе си пия, май и вие пиете. То не вдига въглехидратите, нали? Тествах го в приложението -за 100 гр не излязоха ВХ. Ей, туй не го спирам за нищо на света. И без това го пия черно, без нищо.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:22 от zaek

# 57
Абе колко въглехидрат да има в кафето, нали е прецедена вода в която е приготвено то, отделно че и в самите зърна са малко... В кафето има въглехидрати ако ти му добавиш Grinning Захар и прочие щуротии.
Сега, при някои хора кофеинът вдига кортизола малко повечко отколкото би им се искало щом искат да държат КЗ ниска, но това досега да си го разбрала, предполагам, ако си една от тях.

# 58
Натка, за манекен още много хляб трябва да изям! Wink
Но има изгледи август-септември килограмите да станат двуцифрени.
Заек, аз съм първо поколение софиянец, но чистокръвен пустиняк. Цялата ми рода си е точно от врачанско. Simple Smile

# 59
  • Бургас
Добре, ще мина и без хляб щом се налага, няма да е драматично да го спра и него.
sergeeva11, аз пък мазни мръвки не обичам, научих се с времето да ям някои, преди дори ми се повръщаше като лапна нещо мазно. Преди няколко години се отворих да ям и свински ушички и от тях не бих отказала. Та, като ми пристърже на стомаха хапвам около 20 гр. лешници или орехи и ме засищат за известно време, а и малко мазнинка да вкарам в това тяло. Не знам дали се съвместяват с кето-диетата, да не взема да дам пък грешен съвет. Харесвам и си хапвам също и чируз между храненията, но пък той е соленичък и не знам дали е много подходящ.

Общи условия

Активация на акаунт