Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 57 749
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 60
Ти се адаптирай на такова хранене пък тогава няма да имаш моменти когато приритваш от глад. Не и ако ядеш достатъчно на основните хранения, което е силно желателно... за разлика от междинните подхапвания.

# 61
Kojo, сурови орехи и бадеми може,за такива като теб дето се спират на 20 грама. Бадеми си вземам по 50 гр понякога, ей така за душата. Абе количествата са ми проблема. Предполагам, че налитам на мазничко месце, защото само то ме държи доволно сита. Аз печено пиленце от магазина, дето излиза около килограм мога да си го хапна наведнъж. За днес св. котлетни пържоли два броя, плюс голяма салата зеле с многи магданоз и копър. За вечеря имам сафрид и от зелевата салата.

# 62

Сладкишът от първа страница под формата на торта за рожден ден. Моите хора ме изненадаха. Simple Smile Аз ги почерпих с агнешко бутче.

# 63
Аууу, че вкусна снимка. Тенкю за разреза.
А белия правихте ли го?

Щото сега имам за теб още по-лесен кекс, блат.

4 яйца, еритритол, заквасена сметана 20 %, кокосово брашно 3 лъжици, максиум 4, 1 ваниля.
Бъркаш и печеш. Май 25 минути. И става едно крехкооооо, мани, мани.

Косовото го казва горе долу, мисля, че е толкова, нали на око.
Рецептата е уникат.
Ако се добавят кокосови стърготини, ще стане по-гъсто и направо курабийки.

# 64
Една рецепта за чудесен "хляб". 150 гр червена леща, накисва се с вряла вода - да я покрие. Като омекне слагам сол и пасирам, ако е много рядка сместа една - две с.л. хуск. Разделям на 10 количеството във форми за тарталети, може и в тава върху хартия за печене да се разстели и като се изпече да се нареже на парчета. Става много вкусно и засищащо.

# 65
Доколкото знам червената леща не е подходяща за режима, но да си кажат компетентните. Аз правих с четири вида брашна (бадемово, кокосоово, ленено и хуск) по рецепта на Дени, но не съм особено впечатлена. Ще изчакам до края на седмицата и се включвам отново с режим, но няма да броя стриктно въглехидрати и калории като в началото, за да не си вкарам автогол отново.
Скрит текст:
Аз съм с дисхидроза. Явно съм я отключила при стрес, надявам се до края на седмицата да се подобря, че не мога да работя.

# 66
Правила съм хляб от червеба леща веднъж. Харесвам идеята на Brandy да е в малки форми (аз пеках в кексова дълга и някак ми остана недоопечено, за това нарязах на филии и върнах да се доопекат)

Съхранявала съм част във фризера. Като цяло малко количество от този хляб мнооого засища и може да е от помощ за преходния период за тези, които не могат в началото без хляб.

Гущер, чудна торта! Аз на тортите им се радвам на картинка, предполитам разрез диня 🤭а майка каза, че смокините станали🤪край! затънах 🤭🤭🤭🫣
ПП: пулсът ми се нормализира.. вече трайно е 70+/-.. Тялото си искало vitamin sea 🤭🤭🤭

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 10:25 от fotokod

# 67
Аз за мазно месце умирам. От втората снимка на Гущера ми потекоха лигите. Направо не знам как хората ядат сухо месо, то това не мога да го преглътна.

# 68
Както знаете (или не) от години спазвам Зоната, но много от храната се припокрива с тази тук. Лещата е много хубава храна за който не е на стриктно кето. Докато знам, че със семената не е добре да се прекалява, особено с лененото семе.

# 69
По Зоната с тези количества не знам как човек се засища, да не говорим за нискомаслените продукти и сухи меса. Мерси съм.

# 70
  • Dublin
Правила съм няколко пъти този хляб, много е лесен и става вкусен. Като направя веднъж, количеството ми стига за почти 2 седмици, грубо по 1 филийка на ден - https://mywholesome.life/keto-hlyab-s-bademovo-brashno/

Гущер, страхотни резултати! Браво!

ние май горе-долу по едно и също време сме почнали режима и наистина май при мъжете по-лесно се свалят кг, или поне повече се забелязва.
Аз се теглих вчера и съм общо 11 кг надолу от средата на Януари. Не съм мерила талия в последния месец по ред причини. Определено се чувствам добре, дрехите ми стоят по друг начин и вече влизам в любими дрехи, които ми бяха тесни в последните 2-3 години. Отделно си хапвам много добре и гладна не се оставям Simple Smile
Все още не съм пуснала кръвни изследвания да видя там как е ситуацията, че триглицеридите бяха доста високи.
А иначе нещо друго, което забелязах в послидните 2-3 седмици - кръвното ми взе са се нормализира. Аз пия хапчета за кръвно от 2 години, без никаква файда, но мисля че като почнах да свалям кила, от там е и положителния ефект. Ще държа под око, че целта ми е да ги разкарам тези хапове за кръвно в един момент.
Скрит текст:
На малко по-различна тема.. Вчера приключих неуспешно поредната репрудоктнивна процедура. След 3 години неуспешни опити, вече се предавам и приключваме тук. Ще се фокусирам върху здравето си. 

# 71
Eeriebo1, 🤗виртуално гуш! Може би здравословно като се понаместят чакрите, ще дойде и бебчето 🤗Стискам палци!

Гущер, пропуснах да ти честитя забележителните резултати! Браво е малко, на фона на сменените размери на дрехи 🙃най-валидният комплимент е от смяната на етикетите ☺

ПП: ММ доволен от Кантарев-само 2кг + от почивката.. Това мужете не сте хора 🤨мрън. Аз ще се меря септември пък! стачка!

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 12:01 от fotokod

# 72
  • Пловдив/София
Здравейте, оказа се, че нямам инсулинова резистентност, но бих искала да помоля за съвет тук, защото ми се струвате хора с опит.
Изследванията ми са добри- всичко е в норма, захарта ми е спаднала и homa индексът ми е 1.9, всякакви видове холестерол са в норма. Ако има ИР, тя още е далеч. 
Покрай всичко прочетено обаче бях решила да намаля въглехидратите. Доскоро прекалявах с бира, сладко и тестено и поддържах 68кг (при нормални за мен 65-66), понякога смъквах дори до 67.
Прибрах се от морето 68.2 след умерено хранене там- без сладко, но с някоя бира и картофки.
След това 3 дни почти не съм приемала въглехидрати, освен аперол едната вечер и малко ориз втората. Храня се предимно с яйца, зеленчуци, плодове, риба, месо.
Но точно при този вид хранене, когато очаквах отслабване, се оказа, че всеки ден качвам по половин кг!
Първия ден 68.5, после 69, а днес 69.5.
Никога не съм стигала толкова и съм в паника. Не знам какво да променя в храненето.

Възможно ли е организмът ми да се плаши от рязкото спиране на въглехидрати и това да води до нарастване на кг?

А да, и двата дни правих по 9к крачки, не съм обездвижена. Последно хранене в 20ч. Снощи месото беше от дюнер, но без хляб и картофи, само сос и малко ориз. Не вярвам да е от това.

Как да разбера къде бъркам, иска ми се да сваля няколко кг или поне да задържам, а ако продължа да качвам сериозно ще се притесня..

# 73
Без ориз, плодове и купешка храна като за начало. Опитай се да си приготвяш храната вкъщи, защото в тези ресторанти кой знае с какво ги блъскат.

# 74
  • Бургас
Пипи2013 а изчисляваш ли си колко калории си приела? Може би и това има значение. Аз използвам едно приложение и си изчислявам калорийния прием. Все пак ако изяждаш огромни количества пак може да не си в дефицит. Иначе и моето положение е горе-долу същото като при теб. Допреди 2 седмици се храних с всичко и по много. Това банички, милинки, пици, торти - морти каквото се сетиш. Плодове и зеленчуци почти не консумирах, а и много кафе с мляко и захар си пийвах. Спрях всичко това и за 2 седмици съм 4 кг надолу. Малко драстично си намалих калорийния прием в началото, но сега го повиших леко, за да не си вкарам в стрес организма. И също колко кг имаш да сваляш? Аз имам да топя 30 кг и от личен опит знам, че в началото се свалят по-лесно. Колкото повече се доближаваш до нормалното си тегло става по-бавно и по-трудно.
Мерси за рецептите за хляб! Аз си купих днес един да имам в шкафа за лично успокоение, но е от соя, та смятам, че няма да ме изкушава особено, не съм голям фен на соята. Ето това са му хранителните стойности:
Средни хранителни стойности на 100 g / Енергийна стойност - 248 kcal / 1 036 kJ /  Мазнини -  10 g / Мазнини, от които наситени мастни киселини - 1 g /  Въглехидрати - 14 g  / Въглехидрати, от които захар - 1,7 g / Фибри -  11 g / Белтъчини - 20 g / Еквивалент на сол - 1 g Не знам дали се вписва в концепцията за кето, но аз на този етап наистина не се виждам да мога да спазвам тази диета. Определено си хапвам повече въглехидрати от допустимите за кето-диетата.
Гущер, тортата е разкошна! Снаха ми е кето-фенка и съм хапвала у тях кето-чийзкейк - мммм, страхотен беше! Сега ще има съвсем скоро рожден ден и съм я предупредила, че искам пак такъв десерт Smiley Иначе имах кофти опит с един сладолед с подсладител и съм се зарекла, че няма да ги използвам. Просто ще си затворя очите за всичко сладко и това е. Е, за чийзкейка ще направя изключение и ще се моля да не осъмна във WC-то след него. Scream Определено тези химии не ми действат добре.

Общи условия

Активация на акаунт