Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 57 753
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 75
Зоната не е сухи меса. Даже почти не ям месо напоследък, че ми е горещо. Най-лесно поддържам калории на 1200 дневно, без сметки калкулатори и т.н. Освен това е супер здравословна, освежаваща и подмладяваща. Не агитирам никой, за себе си съм открила най-добрия режим, към който мисля да се придържам и в бъдеще.

# 76
kojo, изобщо не е нужно да си на кето. Нисковъглехидратен режим е достатъчен. То тук в темата единици хора са на кето. Аз лично бях на кето само за 6 месеца и след него продължих на нисковъглехидратно хранене, защото след тези 6 месеца, започнах да се чувствам зле.
Та давай си по плана, който писа по-горе и си свиркай.

# 77
  • Пловдив/София
Без ориз, плодове и купешка храна като за начало. Опитай се да си приготвяш храната вкъщи, защото в тези ресторанти кой знае с какво ги блъскат.

И преди съм взимала често отвън, но въглехидратна храна, та едва ли е от това.
Но май открих от какво е: по-рядко ходя по голяма нужда и по-малко вода пия. Бирата вършеше тази работа, както и други въглехидратни храни. Ще хапвам повече плодове и супи явно, и трици.

# 78
Добре, тия калорийни истории нали се доказа, че не са релевантни. Важно е от какво са, а не колко са.

# 79
  • на острова на мечтите
........... Освен това е супер здравословна, освежаваща и подмладяваща. .....
"....и подмладяваща..." !?!?! Бря! Да идвам тогава в този режим.
Пипи, тук не се броят калории.
Днес патладжан със сьомга и "Филаделфия". И понеже не ми се навиваше на руло, наредиха го като торта.
И едни гнезда с кайма и яйце правих по рецепта на Валерия. Не станаха зле, но и не са кой знае какво. Иначе бързо, лесно и режимно.

# 80
Здравейте!
Назад в темите стана дума, че ниските/малкото кг не изключват възможността човек да има ИР. А може ли човек с наднормено тегло да няма ИР, и то не от 5-6 месеца, а да кажем от 5-6 г. да е с наднормено тегло?

# 81
Ааа, за месата в зоната може да поспорим, и аз съм била на нея и я харесвам, но да изядеш бутче с кожа си е направо престъпление, за свински гърди пък да не говорим. А мазнините изобщо не мога да ги докарам, да избирам между маслините и зехтина в салатата ми идва в повече.
Колкото до хляба от леща, добре е хората, които имат проблем с висока КЗ да внимават с количествата, че може неприятно да се изненадат.

# 82
Здравейте!
Назад в темите стана дума, че ниските/малкото кг не изключват възможността човек да има ИР. А може ли човек с наднормено тегло да няма ИР, и то не от 5-6 месеца, а да кажем от 5-6 г. да е с наднормено тегло?
Не ми звучи особено вероятно, честно казано. Обикновено пишат как нивата на инсулина отразяват складираната енергия, т.е. излишното тегло. Инсулинът е основният хормон при натрупването на мазнини. И пак той е който пречи да се изразходват за енергия.
Може и да има такъв случай, хич да няма ИР, знам ли. Това с изследвания ли е установено? Лично аз съм скептична.

# 83
Здравейте!

Не вярвам.
Да смята някой, че няма ир, а просто ей така си е пълен е завиране в главата в пясъка и липса на всякакви познания за работата на организма.
Чувала съм тия приказки. Такъв ми е гена, такъв ми е кокала.
Баси кокалите Joy
Има изследвания за тази работа.

----

Ще пробвам хляба от леща.
Аз имам и черна леща от доста време.

# 84
Тежък и едър кокал си е напълно възможно, но далеч не толкова често колкото някой се оправдава с това. Генът... ми хубаво де, ако и от ген имаш ИР а не само от пасти, това с нищо не я прави да е по-малко ИР Grinning

# 85
За себе си се чудех. От втората бременност през 2013 до 2019 г се движеха между 72 кг (правих 90 дневната диета) и 82 кг. Няколко пъти само инсулин и КЗ съм изследвала (9,2 за инсулин и 4,8 за КЗ, и през 2019 когато вече бях 62 кг инсулин 4,2 и 4 КЗ).

# 86
Почистване на хладилника 😀

Пица с блат от моцарела, яйце, крема сирене и бадемово брашно по рецепта.
Аз заместих моцарелата с гауда, а крема сиренето с извара. Това имаше в хладилника 😂.

# 87
Гущер, тортата и бутчето ще ги сънувам. Явно си бил рожденник. Честито на патерици. Още минуси на кантара и добри изследвания на контролния преглед. Все така нахранен, с готино настроение и да обиколиш там където не си бил по света.

# 88
Благодаря, Сергеева! Да ти се връща х 100! Simple Smile

# 89
  • В центъра на моретата
Честит рожден ден, Гущер! Да си преди всичко здрав, обгрижван и успешен!

Общи условия

Активация на акаунт