Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 57 756
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 90
Охо, още един рожденник ли сме имали? Мернах някаква торта на която се радваха всички ама не я отразих особено

Жив и здрав да си и нали знаеш че режим като нашия подмладява Grinning
Много постигна за това време, а помниш ли на какъв хал беше и какви неща ти говореха докторите? И още по-добре ще ставаш.

# 91
Честито и от мен на патерица, Гущер.

Скоро и аз трябва да черпя.

# 92
Пица с блат от моцарела, яйце, крема сирене и бадемово брашно по рецепта.
Аз заместих моцарелата с гауда, а крема сиренето с извара. Това имаше в хладилника 😂.

Точно тази рецепта правя в момента, но сложих повече крема сирене и всичко се разтече в тавата.

# 93
Олеле, ЧРД Гущерчо и от мен, аз видях тортата, лигите потекоха и се заплеснах. Не отчетох, че е за рд.
Желая ти много, здраве,щастие и любов да ти се стовари на главата Hug

# 94
ЧРД Гущер, (още един рак в темата).
похвала, за постигнатите успехи. Дерзай напред.
Рецептата, която пусна за тиквичките, е много бърза и става за голямо семейство или пък за няколко дни. Правих я вече 2 пъти. Вместо галета, ръснах безглутеново брашно, да обере малко влагата.

# 95
☺a аз реших, че празнувате новото ти аз 🙃
🎂чрд, Гущер! Бъди здрав и да те слуша царството Simple Smile
Много нови дестинации да посетиш!✈
..😜и да ни разходиш виртуално и нас

# 96
Обяда днес. Довечера ще съм на варено св. рагу със същата салата и бульон. Успях да си променя режима и сега ям повече на обяд и по- малко на вечеря. Къде хапвам количества, от две седмици имам много физическа работа, на тренировките вдигнах нивото и явно и това допринася да търся по-калорична храна.

# 97
Щях да кажа - гущерите сме готини хора Laughing Раците, де.
ЧРД, Гущер!

# 98
  • Бургас
Честит да си гущере! Все така да си сменяш кожата с нова, по-хубава! Ох, много изкусителни храни споделяте, май ще спра да ви селдя, но идеята с рулото Стефани ми хареса много. Включвам си го в менюто. Другите са ми апетитни, но ми се струват сложни за изпълнение, не знам в действителност дали е така. Аз днес съм на около 500 грама салата със сирене и маслини, а за вечеря ще изпека пъстърва. Рибките са ми големи и не обмислям гарнитура, но може краставица евентуално. В останалото време може орехи, малко череши евентуално. Най-много страдам, че сяхме 4 реда картофи и са станали тъкмо за вадене, а аз няма да мога да ги ям Sob На гювеч примерно не може ли малко поне картоф или хич и да не си го помислям. Аз си добавям и кисело мляко, това няма ли да подпомогне по-бавното вдигане на нивата на КЗ?

# 99
  • Sofia
Здравейте!
Наскоро ми откриха ИР и ви чета , но още дълго ще съм на първи пост , защото инфото е много.
Метформинът мисля да не го пия, в листовката пише, че точно с групата, от която са моите лекарства за сърце не се съвместяват. Така, че опитвам на ниски въглехидрати да боря ир.
И на въпроса - понеже кз ми е в норма, а огтт чета, че не бива да се прави често,  как да се ориентирам дали имам подобрение? Има ли друг начин или през колко време е приемливо да се прави огтт?

# 100
Здравей
Да не те отчайвам но ИР не "минава" за кратко време, така че и да беше разумно натоварване с глюкоза по-често... то няма смисъл просто.
Как се стигна до "търсене" на ИР че да ти я открият? Все си имала симптоми и оплаквания. Като се подобряват те, това не би ли ти било достатъчна индикация?

# 101
Кожо (извини ме ако не се чете/пише така) - не, не може. В началото не може ни картофи, ни мляко. Прости храни - месо, яйца и зеленчуци (ако ще ти е по-лесно да ги запомниш - тези, които могат да се ядат сурови, после ще разнообразяваш).
Карен, не повече от веднъж годишно ако се налага. Ще разбереш по симптомите. Наблюдавай се.

# 102
Търсейки подходящ глюкомер, попаднах на модел, който се води 3в1 - измерва и пикочна киселина, и холестерол. Има ли някой доволен от този тип? Въобще дали си заслужава да взимам подобен апарат?
От скоро съм с поставена диагноза диабет и още чета материала по темата...

# 103
За пикочна киселина от приятел научих че съществува, той май се отказа да си купува последно.
Вижте консумативите им как излизат като цена, не съм ги гледала но ако са като на тези за кетони... Подозирам че рязко ще изгубите интерес Grinning

# 104
Браво Гущер Честит рожден ден. За си здрав!!!
За пример си в темата
Аз съм поразхлабила коланите..Малко се кърми тс доста и ям повече и лидл неща не само твърдо кето[video][/video]

Общи условия

Активация на акаунт