Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 82 (м. юли и м. август)

• 60 265
  • 1 556
  •   1
Отговори
# 1 425
Така и не отговори дали си имала болки и кризи на подагра. Предполагам, че не си. Пикочната киселина при това положение не е толкова страшна. Пия Аденурик от години, но на мен резултатите ми се оправиха след месец и половина на режим. Не съм получавал криза от 6 месеца, а месо, яйца и риба са ми основна храна. Днес съм изял поне половин килограм, а може и повече, телешка кайма + 4 яйца + 150 грама филе Елена.

# 1 426
Месото мислиш съвсем ли да го изключиш? Хич не ми звучи добре това... Колбаси и разни такива купени консервирани - със сигурност ги махаш тях ама то това ти е ясно. Може би в началото карантии примерно също не, че нали и те вдигали. Но месото с какво ти пречи? И с какво ще се прехранваш ако го махнеш него, само с яйца и риби ли? Говоря за основно изхранване, зеленчуци ясно но те са гарнитурата. Млечните и те не са за основна храна и то какво остава?

А, ето го и Гущера докато пиша и се включил и той, вярно че беше закъсал в началото, ама неговото баш с кризи и болки както си пише по книгите.
ПК се вдига като отслабваш, естествено временно. Вдига се и като има системно възпаление, което е типичното при метаболитни проблеми като нашите. Т.е. оправяш ИР че да оправиш и нея. Това става с ядене, както ти написа и той.

# 1 427
Karen, аз за щж си пия еутирокс. В него има захар. Даже като го лапна се усеща.
Дразнещо е, не ги разбирам тия производители защо слагат подсладители и захар в добавки и лекарства.
Но все си мисля, че ако е хапче, ще е по-малко количеството.
В прахчета вече е много повече.

# 1 428
Натка, защо мислиш, че 6 г колаген е малко? Колко трябва?

# 1 429
Де да знам, май предимно по 10тина грама или 11-12 съм виждала и ми се вижда малко, ама си признавам че не съм се заглеждала много подробно де. Виж ако искаш Денис дето пише в темата за iHerb, нея съм я засичала да консултира някого точно за колагени там как и колко.
Или огледай повече различни добавки с колаген и схемите им какви са на всяко.

# 1 430
Пристигна. Опитах го, никакъв вкус няма, което ми допада. Ще си го пия с лимона сутрин.
За дозата, ще пия по колкото са отбелязали и това е. Лъжичката е бая голяма. Може би консистенцията на праха да е различна.

# 1 431
Започнах и аз днес да пия колаген, някакси все го отлагах, защото пия доста добавки и понякога се замислям дали е ок. Пия пробиотик, магнезий, цинк, омега, масло от вечерна иглика, приорин за косопад, гинкоприм за световъртеж и сега колаген!!!😀😀😀

# 1 432
Започнах и аз днес да пия колаген, някакси все го отлагах, защото пия доста добавки и понякога се замислям дали е ок. Пия пробиотик, магнезий, цинк, омега, масло от вечерна иглика, приорин за косопад, гинкоприм за световъртеж и сега колаген!!!😀😀😀
Споко.
Аз пия: Омега 3, витамин Д3, витамин К2, витамин С, магнезий, пробиотик, мажа прогестеронов крем.
Чая за миоми и кръвоизливи с 20 билки в него, не знам дали да го броя.
Сега и колаген Innocent Sweat Smile

# 1 433
Някъде четох, че когато се пие Омега 3 трябва и вит.Е, защото омегата много бързо се окислявали. Пишеше, че ако не се комбинира с вит.Е можело и да си навредиш.

# 1 434
Толкова се говори за колаген тук, че реших и аз да се лекувам. Купил съм 6 крачета задни и 4 уши - предни, 3 леви и едно дясно. Simple Smile
Довечера ще правя пача и като микронутриенти ще добавя лют пипер, чесън и оцет. По давление на групата ще я консумирам на гладно.

Из фейса ми се въртеше една реклама, в която някаква изрусена кокона повтаряше думата микронутриенти като заклинание. Много ми хареса, макар че чесънът в моята пача клони към макронутриент. Joy

# 1 435
  • Пазарджик
Здравейте, дали може малко помощ в разчитане на изследванията ми.

Днес сутринта си ги пуснах, но нещо по описанието на първата страница не се ориентирам добре. Според мен май имам начална фаза на ИР.

# 1 436
zaek, би ли споделила по-подробно за приема на шуслерови соли при остеопороза?

# 1 437
Мерси много. Не съм имала кризи, но нито един от лекарите не каза, че това покачване ноже да е и заради отслабването. И аз влязох във филма, че е друга причината или ако не я смъкна бързо следва подагра.

Така и не отговори дали си имала болки и кризи на подагра. Предполагам, че не си. Пикочната киселина при това положение не е толкова страшна. Пия Аденурик от години, но на мен резултатите ми се оправиха след месец и половина на режим. Не съм получавал криза от 6 месеца, а месо, яйца и риба са ми основна храна. Днес съм изял поне половин килограм, а може и повече, телешка кайма + 4 яйца + 150 грама филе Елена.

# 1 438
Гущер, искам и аз от твоя колаген. Аз съм си приготвила порцийка ушета, сега трябва да си надвия мързела и да отида да си купя домати.

# 1 439

Споко.
Аз пия: Омега 3, витамин Д3, витамин К2, витамин С, магнезий, пробиотик, мажа прогестеронов крем.
Чая за миоми и кръвоизливи с 20 билки в него, не знам дали да го броя.
Сега и колаген Innocent Sweat Smile

Миома ли имаш?
Аз се опитвах цяла година с билки, ама не ми мина  номера, даже порасна. Та минах под ножа, сигурен метод.
Но пък може твоят микс да помогне.
За добавките и аз се замислям. Покрай драмите наскоро какво ли не взех. За гастрита, за виене на свят.
Та поизчиствам. За виене на свят спрях гинкото, ако нещо има, ще взема, ама няма ей така да купувам.
Но пък съм се питала от толкова неща дали няма на черния дроб да му се отрази.
Особено пък ако са билки.
Приказката ако не помогне, поне няма да навреди не е много правилна.
От билки хора са си патили.
Наскоро даже мернах коментар някъде из фейса, че от капсули от бял трън и нещо се обринала някаква жена.
Но пък просто коментар, сега може и да не е от него.

Общи условия

Активация на акаунт