Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 064
  • 736
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Мда, на бедрата си остава мъх и след много процедури. Имам една позната с 13 бр и чак сега вече не ги вижда на бедрата. Аз на подмишници сигурно вече съм с 15 и чат - пат си се появяват.
Примерно, наскоро имах обрив от синджир на чанта в комбинация с топлото, брутално беше станало. Зачервено, сърбящо и болящо в едно плюс протъркано някак. И се появиха... На другата имам значително по- малко.

# 721
JustLinn, не съм в София аз.

Последния път като ходих момичето ми обясняваше, че при някои няма ефект или е слаб, защото освен импулсите, на машината се сменя и фототипа на кожата. Тъй че явно нещата са си комплексни отвсякъде и не е ли читав човека, който работи, парите отиват на вятъра. Не знам дали казвам нещо ново де, но аз го разбрах скоро.

# 722
Като ви чета май няма единен стандарт, а и обучението и операторите веднъж са по-щателни, друг път по-отгоре. Писала съм само в Г Пойнт ходя засега на крака и подмишници. По неволя вече тествах 4 студия и 5-6 операторки. Последно доста отдавна ме разпитваха какъв е ефекта досега на зоната, също боли ли ме поввче или по-малко и т.н., съответно казах примерно, че на 1 място под коляното имаше по-упорити дето две процедури не бяха мръднали, та наблегнаха там. По-често не обсъждаме нищо. Имам чувство, че и като движение и сила на импулси боравят различно. Без никаква обратна връзка от мен не знам как се преценява подходът и колко е оптимално. Например подмишниците в началото имах ефект уау, по 1 време под едната ръка изби 1 малко кръгче със здрави твърди косми с нормален растеж  все едно никога не е минавано, та там бръсна през ден, чакам да видя ще опадат ли от последната процедура... Малко йо-йо ефект май, малко се за притеснявам вече за цялостния резултат, но съм се хванала ще продължа.

# 723
  • Melmak
В Гпойнт просто зависи на кого ще попаднеш, явно… аз съм от доволните, макар да ходех на малка зона. Отначало не им вярвах много и за това за крака не се доверих. Ходех на александритен, но беше ебаси болката. Като цяло съм доволна от резултата, обаче и там ми казаха, че много хора имат 80% ефект и без поддръжка не се разминават. Сега ако ефектът ми се изгуби с бременността, ще се гръмна!

# 724
Аз и на 80% ще съм доволна. Надявам се и забавения растеж да си остане. Аз общо взето отдавна не държа на 100% гладка кожа. Не ме дразни така, както преди години. Та, ако се задържи забавен растеж и намалели,  изтънели косми и не трябва да се бръсна всеки ден , пак ще е нещо.

# 725
Да ви кажа, дори когато бях със супер много косми, не съм се бръснала всеки ден. Grinning

# 726
Пиша отново актуализирано мнение за Lavedy Пловдив (бившия Лазер център), тъй като преди време се изказах ласкаво, но нещата се промениха. Имам около 20 процедури на интим и мищници и ефектът наистина е страхотен, като имам нужда от 1-2 поддържащи годишно. На Горна устна сигурно поне три пъти повече, отдавна не ги броя. Какво се промени. Преди, когато ходех в който и да е от центровете, винаги са работели на максималните импулси, на които мога да издържа. Да, болката беше доста голяма, но само по време на процедурата и за ефекта, за който постигнах, за мен си заслужа ва. От около година и половина насам, работят на изключително слаби импулси, могат да ми правят процедура насън и даже няма да разбера. Също не минават цялата зона, както преди, а само където видят поникнали косъмчета. Само че съвсем скоро това, което не се е виждало на момента, също пониква. Случи ми се няколко пъти да се връщам след процедура на горната устна с накъсани косми, които след две седмици порастват, защото импулсите са били прекалено слаби, за да унищожат корена. Или след процедура някои косми да пораснат, други не, защото са пропуснали някои места. Дори съм ги молила да увеличат лазера, тъй като усещам, че е много слаб, и те ми казват, че това е максималното, при положение че сравнено с други процедури, знам, че не е така. Не се пазят данни на предишни процедури и всеки си работи на различни импулси. Не знам дали имат някаква нова политика за по-ниски импулси с цел повече процедури, но услугата определено не е с качеството отпреди. Даже трябва да отида на интим, но вече не смея, те ако ако с една Горна устна не могат да се справят, не ми се рискува с цял интим. Преди време това ми се случваше основно в центъра в Тракия, като предположих че там може би пращат ново обучаващите се, тъй като не е толкова натоварен. Но след като ходих и в Руски, и на центъра, работата е същата. Работи се на изключително слаби импулси, да, не се усеща изобщо, но това не е ефективно. Трябваха ми 20 болезнени процедури, за да постигна поддръжка 1-2 пъти годинишно, представям си ако трябваше да ги правя сега, сигурно 40.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:33 от caricia

# 727
След като изчетох почти всички теми от самото начало и се консултирах с една потребителка + безброй видеа в интернет, реших да не ходя на лазер на брадичката, ами да пробвам с електроепилация. Записала съм се във вторник в "Борекс" - уж само за консултация, но може и да направим процедурата направо.
Доколкото разбрах, не се налага нещо да спазвам преди самата процедура, както е при лазера, но ако някой има съвети, приемам с радост. По-скоро ме притеснява на какво ще приличам след това, ама да видим.

Иначе от подмишниците във "Версус" бях много доволна - всичко опада и няма нищо все още, месец след процедурата.
Ще се запиша и за интим и подбедрици малко по-натам.

# 728
Да знаеш, че щом си записала час за "консултация" в "Борекс", е много вероятно да те кандърдисват директно за лазерна, вместо електро-. Просто те предупреждавам, с което не казвам, че са лошо студио, а просто какво да очакваш.
Другото - в "Борекс" принципно работят малко грубичко, що се касае до електроепилацията. Раничките и последвалите корички ще са значителни. Моят съвет е, ако имаш повече от 5 косъма на брадичката, да не даваш да обработват всичко наведнъж! Направи процедурата само на до 10 косъмчета, буквално, не се шегувам!

Защо не пробваш някоя от украинките, за които споменах по-назад? Аз лично все още не съм ги посетила, но възлагам големи надежди.

Примерно, тези са в София (имената на салоните са и линкове):

"Ol.epil";

Салон "Аглея";

"Your Body Beauty Studio";

"Gery Art".

# 729
Гърненце, не съм видяла този ти пост. Само разбрах, че има някакви украинки, които правят процедурата. Ами не знам, чудя се и аз.
Знам, те и мен ме убеждават за лазер, ама аз не искам вече.
Иначе се разбрахме, ако трябва, да ми направят няколко косъма, за да видя как ще ми реагира кожата, а пък аз ще си платя за цялата процедура. Ама сега ще ги разгледам и тези линкове.
Иначе понеже една потребителка ми ги препоръча, затова при тях се записах...

Едит: Тези първите, олепил, изглеждат доста обещаващо, и май предлагат няколко вида електроепилация. Почвам да се разколабвам. 😆

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 18:23 от NorthMood

# 730
Електроепилацията в "Борекс" се таксува на всеки 5 мин., като виждам, че в момента цената е космическа.
Аз също съм ходила при тях в миналото - пак казвам, добро студио са, но за мен електроепилацията не им е силната страна, просто не са се специализирали достатъчно добре в нея. Едно време, обаче, нямаше алтернативи и не бяха налични други салони, предлагащи тази услуга. Сега е малко по-различно.

Тези, към които ти дадох линкове, правят само електро- и 1-2 други услуги. Wink Та, и аз мисля, че са добри.

# 731
  • София
И аз възлагам надежди на тях, те са много добри в тия неща по принцип. Ще видим.

В миналото съм ходила при Гинка Брущилска. Много сърдечна жена и е обучила доста козметични, които в последствие да заминали за чужбина. Не знам дали още работи, още тогава беше възрастна. Но помня, че настоя да ми направи първата процедура безплатно, за да преценя за себе си. По- бавно работи и не пускаше толкова ток, хем беше на тяло, но действително изчезнаха.

# 732
Електроепилацията в "Борекс" се таксува на всеки 5 мин., като виждам, че в момента цената е космическа.
Аз също съм ходила при тях в миналото - пак казвам, добро студио са, но за мен електроепилацията не им е силната страна, просто не са се специализирали достатъчно добре в нея. Едно време, обаче, нямаше алтернативи и не бяха налични други салони, предлагащи тази услуга. Сега е малко по-различно.

Тези, към които ти дадох линкове, правят само електро- и 1-2 други услуги. Wink Та, и аз мисля, че са добри.

Аз се чудя, щом като предлагат и двете услуги, защо настояват за лазера. Дори не е по-рентабилно.

Иначе от ol.epil ми отговориха, че можем да направим пробна процедура върху няколко косъмчета. Профилът им ми вдъхва доверие. Ще помисля малко и може би пък при тях ще пробвам.

# 733
Електроепилацията е по-трудоемка и се изискват повече умения. Лазерът е доста по-лесен

# 734
Здравейте!
Започнах лазерна епилация с александритен лазер преди година. От днес имам 7 процедури на подмишници, интим и ръце. 6 на крака. Първите процедури ефектът беше уау, имах си светъл период, косъмчетата падаха и новите растяха само на места. След 5тата процедура на подмишниши, интим и ръце, паднаха, но после когато израстнаха новите ми се сториха много, сякаш почти не съм ходила. Минах 6та процедура, паднаха пак и когато дойде време за 7мата(днес), пак си бяха повече от обикновено. Хормонални лекарства не съм пила, проблеми с хормоните нямам. Обясних в студиото, където ходя, днес ме работиха на по-голям импулс и да видим. При краката нямам такъв проблем. Знам, че при всеки е различно и че след 7ма процедура се водят поддържащи, но си имам достатъчно косми, за да не мога да ги нарека поддържащи. На подмишници и интим е това. При ръцете са доста тънки и светли. Много бяла кожа съм, черен косъм.
Някой мнения по въпроса или съвети?

Общи условия

Активация на акаунт