Бившата ми съпруга се опита да ме съблазни

• 11 612
  • 163
  •   1
Отговори
# 150
  • There I was on a July morning
Прочетох цялата тема. Историята, която ни е поднесена е доста наивна и зле скалъпена. Затова и (почти) никой не се върза. Коментарите
към авторските постове са далеч по-адекватни и интересни Wink Препоръчвам на автора/авторката да измисля по-оригинални сюжети, ако цели да се развива в писателското поприще.

# 151
Щастие не се гради върху чуждото нещастие.
Извън темата, ама то пък и една тема... Този израз никога не мога да го разбера. Какво означава? Използва се основно при изневери, хващам логиката, но да речем човекът във връзка я прекратява и започва връзка с нов човек. Ами зарязаният пак ще е нещастен. Ами ако майката на единия партньор е нещастна от избора на детето си, тогава може ли да се гради щастие върху нейното нещастие? Въобще, винаги някой може да е нещастен от наше решение, тогава нашето щастие го зарязваме, че да са доволни всички, така ли?

# 152
Въобще, винаги някой може да е нещастен от наше решение, тогава нашето щастие го зарязваме, че да са доволни всички, така ли?

Нее, не за да са доволни всички. Зарязваш щастието, така че всички да са еднакво нещастни.

# 153
  • София
Извън темата, ама то пък и една тема... Този израз никога не мога да го разбера. Какво означава? Използва се основно при изневери, хващам логиката, но да речем човекът във връзка я прекратява и започва връзка с нов човек. Ами зарязаният пак ще е нещастен. Ами ако майката на единия партньор е нещастна от избора на детето си, тогава може ли да се гради щастие върху нейното нещастие? Въобще, винаги някой може да е нещастен от наше решение, тогава нашето щастие го зарязваме, че да са доволни всички, така ли?

Разбира се, че винаги има вариант действията ти да направят някого нещастен и не, не се очаква да угодиш на всички. Става дума за хора, които всъщност имат отношение към ситуацията. За щастието на хора, които не са част от дадени отношения, не можеш да отговоряш. Ако си приключил отношения с някой, а той страда, тогава вече си зависи от него да продължи напред. Ако майка ти не одобрява половинката ти, това чисто и просто не е нейна работа. Но е абсолютно нормално половинката ти да не одобрява любовницата ти Wink И хич не е ок да ходиш да си гониш щастието с бившата, докато половинката ти стои вкъщи бременна с твоето дете. Ето това за мен е случай на "градене на щастие върху чуждото нещастие".

# 154

Разбира се, че винаги има вариант действията ти да направят някого нещастен и не, не се очаква да угодиш на всички. Става дума за хора, които всъщност имат отношение към ситуацията. За щастието на хора, които не са част от дадени отношения, не можеш да отговоряш. Ако си приключил отношения с някой, а той страда, тогава вече си зависи от него да продължи напред. Ако майка ти не одобрява половинката ти, това чисто и просто не е нейна работа. Но е абсолютно нормално половинката ти да не одобрява любовницата ти Wink И хич не е ок да ходиш да си гониш щастието с бившата, докато половинката ти стои вкъщи бременна с твоето дете. Ето това за мен е случай на "градене на щастие върху чуждото нещастие".

Разбирам логиката, но не съм съгласна с този израз, защото той е всеобхватен - "щастие не се гради върху чуждото нещастие" - ама има ли отношение нещастният, защо е нещастен, ти ли отговаряш за щастието му - не е уточнено. Иначе за тоя с бившата - никакво щастие не ще да гради с нея, а друго го влече там.

# 155
  • София
Това обръщение с госпожо много напомня на една девойка, която търсеше някакви хранително-питейни съвети наскоро.

# 156
Щастие не се гради върху чуждото нещастие. Който иска да си го гони, първо да освободи хората около себе си. Такива търсещи щастие, между другото стават рязко нетолерантни... и лицемерни, ако открият, че човекът до тях действа като тях.
Всеки има право да си е нещастен.
Идеята за това ,че някой те прави нещастен е извинение за лицемерие.

Щастие / нещастие идва от вътре не от вън.

Колкото за по -нещастен се мислиш ,толкова по нещастен ставаш.

# 157
Идеята на тези думи е в това, че нашето собствено щастие идва от щастието на хората, които са около нас-всички на които държим. А тяхното щастие е в нашите дребни и не толкова дребни жестове, в грижата, във вниманието, в отношението, в доверието , опората , в близостта и в старанието, което полагаме всеки ден.
 Щастието е като огъня,  ни разказваше моята баба, има постоянна  нужда и от съчки, и от наглеждане и от пазене иначе угасва.

# 158
Твърде грамотно и сладникаво написано, за да е истина.
Иначе, тя не се опитва. Тя го съблазнява - главната героиня, де.

# 159
  • ☀️София / London🌂
Авторът няма ли да се включи пак с ъпдейт , не е ли имало още някоя романтична вечеря след случилото се
или внезапно реши да бягаш от бившата като дявол от тамян?

# 160
По-блудкава тема не бях чела скоро. Ти въобще имаш ли достатъчно опит с жените и база за сравнение и знаеш ли какво означава наистина животинска химия? Зле скалъпен сценарий. Ако изобщо е вярно, чий дириш при бившата на вечеря с вино сами без детето, докато новата ти съпруга стои сама вкъщи бременна. Направо ми се повдига.

# 161
Иска валидация.
Държи те резерва и това, че ти имаш все още чувства към нея е храни и се чувства сигурна, че няма да остане сама. Това е чист нарцисизъм.

# 162
Първоначално идеята беше и дъщеря ни да дойде, но беше на гости в сестра ми и искаше да си играе с братовчедите. Почти всички пъти преди е била с вас. Не, жена ми не знаеше, че детето няма да дойде. В последствие й казах, че бяхме само двамата, бившата се напи и я закарах до тях
А другото разказа ли й го, или си пропуснал по-важните детайлчета? JoyJoyJoyJoy

# 163
Ако темата не е много тъп любовен роман или сценарий за теленовела - той (авторът) не иска да ''стопира'' нещата, а иска да разбере какво иска бившата му жена, дали има чувства и дали има смисъл да се поддаде.
Жалкарска работа.
Не ми звучиш като адвокат, авторе, а като човек на изкуството и не особено практичен.

Общи условия

Активация на акаунт