Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 31 975
  • 742
  •   2
Отговори
# 705
Аз практикувам според дрехите и както каза Петя, първо гледам през прозореца Simple Smile и тогава решавам дали "за гладене", "за гардероб" или "екстра сухо" - последното обикновено ползвам за по-дебели дрехи зимата и за едни много плътни хавлии, за останалите "гардероб", а рядко - за гладене, защото така и така гладя с пара, по-добре да не остават влажни, ако не гладя веднага.

# 706
Всичко на Слънце и Памук суша и не се пресушават. Нямам време иначе да мисля сега влажни ли ще са на места, няма ли да са.

# 707
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам Гардероб и Гардероб+. Зимата пускам на Гардероб+, за да няма мокри участъци по ластици и джобове. Лятото на Гардероб. Имам и още една степен Слънце, но тя много пресушава.

# 708
Да, степените са три и най-вече ме учуди,че на слънце пак има влага. Затова реших, че про сенс не усеща влагата като са по-малко. Опитвах да пусна повторно, но автоматично прекратява програмата след няколко минути, 3-4 да кажем най-много.
Това топло проветрение предполагам е програмата Outdoor?
Точно за анцузи на децата и тениски става дума, 2 комплекта. Трябва ми да са готови за обличане.

# 709
Топло проветряване не е Outdoor.
Топло проветряване (за машина на Миле става въпрос) само по себе си не е програма за класическо сушене.
Ето какво пише в ръководството за нея:
Топло проветряване максимално 8 kg*
    Изделие
  – За допълнително сушене на многослойни текстилни изделия, които заради характеристиките си съхнат неравномерно, като напр. якета, възглавници, спални чували и други обемни текстилни изделия.
– За сушене на отделни бройки пране, като например хавлии за баня, бански костюми, домакински кърпи.

# 710
Програмата се казва Lüften warm и е до 2ч като времето се задава на стъпки през 10мин, а минимума е 20мин, но може да се спре по- рано. Суши /проветрява/ освежава/ на доста висока температура и аз не я ползвам за капризни дрехи, а за кратко доизсушаване на хавлии, пликове и други подобни.
Програма Outdoor е за дрехи, обработени със специално покритие или с вложени мембрани и технологии.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 06:12 от •mimoza•

# 711
Мимоза, би ли споделила откъде е информацията ти, че на програма Топло проветряване сушилнята работи при “доста висока температура”?

# 712
От личен опит ми е информацията, Djorja.
Не съм срещала на някоя сушилня да пише коя програма на каква температура суши.
След нея дрехите излизат доста по- топли от обикновено. Логично  сензора за влажност не е активен, защото "суши" дори сухи дрехи на ръчно зададено време.  Е, нали това и е предназначението все пак, но не само.
Ежедневни неща суша на една степен по- ниска от екстра сухо /Schranktrocken с включен Shonen+/  и сравнението ми е на тази база.
Със сигурност не бих я ползвала за освежаване на сезонни дрехи, които не са подходящи за сушилня.

# 713
От личен опит ми е информацията, Djorja.

Ежедневни неща суша на една степен по- ниска от екстра сухо /Schranktrocken с включен Shonen+/  и сравнението ми е на тази база.
Със сигурност не бих я ползвала за освежаване на сезонни дрехи, които не са подходящи за сушилня.
Основното сушене и аз го правя като теб.
Но за Топлото проветряване на мен са ми противоположни на твоите впечатленията — затова те и попитах. При него също задавам Шонен.
Усещането ми е, че като цяло тази програма е щадяща. Ползвам го само за досушаване на дрехи с влажни участъци след основното сушене. Дрехите не излизат пресушени, а напротив.

# 714
Не съм казала, че излизат пресушени, а според мен по- топли, отколкото на тази, която и двете ползваме. Не съм включвала Shonen+ при нея и може от там да идва разликата.

# 715
Обикновено, програмите накрая отделят време за охлаждане. Възможно е, при тази за време това да не е така. Може и това да е причината да се усещат като по-топли, защото не са охлаждани.

# 716
Обикновено, програмите накрая отделят време за охлаждане. Възможно е, при тази за време това да не е така. Може и това да е причината да се усещат като по-топли, защото не са охлаждани.
Тази програма също има време за охлаждане накрая.
Аз не усещам дрехите да са по-топли от тези, сушени при програма Памук например.

# 717
  • някъде там
Здравейте, търся добра сушилня до 1200-1300лв.
Към момента съм се спряла на следните модели, предпочитам инокс или черна тъй като ще стои в спалнята, за съжаление в кухнята няма място, а след дълго четене се отказах от вариант 2в1
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTH08200B … ab=descriptionTab

https://www.technomarket.bg/sushilni/samsung-dv80t5220ax-s7-09199081
Благодаря 🍀

# 718
Вместо да си ограничавате избора с инокс или черна, по-добре си изберете свястна сушилня, и отгоре ѝ сложете един П-образен шкаф ( от 3 плоскости), за да прилича на мебел.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQG14500BY/p/684023
Нещо такова:

# 719
И аз определено бих си избирала уред като сушилнята по качества и функции, не на цвят, както си избирам роклите и обувките. Един шкаф в стила на останалите мебели, дори и с вратичка, която при работа да се отваря, би свършил идеална работа - хем още едно място за вазата, хем прибира сушилнята Simple Smile   
Даже бих направила при възможност по-голям и дълъг шкаф със скринове и един в групата - за сушилнята, въобще - бих мислила някаква мебелна комбинация, която да стои хармонично.

Общи условия

Активация на акаунт