Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 32 089
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ами аз успешно суша суитшърт, тениска и чорапи заедно и нищо им няма... 🤷‍♀️
Виж да изпера разните там ризи и специфични материи с дънки и кърпи няма как да стане... Изискват различни градуси, центрофуга, програми.... Но памучни дрехи прани заедно, суша заедно и нищо не им се е случило...
Друг е въпросът дали реално барабана ще е по-голям между 8и 9кг...🤷‍♀️

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 11:59 от Angel_Dust

# 16
Правила съм си такъв експеримент и дебелите дрехи излизат все още влажни. Ако ги пусна отделно се сушат хем по-бързо, хем излизат сухи.

# 17
  • София
Не ми излизат влажни. 🤷‍♀️
Сумарно не е по-бързо.
Така или иначе, за да пита, явно жената не пуска 5полупразни душилни, вместо една пълна.

# 18
Аз понякога пускам смесени по дебелина дрехи (но които изискват един и същ режим на сушене) и установявам, че степента на изсушаване зависи и от самата материя и оплетката, не само от плътността  - често ми се случва по-дебела дреха да е суха, а тънко памучно бельо да е влажно. Ако пък се случи обратното, просто вадя след края на цикъла дрехите и готовите са тъкмо за гладене, а пускам повторно по-дебелите или по-влажни, които няма да се изсушат само с гладене.

# 19
Тя жената, за да пита, може и въобще до сега да не е имала сушилня, няма как да знаем.

# 20
Малките дрехи понякога се навират в големите и затова остават влажни.

# 21
Малките дрехи понякога се навират в големите и затова остават влажни.
И това го има, но няколко (главно на ММ от една серия горно бельо), с каквото и да ги суша, винаги са по-влажни от останалите, дори и ако са от същия вид дреха - все памук, един размер и материя, но плетката на трикото - различна или някаква обработка има различна също, не знам.  От моите дрехи само една тънка памучна нощница е винаги влажна, въпреки че я суша със сходни по размер и материя дрехи. Тези си ги знам и са ми черните овце Simple Smile

# 22
  • България
Здравейте! С мъжа ми сме решили да сменим пералнята тъй като чакаме попълнение. Първоначално мислех да вземем комбо заради ограниченото място, но след дълго мерене и смятане стигнахме до решението да закупим два отделни уреда, като пари горе долу е същото. За комбо се бяхме насочили към AEG, но сега се чудим на какво да се спрем за два отделни уреда. Моля за съвет, AEG за сушилня и пералня добър вариант ли или да гледаме друга марка, днес ни предложиха Haier, но не съм запозната с марката.

Ползвам на Финлукс пералня и сушилня и съм супер доволна вече 2 години. И определено отделните уреди са по-добре, можеш да пуснеш няколко перални докато работи сушилнята. Ние също ги закупихме от Зора, преди сме ползвали пералня на същата марка, сега взехме повече кг и обороти центрофуга.

Сушилнята няма нужда да е с по-голям капацитет от пералнята. Така или иначе не можеш да изсушиш цялото пране наведнъж. Дрехите се разделят според видове и материи. Разгледайте програмите на двете сушилни, вижте каква е дължината на времето, видовете дрехи и преценете коя би ви свършила повече работа. Служителите в магазина не ги слушайте много, те имат сметка да ви пробутат нещо, което не се търси особено, а и ако са на процент пък съвсем. Вижте поне тази тема назад и ще се ориентирате.

Суша всичко наведнъж и след това просто проверявам и вадя изсушените дрехи. Другите отиват за още един цикъл. Аз суша на микс и още няколко настройки. Ако ги извадиш след като е свършила, не е нужно гладене. Някои дрехи леко се свиха, но няма и да ги носим 10г., те се износват и от работа.

# 23
А за колко време средно суши този Финлукс?
Как така “ще пуснеш няколко перални, докато сушилнята суши”? То зависи и с каква продължителност са програмите, на които перете…

Все се каня да ви питам — знаете ли, че цокълният филтър трябва да се сменя? И ако знаете — колко често си подменяте (купувате нов) цокълен филтър на сушилните, които имат такъв?
Аз подменям моя на година, година и половина.
Поне производителите на Миле, за останалите не съм се интересувала, препоръчват подмяната му на една година.

# 24
  • България
Зависи дали са повече тънки или дебели, за 40-60 мин ми изсушава и ако трябва пускам втора за влажните дрехи. Сама си спира като достигне нивото, че са готови. Пералнята я пускам на 40 или 60 градуса предимно, което съответства на минутите.

В Зора ние си избирахме електроуредите, защото служителите като цяло нямат идея какво предлагат. Ние си гледахме като функции, големина и прочие. Преди цялото семейство беше на перални Ariston, но 3 от 4 рязко се развалиха и се оринтирахме към други марки.

# 25
Бихте ли била по-конкретна — колко кг и какъв вид материи суши този Финлукс за 40 минути?

Кажете ми, няколко хавлиени кърпи за баня, размер 140/70 + допълнителни неща, които да направят общо около 5 кг пране — за какво време ще суши вашата сушилня?

# 26
Е, то пък защото голяма разлика има дали ще бухаш всичко и ще пускаш по няколко пъти програмата, или ще ги разделиш на две или три сушилни. Все не можеш да изсуши всичко от първият път.
Не знам дали занете, ама програмата микс, поне на моята сушилня е за 3 кг пране. Виже си хубаво в книжката и недейте да я мъчите тая сушилня. Не случайно ги има отедлните програми, иначе щеше да има само една и толкоз.

# 27
Момичета и моята сушилня се оказа развалена. Днес суши 4 часа и половина и показваше, че има още 23 минути. Спрях я и дрехите си бяха влажни. Иначе бяха топли, което показва, че се мъчи да ги суши. Тя отдавна ги върти с часове, но аз мислех, че така трябва, докато днес една приятелка ми каза, че нейната суши същото количество дрехи за 1 час. И то тя ги пуска на 1000 обороти центрофуга, аз на 1400 оборота. Сега се чудя каква марка да купя. До сега бях с Бош 4 серия. Изобщо не бях доволна. Ремонтирана е два пъти за тези 6-7години. И явно не става. Решила съм да не гледам скъпите марки, защото и при тях няма гаранция за нищо. Пералнята е Беко и съм доволна и се чудя за сушилня беко. Може ли някой с отзиви колко време суши 6 кг. пране. Тениски и ризи например. Оглеждам сушилнята да е 8 кг. Благодаря.

# 28
Момичета и моята сушилня се оказа развалена. Днес суши 4 часа и половина и показваше, че има още 23 минути. Спрях я и дрехите си бяха влажни. Иначе бяха топли, което показва, че се мъчи да ги суши. Тя отдавна ги върти с часове, но аз мислех, че така трябва, докато днес една приятелка ми каза, че нейната суши същото количество дрехи за 1 час. И то тя ги пуска на 1000 обороти центрофуга, аз на 1400 оборота. Сега се чудя каква марка да купя. До сега бях с Бош 4 серия. Изобщо не бях доволна. Ремонтирана е два пъти за тези 6-7години. И явно не става. Решила съм да не гледам скъпите марки, защото и при тях няма гаранция за нищо. Пералнята е Беко и съм доволна и се чудя за сушилня беко. Може ли някой с отзиви колко време суши 6 кг. пране. Тениски и ризи например. Оглеждам сушилнята да е 8 кг. Благодаря.
Правиш много груба грешка. Сушилнята трябва да е добра. Иначе на 2-3 години ще даваш по хилядарка. А при евтините каква гаранция има?
Бош 4 серия е средна работа уред. Изобщо не е скъп уред. Суши по толкова, защото сигурно е задръстена с мъхове.
Кога е почиствана последно?

# 29
Правиш много груба грешка. Сушилнята трябва да е добра. Иначе на 2-3 години ще даваш по хилядарка. А при евтините каква гаранция има?
Бош 4 серия е средна работа уред. Изобщо не е скъп уред. Суши по толкова, защото сигурно е задръстена с мъхове.
Кога е почиствана последно?
Не мисля че не е скъпа. Когато я купувах преди 6 години беше 1200 лв. Основно я честя на 6 месеца веднъж като викам майстор защото тя е уж със самопочистващ се филтър и не можеш да я изчистиш сама. Като се замисля съм дала и доста пари за почистване през годините.

Общи условия

Активация на акаунт