Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 32 058
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • до най-прекрасния мъж
От старите модели е, ноември ще станат 6 години, откакто я ползваме. 8-ма серия е.
Ниските обороти ползвам, защото ММ все не намира време да я нивелира. Аз си я нивелирах с подръчни материали и не смея на повече, да не тръгне нанякъде. А бедата е, че вратата на стаята, до която е позиционирана в коридора, се отваря навън и дори 1 см да мръдне, няма да мога да отворя отвътре. Та затова.

# 91
Момичета и момчета, нормално ли е след профилактика сушилнята да стане малко по-шумна? Няма някакви особени странични звуци, но някак ми се струва, че е малко по-шумна от преди. Пуснах вече три цикъла сушене, скъси времето доста (около час-час и десет суши неща, които преди сушеше за час и половина), но малко ме притеснява, че има едно като все едно нещо стърже в гума при въртене. Не знам как да го обясня.
Иначе, била е с много чист кондензатор. Изкарали се повече мъхове около барабана. От кондензатора е излязло съвсем малко. Посъветваха ме да мокря филтъра преди сушене, за да се обира и най-финия мъх. Не знам доколко е резонно, предвид че ще изсъхне за нула време. Центрофугирам на 800-1000 оборота. Пералнята и сушилнята са АЕГ.
https://bg-mam.ma/p/1116393/38767041

# 92
  • до най-прекрасния мъж
Супер, мерси много. Значи си е съвсем нормално. Като нова беше в спалнята и може би там шумовете са се разсейвали. Сега е в ниша в коридора и явно се чува повече, като е вече неуплатнена от мъховете.

# 93
Не би трябвало да стърже. Да не би някоя ролка или ремъкът да не са наред? Да не би пък при почистването нещо да не е наместено добре докато са вадили мъхът?

# 94
  • до най-прекрасния мъж
Не би трябвало да стърже. Да не би някоя ролка или ремъкът да не са наред? Да не би пък при почистването нещо да не е наместено добре докато са вадили мъхът?

Днес я пуснах пак, утихна. Явно се е наместило каквото е било. Просто се чуваше един такъв звук, то не е и точно стъргане, не мога да го обясня. Уж техник я прави, заедно с ММ. Би трябвало да са я наместили добре.

# 95

Днес я пуснах пак, утихна. Явно се е наместило каквото е било. Просто се чуваше един такъв звук, то не е и точно стъргане, не мога да го обясня. Уж техник я прави, заедно с ММ. Би трябвало да са я наместили добре.
А може и причината да е новото място и нетипичната за момента акустика. Вече си свикнала и ти е нормално.

# 96
  • до най-прекрасния мъж

А може и причината да е новото място и нетипичната за момента акустика. Вече си свикнала и ти е нормално.
Тя е от началото на годината на новото място. Но не съм я чувала като нова как би работила в ниша, а само в стаята. Важното е, че суши и вече утихна. Първият път тръгна като трактор в първите десетина минути и се попритесних. И сега само ходя да слухтя, все едно си нямам друга работа.

# 97
Здравейте, наскоро купих сушилня Samsung и като цяло за сега съм доволна от сушенето на дрехите. Обаче вчера пуснах няколко чаршафа първо на памук, понеже са памучни, но след като видях че ги омотва смених на тази за спално бельо и пак същата работа. Да не говорим че програмата за спално бельо е до два килограма, като това включва и юргани което е абсурдно. Въпроса ми е има ли някой тук със същата сушилня и намерил ли е правилната програма, ако има такава, защото така се мачкат много и се сушат дълго време, налагаше се няколко пъти да отворя, и да ги оправям Ето тази е: https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV90T5240AX/p/652056

# 98
Здравейте, наскоро купих сушилня Samsung и като цяло за сега съм доволна от сушенето на дрехите. Обаче вчера пуснах няколко чаршафа първо на памук, понеже са памучни, но след като видях че ги омотва смених на тази за спално бельо и пак същата работа. Да не говорим че програмата за спално бельо е до два килограма, като това включва и юргани което е абсурдно. Въпроса ми е има ли някой тук със същата сушилня и намерил ли е правилната програма, ако има такава, защото така се мачкат много и се сушат дълго време, налагаше се няколко пъти да отворя, и да ги оправям Ето тази е: https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV90T5240AX/p/652056
Защо да е абсурдно?- има се предвид олекотени завивки, а не едновремешните тежки юргани.
Един комплект чаршафи също не е над 2 килограма.
Може би слагаш повече?

# 99
Обаче вчера пуснах няколко чаршафа първо на памук, понеже са памучни, но след като видях че ги омотва смених на тази за спално бельо и пак същата работа.
За да не се омотават, можеш да пробваш да сгъваш (примерно на 4) чаршафите преди да ги сложиш в сушилнята.

И още нещо — имай предвид, че зададените кг за всяка програма са за сухо пране.

# 100
  • София
Ами от моят плачевен опит със самсунг... Да, сгъвай, горните ги закопчавай да не влизат калъфки например вътре, или ги връзвай, ако нямат копчета... И... По едно време към средата поглеждай, ако трябва -  пауза, разплиташ, пускаш пак... Моята в началото сушеше бавничко, после безкрайно, за другите ни преживелици съм писала... Общо взето най-смотания уред, който сме имали някога.

# 101
Защо да е абсурдно?- има се предвид олекотени завивки, а не едновремешните тежки юргани.
Един комплект чаршафи също не е над 2 килограма.
Може би слагаш повече?
Да разбира се, че става въпрос за олекотен юрган. Изпран едва ли може да излезе два килограма. Не съм теглила но въпреки това. Със старата ми сушилня изобщо нямах такива проблеми, въпреки че беше много стар модел.

# 102
Написаха (Djordja) Ви, че става дума за 2 кг сухо пране, преди да бъде поставено в ПЕРАЛНЯТА, а не за мокро в сушилнята. Всичките програми на сушилнята се отнасят за сухо пране. (Слагате в пералнята 2 кг сухи чаршафи, перете ги и после ги местите в сушилнята)
Ами Самсунг са си зле в домакинската техника с изключение на някои модели хладилници.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 18:59 от petiaivanov

# 103
Самсунг са добри в телефоните (въпреки , че предпочитам повече Apple) и в телевизорите . Друго от марката - НЕ .

# 104
Самсунг са добри в телефоните (въпреки , че предпочитам повече Apple) и в телевизорите . Друго от марката - НЕ .
Дано поне е издръжлива, че ми е нова. Пак казвам дрехите ги суши добре, и не ги изваждам много намачкани, но може би това че ги върти само в една посока за чаршафи не е добре. Има ли два чаршафа и са на кълбо. Разочароващо за нова сушилня

Общи условия

Активация на акаунт