Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 32 040
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
решила съм да сменям сушилнята и моля за отзиви за следния модел на АЕГ - TR938H4CE
На сегашната и отнема над 3 часа всеки път да суши, затова държа новата да суши сравнително бързо и качествено.
Тази ще ви суши за 2-2:30 часа, ако е абсолютно пълна до 3 часа.

# 136
  • Карлово
Здравейте,
някой да ползва тази сушилня за отзиви: колко време суши, справя ли се добре. Отзивите са добри, но чета, че 4-та серия не са ок като модел
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wth08200by

# 137
Момичета,

Препоръчайте ми най-добрата сушилня на пазара Sweat Smile Знам, че звучи тъпо, но сме с едно старо Gorenje, което не знам....не му разучихме добре програмите ли...но суши дълго време и не излизат напълно сухи.
Чакаме бебе живот и здраве и ще се ползва почти нон стоп и доста често в зимния период, иска ми се да е нещо много добро и да суши хем бързо, хем за излизат напълно сухи...

Благодаря предварително! Gift Heart

# 138
  • София
Дефинирай бързо, за какво количество, след какви обороти, за какво време, колко щадящо към дрехите😜
По принцип новите уреди, заради евро зелените глупости стават с все по-дълги програми да са уж по-пестеливи и перални и сушилни и тн... А и понеже нали да са и по-щадящи за дрехите също, са на по-ниски градуси термопомпите, което естествено ги прави и по-бавни. 🤷‍♀️

Djordja на предната страница е дала времената на нейната, обаче по спомен май точно с нея имахме разговор по-назад в темата, че тя не суши цяла пералня на куп, а разделя на няколко, което прави финале малко кг за сушене, което естествено скъсява и времето.
Аз пълня моята пералня 9кг почти винаги до дупка и на основната си програма, моята сушилня, ми ги вади сухи за 2-2,30часа,което напълно ме устройва. Почти не ползвам други програми. Според вида центрофугата ми е между 1000 и 1400 оборота.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 09:49 от Angel_Dust

# 139
Дефинирай бързо, за какво количество, след какви обороти, за какво време, колко щадящо към дрехите😜
По принцип новите уреди, заради евро зелените глупости стават с все по-дълги програми да са уж по-пестеливи и перални и сушилни и тн... А и понеже нали да са и по-щадящи за дрехите също, са на по-ниски градуси термопомпите, което естествено ги прави и по-бавни. 🤷‍♀️

Djordja на предната страница е дала времената на нейната, обаче по спомен май точно с нея имахме разговор по-назад в темата, че тя не суши цяла пералня на куп, а разделя на няколко, което прави финале малко кг за сушене, което естествено скъсява и времето.
Аз пълня моята пералня 9кг почти винаги до дупка и на основната си програма, моята сушилня, ми ги вади сухи за 2-2,30часа,което напълно ме устройва. Почти не ползвам други програми. Според вида центрофугата ми е между 1000 и 1400 оборота.
Angel_Dust, да кажем по твоите параметри - 8-9 кг, центрофуга между 1000-1400. Да е максимално бързо - 2-3 часа е оптималното до колкото разбирам...Най-важното изискване ми е да са напълно сухи, а да не се налага да ги премятам някъде за досушаване преди да ги сгъна и прибера.

# 140
  • София
Добре де прочети точно предната страница. Миле били най-бързи, АЕГ  между 2и 3часа...моята е LG, но е съвсем нова,в смисъл не мога да кажа в бъдеще как ще е освен, че съм мн доволна от пералните им и че по принцип правят качествени термопомпи, съответно може и сушилня с такава да очаквам във времето да се държи добре... Опитът ми е, че дори със смесени по дебелина дрехи вади всичко сухо, нормално сухо не пресушено, а тук другите пишеха, че суитшърт с тениски не пускат, защото дебелото ще е влажно или тънкото пресушено или ще удължи мн времето 🤷‍♀️ аз такива проблеми нямам.
Въобще... Мини поне през тази тема, вероятно ще си отговориш на въпросите.
Също и бюджет споменат нямаш... Или цената няма значение?

# 141
Бюджета не е от значение, а последните коментари не ме ориентират в конкретен модел.

Благодаря! Flowers Rose

# 142
Бюджета не е от значение, а последните коментари не ме ориентират в конкретен модел.

Благодаря! Flowers Rose
Модел на Miele с EcoSpeed в името на модела.

# 143
Хора, как натъпквате 8-9 кг пране в пералнята?
То това е дреха до дреха — къде “въздух” да се случи добро изпиране.
Аз пълня моята пералня до около 4-5 до 6 максимум кг пране и съответно толкова заминава в сушилнята.
Деля най-общо прането на бяло/цветно/дънки/спално бельо и връхни дрехи (якета).

# 144
  • София
😂 😂 😂 Толкова кг водят пералнята, те донякъде е показател за големината на барабана, аз я понатъпквам хубаво доста често... Не че меря и слагам толкова кг пране, вероятно е по-малко. Колкото и да я натъпчеш щом се намокри прането заема 1/3до половин барабан, перат се чудесно.
Може и да съм се объркала за деленето и да не сме с теб водили онзи разговор, така или иначе някой мина и го изтри.

# 145
И аз не мога да събера толкова пране от един вид при сортиране, само при пране на обемни завивки пералнята се запълва, макар и кг да са по-малко. Според едновремешния майстор на старата ми Перла от 80-те години (не знам сега какви са препоръките) трябва да остават около 15-20 см свободен обем в барабана, но и полупразната пералня не е добра за лагерното тяло. Неговото мнение е по-скоро в технически аспект, но определено за доброто пране си трябва известно свободно пространство.

# 146
😂 😂 😂 Толкова кг водят пералнята, те донякъде е показател за големината на барабана, аз я понатъпквам хубаво доста често... Не че меря и слагам толкова кг пране, вероятно е по-малко. Колкото и да я натъпчеш щом се намокри прането заема 1/3до половин барабан, перат се чудесно.
Може и да съм се объркала за деленето и да не сме с теб водили онзи разговор, така или иначе някой мина и го изтри.
Тя и моята е 9 кг, но съвсем не значи, че смятам да навра вътре толкова.
А щом след намокряне ти остава 1/3 или 1/2 — в никакъв случай прането ти не е 9 кг.

Скрит текст:
Не си коментирала с мен за сортиране.

# 147
  • София
Аз деля на тъмни и светли дрехи и кърпи/чаршафи...  Понеже 99%от дрехите ни са памук това ми е... И пуловери, но там си слагам съвсем малко по 2-3бр. Не знам как, но постоянно ми се трупа мн пране. Пак казвам колкото и да напълня, след намокряне има празен обем в изобилие. Сигурена съм, че не ми е толкова килограми прането, просто е с голям барабан, не от мъничките. Всъщност някога мн отдавна се опитвах да измеря колко е 9кг сухо пране... Ами не разбрах как се прави, може би ако са само мъжки дънки от най-тежките... Или накой стар тежък юрган... Ни от тениски, ни от чаршафи и кърпи мога да ги докарам, не и в количества, които да се поберат. (тези мерения ги правеше мм като взехме май първата пералня, защото беще обявил, че я пренатоварвам като я натъпча с чаршафи🥴)

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:13 от Angel_Dust

# 148
  • Велики Преслав
По принцип новите уреди, заради евро зелените глупости стават с все по-дълги програми да са уж по-пестеливи и перални и сушилни и тн... А и понеже нали да са и по-щадящи за дрехите също, са на по-ниски градуси термопомпите, което естествено ги прави и по-бавни. 🤷♀

Термопомпената сушилня не суши заради висока температура, а от разликата на питите. Колкото по-голяма е, по бързо суши.

# 149

Благодаря! Flowers Rose
Вижте Сушилня MIELE TEL695WP, 125 Gala Edition, 9 кг, А+++, Термопомпа, Wifi иСушилня MIELE TWL680WP 125 Gala Edition, 9 кг, А+++, Термопомпа, Wifi. Може да чакате, /ако не ви е спешно, новите в началото на 2025г./
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт