Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 539
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • до най-прекрасния мъж
Много объркващ и подвеждащ на моменти пост. Може би потребителката се бърка с коминните сушилни, които вече не зная дали изобщо се предлагат на нашия пазар. И термопомпените, и нагревателните кондензират водата и я отвеждат в контейнер/канализацията. Разликата е в технологията на нагряване, както и тя е обяснила. Коминните отвеждат парата навън. Но не всички кондензационни са самопочистващи. Аз за себе си не бих избрала самопочистваща се, предвид това, което чистя от кондензатора от време на време. Тези мъхове няма как да се измият, ако водата не се впръсква под високо налягане. И вместо сух мъх чистиш мокър. Ако въобще имаш достъп до кондензатора.

# 391
  • София
Ама тук точно преди нвколко страници обясняваха как безпроблемно се ползват самопочистващите се машини и, че всъщност проблеми нямат.

# 392
Никъде не съм написала, че сушилнята с термопомпа няма кондензатор.
Разграничила съм ги така, за да си спестя два реда на фона на другите 50. 😀
И напротив, ако проучите, ще разберете, че глобално, както съм упоменала в коментара си по разпространени са кондензаторни те сушилни без термопомпа.
Вече в българските домакинства кой каква използва не съм намерила статистика.
Сушилните със самопочистващ се кондензатор навлизат много по-късно от началото на производство на този уред като цяло. Много предприятия и домакинства по света използват все още старите си сушилни, защото им вършат чудесна работа.
Именно на това се дължи тази статистика. Повечето потребители все още не са си сменили обикновените кондензаторни сушилни с такива със самопочистващ се кондензатор. 🙂

Дано този път вече ме разберете правилно.
Явно трябва всичко да се пише подробно, за да няма разбрал-неразбрал. Грешката е моя, че както вече казах, съм си спестила два реда от доуточнения. 🙂

# 393
  • на Мелмак
Аз съм доволна от самопочистваща се. Сименс е моята. 7 или 8 - годишна е. Искам да си я ползвам още дълго, но се загледах в новите. Попитах за Миеле. Дано скоро не ми се налага да избирам.
Снаха ми е с Бош, самопочистваща се, тя е на 6 годинки. Също е доволна, без проблеми.

# 394

Пишете неверни неща, копирани от тук- там. Ако наистина не сте наясно, по-добре не подвеждайте.

# 395

Пишете неверни неща, копирани от тук- там. Ако наистина не сте наясно, по-добре не подвеждайте.

Кое от написано смятате за невярно?
Щом имате забележка и мислите, че имам грешна информация по-коректно е да ми я посочите.
Така и аз ще науча нещо ново, в което няма нищо лошо.

# 396
  • до най-прекрасния мъж
Работата стана Не били компютри, а компоти. Вместо да внесете яснота, стана още по-голяма бъркотия.
Първа грешка: делите ги на кондензаторна и термопомпена. А термопомпената също е кондензаторна, защото влагата, изпарена от мокрите дрехи кондензира и се превръща във вода. Това, което наричате кондензаторна е всъщност такава с нагревател.
Втора грешка: термопомпените се самопочистват, като така спестяват време. НЕ ВСИЧКИ сушилни, които изпаряват влагата от дрехите посредством нагряване на въздуха чрез термопомпа, се самопочистват, въпреки че всички термопомпи ИМАТ кондензатор (мястото, където парата се превръща във вода).
Ако искате да сте полезна, не спестявайте нищо, а обяснете максимално точно и подробно. Иначе, ако съм нов потребител, избиращ за първи път такава машина, като нищо ще се объркам.
Видове сушилни според начина на извеждане на парата - кондензаторна (превръща парата във вода и я отвежда в канал/контейнер) и коминна (отвежда парата през комин, без да я превръща във вода).
Видове нагряване при кондензаторните сушилни - нагревател и термопомпа.
Видове кондензатор при кондензаторните сушилни: самопочистват се и несамопочистващ се.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 14:26 от blue.angel

# 397
Благодаря за изчерпателния отговор! 😊
Приемам забележката, ще съм по-внимателна с конкретиката в написаното.
Все пак идеята е да сме полезни един на друг.

# 398
Благодаря за изчерпателния отговор! 😊
Приемам забележката, ще съм по-внимателна с конкретиката в написаното.
Все пак идеята е да сме полезни един на друг.

Именно. Преди да се пише, е хубаво да се четат последните 2-3 страници,  та да не се заблуждават потребители, които наистина не знаят, но пък искат да научат, като жената, на която написах следното:
Скрит текст:
Нека приемем , че по магазините у  нас има два типа сушилни:
 с термопомпена технология, които са 90% и такива с нагревател, които са 10 %. . Други видове скоро не съм срещала.
И двата типа уреди работят на принципа на конденза. Демек, парата, докато се сушат дрехите, кондензира и се преобразува отново във вода, която се събира в контейнер или се излива в канала.
Та...вземете си термопомпена сушилня.  RelaxedRelaxedRelaxed

Въпрост за чупенето е некорекрен, защото освен самото качество на уреда има огромно значение и задуредното устройство как си използва и как се грижи за уреда.

Няма да се лошо да си редактирате въпросния пост (https://bg-mam.ma/p/1670495/48776733) .

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 19:37 от petiaivanov

# 399
  • Велики Преслав
Аз да не остана назад ще кажа следното: чисто погледнато това което наричате кондензатор, е кондензатор защото е студената пита по която парата се втечнява. Това погледнато от страна на устройство на сушилнята. Погледнато обаче като хладилна инсталация, това е изпарител, защото там студения фреон настъпва в течна фаза и от течна се превръща в газообразна, а горещата част на хладилната инсталация е кондензатор. Там фреона е под високо налягане и от горещи пари кондензира в течно състояние преди да премине през дроселиращия елемент който да го свие и пусне към изпарителя.

Разбира се, това е просто пояснение което е излишно да се знае за потребителя, затова правилно го наричате кондензатор елемента по който тече студен фреон.

# 400
Аз да не остана назад ще кажа следното: чисто погледнато това което наричате кондензатор, е кондензатор защото е студената пита по която парата се втечнява.
Скрит текст:
Това погледнато от страна на устройство на сушилнята. Погледнато обаче като хладилна инсталация, това е изпарител, защото там студения фреон настъпва в течна фаза и от течна се превръща в газообразна, а горещата част на хладилната инсталация е кондензатор. Там фреона е под високо налягане и от горещи пари кондензира в течно състояние преди да премине през дроселиращия елемент който да го свие и пусне към изпарителя.

Разбира се, това е просто пояснение което е излишно да се знае за потребителя, затова правилно го наричате кондензатор елемента по който тече студен фреон.
Те, в някои магазини и описания на сайтовете им, наричат и контейнера за събъране на конденз кондензатор...... Страшна работа.

# 401
Здравейте! Имам проблем със Сушилня CANDY CSOE H7A2TE-S КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А++, 7.0 kg
Не изкарва до край програмите, а спира до половината. Примерно пускам я на програмата за бели дрехи 2:30 мин и на 1:10 спира и изписва, че трябва да бъде почистен филтъра. Отварям почиствам и трябва отново да я пусна, защото дрехите са влажни. Сушилнята е нова (месец) филтрите ги почиствам редовно.
Има ли решение на проблема или съм сгрешила с покупката на тази сушилня 😶‍🌫️

# 402
  • Велики Преслав
Извикайте сервиза. Или
Пробвайте на друга програма. Обаче сушилнята не мисля, че е програма за бяло. По-скоро е  памук.

# 403
Здравейте! Имам проблем със Сушилня CANDY CSOE H7A2TE-S КОНДЕНЗАЦИОННА С ТЕРМОПОМПА, А++, 7.0 kg
Не изкарва до край програмите, а спира до половината. Примерно пускам я на програмата за бели дрехи 2:30 мин и на 1:10 спира и изписва, че трябва да бъде почистен филтъра. Отварям почиствам и трябва отново да я пусна, защото дрехите са влажни. Сушилнята е нова (месец) филтрите ги почиствам редовно.
Има ли решение на проблема или съм сгрешила с покупката на тази сушилня 😶‍🌫️
Щом е нова, бих се обърнала веднага към  сервиз.

# 404
  • Велики Преслав
Чак пък грешка.
Тея Кандита поне ако не е друго, имат хубава термопомпа.

Общи условия

Активация на акаунт