Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 534
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Велики Преслав
Така е. Но все пак, хубаво са го измислили. Има ниска, средна и висока температура. Примерно е добре, когато се омешани да я настроиш на средна да не прегрява тънките материи. Аз на моменти се изкушавам на сушилня, но имам и не мога да я пробвам.
А иначе относно свитите дрехи, нормално да има свита дреха при микса, защото дебелите материи съхнат бавно, като така тънките са изсъхнали преди тях и на практика става едно пресушаване-все едно да прегрееш дрехата.

# 421
Здравейте! Какво ви е мнението за сушилня Канди,Беко!? Спрях се на тези модели :

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-CANDY-CSOE-C8-DG-S/p/688958

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DU-7112-PA1/p/680728
Ще бъде на остъклена тераса Simple Smile

# 422
Здравейте! Какво ви е мнението за сушилня Канди,Беко!? Спрях се на тези модели :

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-CANDY-CSOE-C8-DG-S/p/688958

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DU-7112-PA1/p/680728
Ще бъде на остъклена тераса Simple Smile
Прочетете последни 3-4 страници на темата и ще разберете какво ни е мнението.

# 423
Здравейте. Пак съм тук. Спряхме се на тази:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD80-A293 … 78?tab=reviewsTab
И се включвам отново, за да попитам следното. Чета за почистването тук, прочетох и ръководството, в него освен за 2 филтъра отпред и контейнера за водата, друго не пише да трябва да се чисти. Не съм я включвала все още, но се притеснявам да не пропусна нещо важно от самото начало.

# 424
То в началото няма какво да пропуснеш, защото няма какво да й чистиш докато е нова и неизползвана.

# 425
Здравейте. Пак съм тук. Спряхме се на тази:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD80-A293 … 78?tab=reviewsTab
И се включвам отново, за да попитам следното. Чета за почистването тук, прочетох и ръководството, в него освен за 2 филтъра отпред и контейнера за водата, друго не пише да трябва да се чисти. Не съм я включвала все още, но се притеснявам да не пропусна нещо важно от самото начало.
Тази няма достъп до кондензатора. Ако трябва да се почисти, ще е нужен сервиз. Около 200 лв вземат и се кара в сервиз-поне в София.

О! Сега видях, че сте я купили. Със здраве и безпроблемно да се използва.

# 426
А колко често се чисти кондензатора?

# 427
Включвам се отново след 4 години Simple Smile, когато намерих помощ и мнения за избор на сушилня. И благодаря, особено на petiaivanov!
Взехме  Gorenje DA83IL/I , вече не ги намирам в наличност. Честно, нямам време да чета темата. Свекърва ми иска да си вземе. Може ли да препоръчате някоя от Gorenje или Bosch

# 428
Така е. Но все пак, хубаво са го измислили. Има ниска, средна и висока температура. Примерно е добре, когато се омешани да я настроиш на средна да не прегрява тънките материи. Аз на моменти се изкушавам на сушилня, но имам и не мога да я пробвам.
А иначе относно свитите дрехи, нормално да има свита дреха при микса, защото дебелите материи съхнат бавно, като така тънките са изсъхнали преди тях и на практика става едно пресушаване-все едно да прегрееш дрехата.

Добре де, ако разделям по дебелина ще трябва на една пералня да пусна три сушилни по два часа. Едни тениски са по-дебели, други по-тънки, панталоните и те с различна дебелина, чорапите съвсем други. Че аз на простора ще ги изсуша по-бързо. Какъв е смисълът от сушилня, ако не мога да преместя прането там на един път?
Надявам се, че не съм сгрешила като реших да вземем такъв уред. Защото до момента звучи безполезно. На 90% от дрехите пише да не се сушат в сушилня, макар че са памучни (днес проверих 10 етикета, само на h&m можеше да се сушат), да не слагам дебели с тънки, да не пера цветни, защото избелявали. Съвсем се обърках. 🙁

# 429
Включвам се отново след 4 години Simple Smile, когато намерих помощ и мнения за избор на сушилня. И благодаря, особено на petiaivanov!
Взехме  Gorenje DA83IL/I , вече не ги намирам в наличност. Честно, нямам време да чета темата. Свекърва ми иска да си вземе. Може ли да препоръчате някоя от Gorenje или Bosch
Радвам се Yellow Heart
Към момента от Горенье не мога да препоръчам. След твоята имаше още един читав модел, който също е спрян и за съжаление не се наемам да ти препоръчам нищо от марката.
За сушилни Бош, гледай да е от 6 серия, защото от тези от 4-та има доста оплаквания.
Гледай АЕГ и Електролукс също.
Сега, ако кажеш и бюджет, може да помисля Relaxed
Гледам ги, че преди така наречения черен петък, нещо надуват цените....

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:15 от petiaivanov

# 430
С термопомпа се суши почти всичко. Без разни вълнени пуловери (аз нямам) и знам ли какво още. Случва се да се повреди нещо, но много рядко и е от материята. Опитваш в различни варианти и ще и свикнеш.

# 431
Няма нужда да се отделят педантично. Просто при тениските да няма дебел суитчер, например, или хавлия.
За да не се повреждат, ако още не си ѝ свикнала на сушилнята, ги суши на степен сухи за гладене в началото да остават леко влажни и да минимизираш фаловете. Ако има допълнителна функция "нежно сушене" , включвай и нея.
Въпрос на "напипване" на работата на уреда е.

# 432
  • София
С термопомпа се суши почти всичко. Без разни вълнени пуловери (аз нямам) и знам ли какво още. Случва се да се повреди нещо, но много рядко и е от материята. Опитваш в различни варианти и ще и свикнеш.
Аз пробвах вълна - няма проблеми, виж мерино-кашмир, такива специални, претенциозни не съм... Още...

# 433
Радвам се Yellow Heart
Към момента от Горенье не мога да препоръчам. След твоята имаше още един читав модел, който също е спрян и за съжаление не се наемам да ти препоръчам нищо от марката.
За сушилни Бош, гледай да е от 6 серия, защото от тези от 4-та има доста оплаквания.
Гледай АЕГ и Електролукс също.
Сега, ако кажеш и бюджет, може да помисля Relaxed
Гледам ги, че преди така наречения черен петък, нещо надуват цените....
Много полезна информация, благодаря отново!
Бюджет към 1400.

# 434
Аз малко по-назад в темата съм писала каква е моята (Благодаря сърдечно, Петя!) - суша всичко почти, твърде не разделям по плътност, защото няма как, но и не е нужно, съхнат си добре дрехите, а най-често влажно остава по ластици на спортни дрехи или нещо такова. Има и материи (да речем, все памук), които макар и по-плътни, съхнат по-бързо от други тънки - имам такива и парадоксално, но тънките вадя влажни, а дебелите - сухи. Сигурно е въпрос и на обработка на тъканите, не знам. Миналия ден суших дебело яке на ММ с други по-тънки от него, ами то си излезе сухо, а горната му част е памучна, при това е с пълнеж, не очаквах точно то да излезе по-сухо и мислех, че ще се наложи да го досушавам, но не.

Общи условия

Активация на акаунт