Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 419
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Не съм проверявал, ама докато прочета 4 инструкции ще свършат промоциите. Simple Smile
От 14 часа до 19 часа са 5 часа! Точно време за таблиците на 50 упътвания  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 571
Не съм проверявал, ама докато прочета 4 инструкции ще свършат промоциите. Simple Smile
Най-добре чети там, само страницата с програмите, ако трябва - тя е една, обикновено в табличен вид.
Почистване, екология и т.н. ги прескачай на първо време.
Аз пък всичките си уреди съм избирала с четене на инструкциите и го намирам за много удачен подход.

# 572
Влизах в miele.de, но там ги няма два от моделите.
А българския сайт ги дава всичките еднакви.
Stojan Divekov, разликата при  780 и 695 е в дизайн и по-точно при 780

При 680,,вратата може да се обръща като посока на отваряне и е с  различна дълбочина

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 20:53 от niljaniljo

# 573
  • София
След дълто обмисляне и четене на темата избрах и поръчах този модел на
АЕГ https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr938h4ce. Дано съм доволна от избора си. Благодаря на всички пишещи и даващи съвети Simple Smile

# 574
  • Велики Преслав
Моля хората с опит да се изкажат по въпроса.

Когато сушите различни количества пране, на еднаква степен на сушене, еднакви материи (да речем памук) и еднаква сила на центрофугата, как варира продължителността на сушенето според килограмите.
Лично според мен, когато суша да речем 4,5 килограма и 9 разликата в продължителността не е двойна, но температурата се вдига по-бързо.

Пример 4,5 кг изцентрофужено на 1200 оборота се суши 2ч 23 мин. 9 кг на 1200 оборота 3 часа.

Пиоле, твоето АЕГ колко сушеше.

# 575
Аз не ги тегля и не мога да кажа с точност, но примерно около 5 кг често се сушат за около час и половина, въпреки че в началото показва повече време. Зависи обаче много и от плътността на тъканите.  Това на АЕГ-то, което е с голям барабан. На комбито се сушат по-дълго, а в него и количеството е по-малко от 5 кг, максимумът е 4. 

# 576
  • Велики Преслав
Това при каква центрофуга?

# 577
Тези над 4-5 кг ги суша в селската сушилня (АЕГ), а там пералнята е с максимум 1000 оборота на центрофугата - стар Сименс, всъщност ти я знаеш. Стара, ама още работи безупречно, та я държа.
А по-малкото кг (максимум и под 4) ги суша в комбито Нефф в градската къща, центрофуга 1200, 1400 - хем са по-малко, хем се сушат по-дълго.

# 578
  • София
Аз не мога да отговоря на този въпрос точно да има половин макс един час(даже не съм сигурна чак час разлика дава ли )  според количеството, обаче си споням едно много ранно пране на първата ни сушилня още, изпрах 2тениски,мислех,че защото са 2ще се изсушат супер бързо, бях с очаквания за половин час--40мин...ми нищо такова - сушаха се почти толкова колкото и пълна сушилня. А нещо бързах и много се изнервих тогава.

# 579
Това сякаш не е обичайно - като суша по-малко и по-фино пране, определено се суши по-бързо. Може и самата материя да е била такава - имам някои памучни, които съхнат много по-трудно от други, макар и да не са по-дебели. Абе, върви, че ги разбери...нали се сушат там и оцеляват...

# 580
Влизах в miele.de, но там ги няма два от моделите.
А българския сайт ги дава всичките еднакви.
Stojan Divekov, разликата при  780 и 695 е в дизайн и по-точно при 780

При 680,,вратата може да се обръща като посока на отваряне и е с  различна дълбочина

Благодаря, голяма мъка е да хванеш разликите между моделите. Май ще поръчвам TWL780WP.
Гледам, че има два модела за надграждане над пералня, Единия е с чекмедже за 500 лева и имали някакъв смисъл от него изобщо

# 581

Благодаря, голяма мъка е да хванеш разликите между моделите. Май ще поръчвам TWL780WP.
Гледам, че има два модела за надграждане над пералня, Единия е с чекмедже за 500 лева и имали някакъв смисъл от него изобщо
Не, няма.

# 582
Здравейте.След всичко изчетено тук,и най вече след ценните съвети които ми дадохте ,се спрях на   aeg модел който ми препоръча petia https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr939m6ce ,но снощи точно преди покупката ми предложиха друг модел ,който е намален в момента и е на същата цена като този който исках да закупя. Съвсем се обърках. Исках първо да се посъветвам тук ,заслужава ли си този модел https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR959M6SE/p/651351 или да предпочета предния.Моля ви за мнение .

# 583
Въпрос за AEG l8wbe68si. В описанието пише, че е кондензацинна сушилня без термопомпа и че има кондензационен контейнер. Аз такъв не виждам, не е описан и в упътването. Има ли го, няма ли го? Трябва ли да се изпразва или е нещо вградено откъдето се изпарява влагата? Съжалявам, ако ви се стори глупав въпроса, ама мира не ми дава 😅

# 584
  • Велики Преслав
На мен ми излиза комбинирана пералня. Няма как да има контейнер. Изгубили са се в превода.

Общи условия

Активация на акаунт