Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 416
  • 742
  •   1
Отговори
# 615

BEKO DS 7512 GX

# 616
Трябват и само ток, вода и канал. Никакъв въздуховод.
Благодаря!
Надявам се, да споделя хубави отзиви, че си е пари.

# 617
Покрай този черен петък в лето 2024 г. за пореден път се убедих  в нагласата "да удари кьоравото" Е..., при техниката такова"животно нема".
Четете внимателно, за да не сте прецакани... Успех! 😉

# 618
След продължително четене на темата, взех комбинирана пералня със сушилня AEG девета серия с термопомпа /този черен петък Simple Smile/. След случайно прочитане отнякъде си, сушилня с въздуховод и в темата не прочетох, питането ми е за термопомпата трябва ли въздуховод? Имам  пералня със сушилня, но сушилнята е кондензационна. Дали не сбърках с термопомпата?!
Пишете в грешната тема!
Правилната: https://www.bg-mamma.com/?topic=1618272.540

Скрит текст:
Въпросите, които задавате са некоректни.
Горим за въздуховод вътре в уреда, по който циркулира въздухът, който обдухва дрехите.
Термопомпените сушилни всички са кондензационни!
99% от сушилните на пазара са кондензационии.
От тях 95% са и с термопомпа, а около 5% са кондензационни, но с нагревател.

# 619
Здравейте. От няколко години имам самопочистваща се сушилня Бош. Изключително доволна съм. Всеки божи ден суша поне по две сушилни. Някъде тук прочетох, че има препарат за самопочистващите се сушилни, който е добър и е хубаво да се ползва. Моля, някой да ми каже какъв е препарата и как точно се използва? Благодаря!

# 620
Здравейте. От няколко години имам самопочистваща се сушилня Бош. Изключително доволна съм. Всеки божи ден суша поне по две сушилни. Някъде тук прочетох, че има препарат за самопочистващите се сушилни, който е добър и е хубаво да се ползва. Моля, някой да ми каже какъв е препарата и как точно се използва? Благодаря!
https://www.emag.bg/komplekt-za-poddryzhka-na-sushilnja-bosch-00 … 231/pd/D35PLLMBM/
( https://www.bosch-home.co.uk/en/product/cleaning-and-care/cleani … machines/00312111 )

# 621
  • Варна
Привет,
Проектирам си мястото за пералня и сушилня в новото жилище. В Пинтерест има хубави идеи, които ми се струват много практични за ползване, но се чудя в действителност дали са добър вариант. Не съм ползвала сушилня досега и не знам с какви условия трябва да се съобразявам.
Харесва ми уредите да са повдигнати за повече удобство.

Това е моето място. Два килера. В по-малкия има канал и отдушник, но ще има и голям бойлер и някои други неща. Не знам дали ще ми стигне мястото и за двата уреда. По-големият пък е до баня - вероятно могат да се пуснат комуникации. Засега идеята е да има и на двете места плъзгащи врати. Чудя се дали тази мебел няма да се развали от вибрации, топлина.......не знам още какво може да има. Хм? Сушилнята ще бъде АЕГ с термопомпа.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 09:14 от Lady April

# 622
Това повдигане върху дървена/плоскост основа не е стабилно за пералнята, колкото и масивна да е подложката. На нея ѝ е нужно да стъпи върху твърд под. Категорично.
За сушилнята не е проблем да стъпи на дървена основа. На нея ѝ е нужа вентилация, за да може да работи (да засмуква въздух и да се охлажда). Трябва да се спазят препоръчителните от производителя отстояния за монтаж. Ако е затворена доста плътно зад врата, е добре на вратата да бъде поставена вентилационна решетка.

Добър вариант е двата уреда да бъдат поставени един над друг- може директно сушилнята да стъпи над пералнята или да са разделени с рафт.

Загледах се в снимката: и двата уреда са поставени абсолютно неправилно с тези бленди от ляво и дясно. Запушили са циркулацията на въздуха за сушилнята, а пък ако при пералнята недай боже има вибрации от нещо по-тежко, може да изкърти шкафа.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 09:30 от petiaivanov

# 623
Lady April, напълно подкрепям мнението на petiaivanov — на пералнята ѝ е необходима твърда повърхност (плочки, бетон), дори ламинатът може да създаде проблем. И за вентилацията са ти казали.

Да ти дам още една идея, пък ти ще си вземеш окончателното решение:
Аз бих сложила уредите един до друг, защото, когато вадиш дрехите от сушилнята, имаш достатъчно дълга обща дължина, за да сгъваш директно върху тях. При мен е така и ми е голямо удобство.
Аз бих използвала по-голямото помещение за перално, за да можеш да имаш няколко коша за пране. При мен са три — за бяло пране, за цветно и един за дънки/панталони.
Освен това, там ще имаш възможност да постави/монтираш евентуално към стена (за да се прибира и отваря) маса за гладене.

Още нещо, несвързано с прането.
Бих махнала тоалетната от банята и я бих обособила в по-малкия килер. Така банята ще бъде по-просторна и двете помещения ще могат да се ползват едновременно — един ако си взема душ, няма как друг да ползва WC.

# 624
Мебелите не мисля, че ще се развалят от топлина (в едното жилище ползвам комбинирана вградена пералня със сушилня, която по подразбиране е в шкаф - с корпус от ПДЧ и врата МДФ боя и вече няколко години всичко му е наред), но по-скоро гледай изискванията за самите уреди, както Петя е насочила. Самият шкаф няма дъно, уредът е поставен директно на пода. Когато суша, оставям задължително вратата отворена, макар и не докрай, за да не ми пречи, но при пране съм я оставяла затворена понякога - не знам криво или право е.

# 625
Привет,
Проектирам си мястото за пералня и сушилня в новото жилище. В Пинтерест има хубави идеи, които ми се струват много практични за ползване, но се чудя в действителност дали са добър вариант. Не съм ползвала сушилня досега и не знам с какви условия трябва да се съобразявам.
Харесва ми уредите да са повдигнати за повече удобство.

petiaivanov ви е отговорила изчерпателно. Аз ще допълня по въпроса за удобството. Има основи за тази цел,които се предлагат-Unterbausockel für Waschmaschinen & Trockner, и са технически издържани и съобразени с килограмите на уреда /те.
Някои са с възможност за движение/преместване, ако в помещението има и други връзки,които да бъдат обслужвани.
https://www.amazon.de/unterbausockel-schublade-fuer-waschmaschin … inen+und+trockner

# 626
У нас уредите ми са в  отделно помещение. Един до друг са. Над тях имам монтиран дебел плот, който използвам за какво ли не Simple Smile
Има много варианти и помещението ти не е малко. Хубаво си изясни какво точно ще има в помещението.
Идеята за дъска за гладене е страхотна!
Също така предварително си избери уредите и уточни посоката на отварянето на вратите им ( на повечето сушилни са обръщаеми). Избери и бойлера и съобрази с начина на монтаж (ако може да не е директно над уредите, ще е по-добре от гледна точка на безопасност).

# 627
# 628

Първата-AEG TR838P4E. По-бърза е от другите две.
На второто АЕГ на сайта на Техмарт са качили грешен продуктов фиш.

# 629
  • Розовата долина
И аз съм в същата дилема- Първото  AEG или BOSCH.
И да попитам, понеже ще я слагам на остъклена тераса, зимата си е студено там, дали ще е проблем за уреда?

Общи условия

Активация на акаунт