Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 31 971
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Велики Преслав
Здравейте, търся добра сушилня до 1200-1300лв.
Към момента съм се спряла на следните модели, предпочитам инокс или черна тъй като ще стои в спалнята, за съжаление в кухнята няма място, а след дълго четене се отказах от вариант 2в1
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTH08200B … ab=descriptionTab

https://www.technomarket.bg/sushilni/samsung-dv80t5220ax-s7-09199081
Благодаря 🍀

Самсунга не е лош.
Термопомпата му е изцяло медна. Компресора е 600 вата, което за фреон r290 е добре. Малко е тъпа системата за качване на водата, изцяло електроника я контролира за нивото и долу. Мотора на барабана е малко като на пералня.
Даже по характеристики кажи речи същия като на пералните им, с друго захващане. Сравнително бавно сушат. Памук отива при пълна сушилня около 2:30-40.

Като основен минус за мен е това, че са набутали текстово меню без опция български.

# 721
  • някъде там
Ок може и да размисля за цвета, може ли препоръки за добър модел в диапазона 1200лв.?

# 722
  • у нас - на брега на морето
Здравейте! Въпросът ми е, барабанът на сушилнята върти ли се леко като на пералнята? Моят се върти много трудно. Опасявам се да не изгори мотора. Дали има някакъв болт, който  се слага при транспорт и да трябва да се премахне?
Благодаря предварително!

# 723
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте! Въпросът ми е, барабанът на сушилнята върти ли се леко като на пералнята? Моят се върти много трудно. Опасявам се да не изгори мотора. Дали има някакъв болт, който  се слага при транспорт и да трябва да се премахне?
Благодаря предварително!
Не, върти се трудно. Ремъкът минава през целия барабан и то опасва, не е като при пералните отзад. Затова е и чувството, че сякаш запъва или се трие като в гума. Това е нормално и няма да изгори мотора.

# 724
Транспортните болтове трябва да се освободят автоматично в началото при първото пускане на машината, обаче може да се случи някой от тях да запъне - тогава се чува силен скърцащ и тракащ шум, съответно се налага да се освободи ръчно. Ако не чуваш необичайни шумове, значи всичко е наред.

# 725
Здравейте, след препоръка и четене из темите избрах и закупих сушилня AEG TR818D4E. Днес сложих спално бельо /памучно/ - и няколко памучни тениски и чорапи на програма Eko. Извадих всичко ужасно смачкано - все едно са сушени на стегнат възел и ми се струва, че тениските доста са се свили, направо се отчайвам. Програмата ли не е подходяща? И при вас ли е така?

# 726
1. Тениски и чаршафи заедно- много лоша идея
2. Еко програма- много лоша идея
Прочетете си таблицата с програмите коя за какво е и как се сортира пране за сушене

3. Оправете си настройките

# 727
Явно проблема е в мен, а не в сушилнята. Благодаря за отговора.

# 728
Явно проблема е в мен, а не в сушилнята. Благодаря за отговора.
Така ще излезе 😊
Никога, докато не опознаете уреда, не започвайте сушене на най-висока степен. По—добре да останат леко влажни отколкото във вида, в който сте ги извадила .
Винаги може да се досуши нещо влажно.
Не използвайте еко- програмата.
Разучете коя програма за колко килограма е. При сушилните килограмите се отнасят за сухо пране, както при пералните.
Приятно четене 😊

# 729
Благодаря предварително!
Не, върти се трудно. Ремъкът минава през целия барабан и то опасва, не е като при пералните отзад. Затова е и чувството, че сякаш запъва или се трие като в гума. Това е нормално и няма да изгори мотора.
Едно, че е нормално да се върти трудно, второ — не напъвайте и не въртете барабана на сушилнята машина. Никак не е препоръчително, да не кажа — забранено.

# 730
Благодаря! Дано да се науча! С такова желание я купих!

# 731
Няма ненаучил се! Успех.

# 732
Транспортните болтове трябва да се освободят автоматично в началото при първото пускане на машината, обаче може да се случи някой от тях да запъне - тогава се чува силен скърцащ и тракащ шум, съответно се налага да се освободи ръчно. Ако не чуваш необичайни шумове, значи всичко е наред.

Как се освобождават ръчно тези болтове, при нас дори и след вече 7-8 пускания продължава да се чува някакъв тракащ звук. Иначе всичко си е наред с програмите и сушенето.

# 733

Как се освобождават ръчно тези болтове, при нас дори и след вече 7-8 пускания продължава да се чува някакъв тракащ звук. Иначе всичко си е наред с програмите и сушенето.
Сушилнята няма транспортни болтове.
Машината трака заради копчета, ципове, а и по принцип тя си е шумна машина.

# 734

Сушилнята няма транспортни болтове.
Машината трака заради копчета, ципове, а и по принцип тя си е шумна машина.
Има. Сами се освобождават при първо пускане.
Дръпнете я и вижте дали са паднали. Просто го махнете, ако е там.
При Кубратова беше заял един и не беше паднал.

Общи условия

Активация на акаунт