Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 044
  • 592
  •   1
Отговори
# 150
Е ти пък... кинти минти, някоя ипотека... Обикновено чисто финансовата страна задържа хората в изстинали отношения.

# 151
  • сф
savii_, срещали ли сте хора, които да са привлечени към повече от един човек по едно и също време? аз съм като тях, минус склонността им да крият, лъжат и мажат.
този отговор дали помага за разясняване?

пак ще ви разочаровам, всички - поне тези, непосредствено близки до мен, както и аз самата - сме финансово независими.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 17:25 от people.of.poly

# 152
Избрах ултиматума, просто защото моят отговор го няма, а той е, че ще си тръгна.
За мен в една връзка няма място за повече от двама. Такъв ми е характерът. Или всичко, или нищо. Разводняване на отношенията с трети, четвърти, пети отнемат от ресурсите на двойката. За мен това не е семейство.
Иначе общественото мнение не ме интересува. Егоист съм, гледам си моите чувства и интерес.
Първо, гнуслива съм и да обменям разни неща със странични хора - не, благодаря.
Второ, здравето ми е важно. Всяка странична връзка крие риск от болести, без значение дали се използва презерватив.

savii_, срещали ли сте хора, които да са привлечени към повече от един човек по едно и също време? аз съм като тях, минус склонността им да крият, лъжат и мажат.
Да. Даже ми се е случвало. Но е точно привличане, нищо повече. Отговорът ми по-горе е, когато има истински чувства и семейство. Разликата е огромна. Един ден ще я разбереш, когато я изпиташ. Пожелавам ти го.

П.П. Човек, който е наясно с живота и чувствата си не изпитва нужда да ходи наляво-надясно и да повдига въпроса за изборите си. Когато го прави, явно има нещо, което му липсва и се опитва сам себе си да убеди, че така му е добре. Дори не е ясно дали е избор или просто примиряване с обстоятелствата.

# 153
аз съм като тях, минус склонността им да крият, лъжат и мажат.

Може би това е, което ме озадачава най-много в изказванията ти. Звучи като някаква гордост. Всъщност, признаването на изневяра, лошото 'и прикриване и етц. никога не са с крайна цел 'дължа на половинката си истината', напротив, признанието успокоява съвестта на извършителя. Имам много познати, които са признавали изневяра, защото просто не могат да си намерят място, а не ги интересува как ще се почувства отсрещния.

С това не казвам, че е по-добре да се крие, но подобни неща рядко се правят в полза на партньора, както казах. Колкото и вдъхновяващо да изглежда.

Аз разбирам какво е да те привличат няколко човека, не разбирам по какви критерии избираш този, който най-много харесваш, а останалите остават второстепенни герои. Ама, ти спомена и за някаква равнопоставеност, тоест, по тази логика, не би следвало да има ексклузивен партньор?

# 154
  • София
Ти може да се пазиш, но за любовницата нямаш гаранция, че не ги желае и то умишлено.
Другото звучи като за 15-годишни.
Може да те привличат много хора и то едновременно, но при наличието на партньор би следвало към него да имаш не само нагон, нито пък нагонът да е водещото в отношенията ви.
При истинските отношения нагонът следва любовта, а не обратното.

# 155
  • София
Е, и аз съм финансово независима и привлечена от разни мъже в момента. Но няма ексклузивен. Ако имаше, щях да съм само с него. Не мога да си обясня да обичам и харесвам някого толкова, че да избера доброволно да живея с него и в същото време да гледам настрани.

# 156

То всеки може да е привлечен към повече от един човек, въпросът е можеш ли изобщо да обичаш поне един? Аз мисля, че нямаше да си чатим за етичната изневяра, ако отговорът беше "да".

# 157
Гласувах сега, като ми се изясни за какво става въпрос. Последната опция, втората част “неприложимо е за мен”. Не съдя никой, всеки да си живее както иска.

# 158
  • София
Боже, не, звучи ми кошмарно да живея в такива отношения. Не бих останала и ден.

# 159
Боже, не, звучи ми кошмарно да живея в такива отношения. Не бих останала и ден.

Това е защото не си извисена духовно. 😂

# 160
  • сф
аз съм като тях, минус склонността им да крият, лъжат и мажат.

Звучи като някаква гордост....
идеята не беше да звучи като гордост, а да го сравня с нещо нормално, с което повечето хора са се сблъсквали, за да е достъпно обяснението.
има известна доза гордост, но тя не е свързана с това че си нещо повече от някой друг, а с това че си искал нещо, което ти се е струвало невъзможно, обаче си се старал, работил си и си го постигнал.

[То всеки може да е привлечен към повече от един човек, въпросът е можеш ли изобщо да обичаш поне един? Аз мисля, че нямаше да си чатим за етичната изневяра, ако отговорът беше "да".
да, мога. вие ще ми кажете, че не мога и явно нищо не разбирам. обаче истината е, че няма как да ми измерите способността за обичане.
за етичната изневяра си чатите вие, аз говоря за други неща, обаче няма вникване.

Ти може да се пазиш, но за любовницата нямаш гаранция, че не ги желае и то умишлено.
Другото звучи като за 15-годишни.
Може да те привличат много хора и то едновременно, но при наличието на партньор би следвало към него да имаш не само нагон, нито пък нагонът да е водещото в отношенията ви.
При истинските отношения нагонът следва любовта, а не обратното.
там е работата, че ако иска да спре да бъде мой партньор, аз нямам контрол над това и единствено ще мога да си изстрадам загубата. важи и за вас също, впрочем. нищо че сте моно.
за останалите неща, които сте написали съм абсолютно съгласна.

# 161
Ама време, емоции, желание и нерви откъде? Откъде наистина питам аз? Като изключа ходенето на работа, битовите ангажименти, хобито ми, спорта, излизането с приятелки, времето за мен като нокти, маски, фризьор, гледане на тв, четене на книга, сън, пътуване с кола ежедневно, искам малкото ми свободно време да го прекарам с мъжа ми - дали в разговор, дали в гушкане, дали на почивка или поне ресторант. За мен е напълно непонятно как хората имат емоционалната и физическа нужда да бъдат с още някой и как твърдят, че всички са доволни и връзите им не страдат от това!? Ако връзката е чук и бег и малко чат помежду тях, да. Ама това не е връзка за мен.

# 162
Не знам, странна ми е нуждата да се слага етикет на всичко. Пък уж живеем в някакви времена на сексуална освободеност, уви, май сме по-задръстени от минали поколения, ако ще трябва за всичко да имаме думичка. Правиш секс с хора, които харесваш, докато си във връзка и партньорът ти е ок, добре, каква е идеята на кръщаването на тези отношения? Че и явно има 1000 разновидности.

# 163
  • София
В живота гаранции за нищо няма и връзките могат да се прекъснат и да се почнат почнат нови, но загубено достойнство и (само)уважение не се връщат назад, когато бъдат изгубени, с каквито и модерни термини да бъде наименована загубата им.

# 164
Гледах ги полиаморните по TLC, “В терсене на още една съпруга/съпруг”. Май много не си тъсеха съпруги/съпруг ами разнообразие за известно време+секс с нов човек. Единия от двойката си гледа кефа, другия просто търпи положението. Иначе големи приказки, колко това ги обогатявало и ги правело по-добри хора, за тях самите сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт