Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 13 173
  • 592
  •   1
Отговори
# 360
Здравословните проблеми (всички, не само сексуални, включително проблеми при други членове на семейството), са много сериозно изпитание за всяка връзка. И точен показател за това има ли любов или са заедно по друга причина. Ако става дума за имотентност и е в началото на връзката, с ръка на сърцето си признавам, че не бих останала в нея. Ако се случи след 20-30-40 и повече години и знам, че това е човекът с главно Ч, първо хормоните вече ще са се кротнали, второ, има сума ти начини за компенсиране, ако се налага.

Не разбирам обаче защо се намесва здравето. Нали поли-хората уж вътрешно си я имат тази необходимост да спят с много хора, а не са принудени от конкретен проблем. Или бъркам?
Също не разбирам защо не го правят по принцип, а чак след няколко години връзка.

# 361
  • София
Присъединявам се към написаното от НСЧ.
Проблемите точно показват колко е силна любовта и колко държиш на човека.
Дай пример какво би те накарало да зарежеш човек, когото обичаш, когато не говорим за проблеми не по негова вина, които "ме те кефят".
Аз не бих зарязала моят партньор, защото за мен той е целият свят. Същото е реципрочно и доказано насреща. А сме минали през проблеми от различно естество. И не сме изпитали нужда да вкарваме други хора между над.
Ти з какво би оставила човека до теб? Кое е това нещо, изключваме сексуалните отношения, защото стана ясно, че тях си ги наваксваш.
Защо си с него и кое би те накарало да го оставиш?

# 362
  • сф
Не се сърди, човече, развиват ми хипотезата за Единствения и питам какво се случва ако на Единственият и Перфектен изведнъж нещо неочаквано му се случи. първоначално изборите бяха:
а/търпиш доблестно
б/зарязваш го доблестно и си търсиш Друг Единствен.

то като е Друг Единствен малко става кристално ясно, че теорията за Единственя издиша, ама нищо де.

Fever Ray, би ме накарало да го оставя ако е съзнателно неавтентичен с мен, т.е ако започне да се опитва да ме манипулира така, че да извлече някакви негови си ползи. ако се промени в някоя от следните посоки: ако се алкохолизира. ако удари. ако затъне в хазарт. ако стане зъл към някого вкъщи. ако започне да ме залилива с моно-булшит в стил "не мога да живея без теб" и подобни пасивно-агресивни лигавщини. запазвам си правото да допълвам.

# 363
  • София
Първото не е израз на любов, второто се вижда преди брака.
Само дето манипулация е да живее с теб и да излиза с други. Т.е. да влага ресурси, емоция, внимание, време и всичко останало в други субекти и да лишава теб от тях, а после да нарича това с чуждици.
А това а говоренето е пълна глупост. Дали е само с теб не се доказва с приказки, а с действия.
Ето защо аз бих го оставила - ако някога, в което и да е отношение, спра да съм му на първо място или той спре да е за мен на първо място.

# 364
Не се сърди, човече, развиват ми хипотезата за Единствения и питам какво се случва ако на Единственият и Перфектен изведнъж нещо неочаквано му се случи. първоначално изборите бяха:
а/търпиш доблестно
б/зарязваш го доблестно и си търсиш Друг Единствен.

то като е Друг Единствен малко става кристално ясно, че теорията за Единственя издиша, ама нищо де.
Ами явно не е бил единственият Simple Smile

...би ме накарало да го оставя ако е съзнателно неавтентичен с мен, т.е ако започне да се опитва да ме манипулира така, че да извлече някакви негови си ползи. ако се промени в някоя от следните посоки: ако се алкохолизира. ако удари. ако затъне в хазарт. ако стане зъл към някого вкъщи...
Ами ето. Всеки има своите граници. При мен, например, освен тези са и да пилее сексуалните си сили с друга, вместо аз да им се радвам. Че и да треперя каква болест ще ми довлече или ще трябва да подарявам част от дома ни след години на чужди деца.
Какъв е проблемът всеки да си гледа неговите граници и да си живее по негов вкус. Защо е нужно да проповядваме личните си граници и да търсим съмишленици?

# 365
  • сф
Fever Ray: първото, второто, нищо не разбрах. вие си стойте с хора, дето ви бият или са хазартно/алкохолно зависими, обаче сте си на първо място.
хората се променят Fever Ray. понякога към добро, понякога - не.
дефиницията на манипулация не се покрива с наличието на пълна прозрачност.

Не се сърди, човече, питате ме "защо пусна темата", така ли? сериозно ли?
- за да видя какво ще стане.
- заради дванайсетте човека, които отговориха, че биха предпочели ЕНМ пред розовите очила, и то в най-консервативното онлайн място, за което можах да се сетя.
- за да може няколко човека да да научат няколко нови думички. е, това последното не можа да стане, ама на сила не можеш да дадеш, знаете Simple Smile
- за да си докажа, че няма нужда ЕНМ да се противопоставя с утвърдения моно стереотип и има място за всички под слънцето. това не можа да се докаже тук, но аз продължавам да го вярвам
- защото не ме притеснява сърдити лели да ме наричат с гадни имена.
- защото мога

тук хората, които плетат, рисуват, снимат и правят декупаж търсят съмишленици. тези, на които мъжете им пътуват също. аз защо да не мога? обяснете ми.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 20:53 от people.of.poly

# 366
След като не познава любовницата на мъжа си, която си е тук наблизо (твърде невероятно ще е и тя да се е преместила в друга държава), надали има достъп до нейните изследвания.
това кой живее тук и кой не, вече е обсъдено и не сте права в допускането си. тя не се е местила, защото си живее там, където си живее.

логистиката около тестовете е измислена така, че да може да има максимално добър баланс между сигурност и удобство. ако някой е имал някакъв вид да кажем компроментиран контакт, възобновявам контакта с него чак след като се е карантинирал за колкото сме се разбрали и се е тествал. не е някаква научна фантастика.

интересно ми е да науча какви са в  днешно време нравите в моногамния свят относно здравната култура.
гледам да не се бъркам и във връзката между другия ми партньор и жена му.

А те също ли са полиаморни, в смисъл и тя ли си има други амори?  Като отидеш при него в чужбина ще се криете ли от нея, или ще отседнеш в дома му?

не внимавате, Iris04. полиаморията предполага съгласие и информираност. от какъв зор бихме се крили?!

Ами, ако искаш, пусни анкета колко бременни в моногамна връзка се оказват с гонорея, защото аз не смятам, че са много.

Едно време раздаваха листовки кои са рисковите групи сексуални партньори, и полигамните/полиаморните, промискуитетните и пр. са точно такава рискова група.

# 367
Какво точно можеш бре маце?!

# 368
  • София
Пак стигаме до това, че според теб няма коректни хора, които не кръшкат, не пият и не бият, а обичат човека до себе си и го карат постоянно да мисли с любов за тях, да тръпне за всеки съвместен миг и да е щастлив.
Хората се променят, да. Тези, които обаче са Заедно, обикновено се променят заедно и към това добро, което е добро за двойката. Или при негативна промяна просто си тръгват с достойнство.
Сексуалните контакти извън семейството с нищо не са по-добри от алкохолизма или насилието. Те реално са едновременно вид зависимост и вид насилие над партньора.
Прозрачност не е да си разказваш за креватните завоевания на партньора. Това е цинизъм, пък ти вярвай, че е искреност.
Съветвам те да си запазиш някъде темата и след време да си я прочетеш.
Както казах, нашите клиентки искрено се срамуват от тази фаза в живота си. Дано пък ти не се срамуваш, а на стари години пред камината да се държите двамата за ръка и да разказвате с гордост на внуците си какви години гаджета сте имали.

# 369
Присъединявам се към написаното от НСЧ.
Проблемите точно показват колко е силна любовта и колко държиш на човека.
Дай пример какво би те накарало да зарежеш човек, когото обичаш, когато не говорим за проблеми не по негова вина, които "ме те кефят".
Аз не бих зарязала моят партньор, защото за мен той е целият свят. Същото е реципрочно и доказано насреща. А сме минали през проблеми от различно естество. И не сме изпитали нужда да вкарваме други хора между над.
Ти з какво би оставила човека до теб? Кое е това нещо, изключваме сексуалните отношения, защото стана ясно, че тях си ги наваксваш.
Защо си с него и кое би те накарало да го оставиш?

Зравословните проблеми са жестоко нещо. "Проблемите точно показват колко е силна любовта и колко държиш на човека?"
 Когато всеки ден се оптвате да съблазните партньора си и успявате 3 пъти в годината и то като тръгнете да си опаковате куфара, романтиката се изпарява. Когато успеете да стигнете до целта си но той лежи разсърден, съз затворени очи и ви каже да правите каквото си искате, не е любов и страст чувството което изпитвате, а ненавист, ярост и отчаяние.
Когато детето ви обича този мъж и вие сте създали прекрасни условия за отглеждане на това дете. Когато сте перфектния екип и сплотено семейство, но романтиката, интимността, страстта липстват. Тогава?

# 370
  • София
Стигне ли се до неуспешни опити за съблазняване, става твърде обидно, за да си го причинява човек.
Когато пък двамата сте добри и отговорни родители, детето може да бъде обгрижвано и от разведени/разделени такива.
Един перфектен екип може да е такъв, без да са в брак.
Не виждам противоречие.
Виждала съм примери за прекрасни разведени родители, които в екип отглеждат щастливи своите деца и за такива, които уж стоят заради детето, но последното не е сляпо и ежедневно вижда омразата между тях, което съсипва живота му.

Има и нещо още по-основно. Децата са в живота на родителите си 18-20 години и после тръгват по пътя си. Какво се случва след това с тези взаимно ненавиждащи се хора?

Изобщо животът е толкова кратък, че не си заслужава да се живее с кофти емоции.

# 371
  • У дома... някъде
Всъщност с тази тема лъсват ценностите ти авторе!
Относно съвета ти,който ми даде няколко страници напред,смятам да замълча!

Пак стигаме до това, че според теб няма коректни хора, които не кръшкат, не пият и не бият, а обичат човека до себе си и го карат постоянно да мисли с любов за тях, да тръпне за всеки съвместен миг и да е щастлив.
Хората се променят, да. Тези, които обаче са Заедно, обикновено се променят заедно и към това добро, което е добро за двойката. Или при негативна промяна просто си тръгват с достойнство.
Сексуалните контакти извън семейството с нищо не са по-добри от алкохолизма или насилието. Те реално са едновременно вид зависимост и вид насилие над партньора.
...
Съветвам те да си запазиш някъде темата и след време да си я прочетеш.
...
Прочети си няколко пъти този цитат и си запази темата,защото съм убедена,че някой ден......
Толкова от мен!

# 372

Здравословните проблеми са жестоко нещо. "Проблемите точно показват колко е силна любовта и колко държиш на човека?"
 Когато всеки ден се оптвате да съблазните партньора си и успявате 3 пъти в годината и то като тръгнете да си опаковате куфара, романтиката се изпарява. Когато успеете да стигнете до целта си но той лежи разсърден, съз затворени очи и ви каже да правите каквото си искате, не е любов и страст чувството което изпитвате, а ненавист, ярост и отчаяние.
Когато детето ви обича този мъж и вие сте създали прекрасни условия за отглеждане на това дете. Когато сте перфектния екип и сплотено семейство, но романтиката, интимността, страстта липстват. Тогава?

То това описаното изглежда направо като оскърбление, а не като здравословен проблем .

# 373
Авторката от нормална млада жена, отглеждаща деца, е претърпяла някакъв катарзис, бъгнала се е, съжалявам, че го пиша и ѝ се извинявам предварително. Дано не е под влиянието на този мъж с който се е събрала, да го задържи, да му угоди или нещо друго, ама това с полиаморията не е нейно вътрешно усещане и решение. Не особенно високо самочувствие и някаква неувереност в собствената си значимост прикрива с нахакано поведение.
И доста смешно изглежда да учи “врели и кипели” лели на нови думички и разни други неща, дето и ние сме видели, даже има рима🤣

# 374
  • Варна
Етична немоногамия, демек нещо като някогашния "отворен" брак? Последният беше такъв от самото начало, тая етичната идва в последствие, щото  някого нещо го чукнало... Ми нищо етично няма в промяна правилата насред играта.

Общи условия

Активация на акаунт