Истина и брутална откритост или лицеприятна, но лъжовна престореност?

• 12 978
  • 592
  •   1
Отговори
# 555
  • сф
Нищо конкретно не следва да направите по случая. Просто ще си отбележа 'pilito - ограмотена' в ограмотяващия тефтер. Даже ще си запиша, че нямам личен принос към ограмотяването ви, а е било в заварено положение.

# 556
За да направи този избор някой не му трябва запознаване с никаква материя. Когато една връзка  застане пред  разпад, понеже един от партньорите се е влюбил в друг човек,  винаги я има възможността да запазят семейството си,  като изневерникът продължи да се вижда с новия обект и за компенсация,  и другият партньор да си намери някой. Запазват общ дом, детегледане, материални активи, семеен статут в очите на околните, възможността другата връзка да отмре, или да се прекрати поради нежелание на новия обект да е трето колело, въобще, опция си е. Терминът няма значение.

Не знам какво новаторско и извънредно, което да налага четене на лекции и ограмотяване виждаш. Едва ли има някой , попаднал в такава ситуация, дето спонтанно да не се е сетил, или да не го е видял при други близки и познати.

Само че щом четеш лекции и водиш блог, трябваше да изтъкнеш хубавите неща,  да разкажеш позитивен пример. Такъв изобщо няма в твоите постове.

# 557
  • сф
Не съм съгласна. Изтъкването само на хубавите страни би довело до заблуда. Не може едностранчиво да се представят нещата. Не е обективно.

# 558
  • София
Pilito,
Не казвам да се обяснява, но нали тя говори за етична откровеност, за откритост, честност. Затова. Не да споделя за интимните си изживявания, а за разбиранията си, за това, че обича други хора. Аналогично на това детето ти да сподели, че има любим, да сключи брак. В случая защо трябва да крие, когато е факт? Защо да не каже: "Майко, ще може ли да пратя Гошко у вас довечера, че ще ходя на среща, а основният ми партньор е на работа?" Такива едни ежедневни неща, в които да има откритост. Ако роднините са достатъчно интелигентни, няма да я укоряват, а ще я приемат. Аналогично на примера, който тя самата даде в началото с дете, което споделя, че е гей.
С приятелите също. Иначе излиза, че ги лъже, когато си споделят за разни лични неща, пък тя си трае, че има трепети.
За емоциите говоря, иначе мен лично не ме бърка роднините ми, приятелите ми и пълнолетните ми деца с кого и какви отношения имат, което не означава, че не си споделяме. Т.е. говорим напълно честно и открито и се приемаме каквито сме. Това се опитвам да разбера дали го има при поли-тата.

# 559
...на мен ми се струва stretch да пропътувам  хиляди километри само за да се запознаем, съжалявам ако това не ви се вписва в представата...
Но мъжът ти ги пътува?

ами аз обичам да обичам повече от един човек. но не ми пречи, че вие обичате само един човек..
Един, двама, петима, няма значение, но хора, които се обичат, намират начин да бъдат заедно. Променят тотално живота си, за да са близо и да имат отношения. Описаното прилича повече на секс туризъм.

Не знам болно его имам ли, но със сигурност съм егоист. Животът е кратък и на опашка за ... не искам да се редя. Нито пък да си пилеем семейните финанси по секс дестинации.

Запознаването с тази материя е доброволен процес, случва се само при наличен интерес, готовност и  капацитет човек да научи повече.
Тези неща са стари, колкото света. И резултатът от тях също.
Не знам замо защо трябваше да ни подвеждаш с "бруталната откритост", която се оказа доста закрита, щом дори не си говорите подробно за щастливите моменти, които ви носи този тип връзка. Никаква откритост няма, камо ли брутална Grinning

# 560
  • Някъде там
И не стига че ни заблуждава но и ни обижда като твърди че е почти изключено да съществува брак,семейство и партньори в моногамна връзка които са си достатъчни, не изневеряват и не ги вълнуват други хора и че ако ни се случи  някой от нас да погледне друг ще си затворим очите.
Ми да вземем и някои които сме точно в такава връзка да се фръцнем като авторката че би напада обижда и прочие.🤣

# 561
  • сф
daviz, не би трябвало да се обиждате от истини - много са малко моногамните отношения, в които в даден момент не присъства изневяра. аз не казвам, че именно във вашата моногамна връзка присъства или не присъства, а как стоят нещата по принцип.
...на мен ми се струва stretch да пропътувам  хиляди километри само за да се запознаем, съжалявам ако това не ви се вписва в представата...
Но мъжът ти ги пътува?
за едно запознанство никога не би пропътувал хиляди километри, мисля. но ще го попитам де.
Един, двама, петима, няма значение, но хора, които се обичат, намират начин да бъдат заедно. Променят тотално живота си, за да са близо и да имат отношения. Описаното прилича повече на секс туризъм.

Не знам болно его имам ли, но със сигурност съм егоист. Животът е кратък и на опашка за ... не искам да се редя. Нито пък да си пилеем семейните финанси по секс дестинации.

Запознаването с тази материя е доброволен процес, случва се само при наличен интерес, готовност и  капацитет човек да научи повече.
Тези неща са стари, колкото света. И резултатът от тях също.
Не знам замо защо трябваше да ни подвеждаш с "бруталната откритост", която се оказа доста закрита, щом дори не си говорите подробно за щастливите моменти, които ви носи този тип връзка. Никаква откритост няма, камо ли брутална Grinning
хрумвало ли ви е, че начинът да имаме удовлетворителни отношения е намерен и съумяваме да сме доволни с толкова виждания, колкото успеем да направим? става малко тегаво, когато се случи така, че да не можем да се видим близо месец, обаче се справяме.
чудесно е, че сте толкова наясно с това какво искате и какво не искате.
за вас може да са стари неща и да си ги знаете - макар да виждам, че доста неща от концепцията ви убягват - но дали ви направи впечатление, че тук има и други хора, които даже изпитват трудност да препишат правилно думите и бъркат понятията чисто концептуално? отново ви напомням, че вселената не се върти около вас. щом сте разбрали, каквото ви трябва или си го знаете от преди - супер.
с кого не си говорим за шастливите моменти и как достигнахте до тази информираност?

# 562
  • София
Отношения, в които има изневяра, независимо дали открита или тайна, не са моногамни, дори практикуващите ги да се  заявяват като такива.

# 563
  • сф
ми то като е със знанието и съгласието на всички, не може да бъде класифицирано като изневяра.
и сте права, че отношения, в които има изневяра не са моногамни. има си дума и за тях Simple Smile.

# 564
  • София
Може да е открита и без съгласието на всички.
Може и с привидното съгласие по други причини.
Ти сама подчерта, че основната партньорка на страничния ти партньор знае, но не приема подобни отношения.

# 565
  • Някъде там
Аз не се обиждам, по скоро след четенето тук се чувствам ексклузивно единствена😀🤣.
Много е готино.
Обидените са други..

# 566
  • София
хрумвало ли ви е, че начинът да имаме удовлетворителни отношения е намерен и съумяваме да сме доволни с толкова виждания, колкото успеем да направим?

Не, честно казано. Поне във вашите постове не се усеща удовлетворение, спокойствие и доволство. Може би затова на хората им е трудно да ви повярват, че всичко се случва така, както ви се иска и сте в добър момент в живота си.
След време ще погледнете назад и ще го видите и вие, но сега няма как да ни повярвате.

# 567
quote author=people.of.poly link=topic=1670515.msg48253719#msg48253719 date=1720112569]
Скрит текст:
ЕлиСБ, изобщо не съм се и опитвала да насаждам кой как да си 'спасява' семейството, спасявайте се, както намерите за уместно. темата не е за да се убеждаваме едни други колко ние сме добре, а другия - зле. аз не държа някой да си обръща светогледа и да плюе на ценностите си, а за опознаване и разбиране на другата гледна точка.
никакъв страх нямам да си тръгна от изчерпана връзка, правила съм го. обаче когато е била изчерпана. случаят не е такъв.
ей, ама опасна работа сте, в този раздел и "колко е часът" тема да пуснеш, отговорът ще е "време е да се разведеш" Bowtie
[/quote]

Аха, ти си писала неколкократно с презрение към моно връзките, не аз за поли такива.
Аз, нямам проблем с хората, всеки е свободен да се определя като какъвто реши.
Нали от първия ти пост, това се чудиш ...чудя се, защо са толкова малко двойките, които нито биха се престрували на неразбрали, нито биха си прекратили връзката, а открито биха договорили нови правила за нея, в случай че единият или и двамата вече не намират моно-нормативната динамика помежду си за работеща?..... Ако, това не е с цел запазване на връзка, чрез ограмотяване на "невежите", за възможна алтернатива, за какво изписа всичко това?🤔

# 568
  • сф
тя знае и приема такива отношения, но самата тя не ги практикува.

# 569
  • София
Нищо конкретно не следва да направите по случая. Просто ще си отбележа 'pilito - ограмотена' в ограмотяващия тефтер. Даже ще си запиша, че нямам личен принос към ограмотяването ви, а е било в заварено положение.
Въй, вече ме има в тефтерЯ Ви, жалко само, че нямате личен принос в ограмотяването ми...; трябва значи да промените нещо в подхода си - може би да обясните, какво ще спечеля от такива отношения и какво ще загубя, нали така беше, да сме честни ...
Прави ми впечатление, че се криете зад термини, като че ли ще дадат тежест на отношения, известни много преди вас и мен.Те  обаче не променят същината - простичко казано и за останалите хора, вие авторке, можете да делите, а останалите моно-та - не могат милите и това е. Няма как като на дете да кажеш - пусни играчката да си играе и другото дете, не става така. Надявам се, го разбирате това. Ако искате търпимост, не бихте могли да я намерите сред хора, израсли в друго време, а на останалите не им е интересно.
Но има и един кофти момент - как обяснявате на децата си към момента ситуацията си, така, че да не бъдат унижавани заради Вашите избори?Е, те са малки, но в един момент ще стане проблем / ако живеете в Б-я/...

Общи условия

Активация на акаунт