В мен ли е проблемът?

• 5 100
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Родителите ти са обсесивни, а ти си на 26 и отдавна не им дължиш обяснения или отчет, особено пък какво правиш под завивките. Сложи край, дистанцирай се и се научи да живееш независимо от тях. Разбирам как едно дете се чувства наранено от най-близките, но приеми горчивината, че са кофти родители и каквото и да правиш, никога няма да ги промениш. Ти нямаш вина за техните дефицити. Да ограничиш комуникация и ясно да покажеш граници не е като да се отречеш от тях, че да изпадаш в крайности, че ще си нещастна. Просто ще отвоюваш собственото си спокойствие. Следващият път като има коментар за внуче, кажи че интимния ти живот не е тяхна работа и отчет няма да получат. Коментарите те дразнят и не желаеш повече подобни. Не се смущавай да си по-рязка, директно им кажи, че си наследила това от тях, защото цял живот са били такива:

# 31
  • София
Пиша тук, защото искам неутрално мнение. Проблемът в мен ли е? Нормално ли е, че не виждам смисъл да се опитвам да подобрявам нещо, което не смятам, че ще се оправи?  Какво е логично и зряло да се направи в такава ситуация?

Според твоята гледна точка /това, което четем тук, е твоята гледна точка - нещата така, както ги виждаш ти/ проблемът не е в теб. Правя тази уговорка, защото редовно съм чувал една и съща история от двама участници в нея и обикновено разказаното е толкова различно, че все едно не слушаш една и съща история.

# 32
Цитат
Според твоята гледна точка /това, което четем тук, е твоята гледна точка - нещата така, както ги виждаш ти/ проблемът не е в теб. Правя тази уговорка, защото редовно съм чувал една и съща история от двама участници в нея и обикновено разказаното е толкова различно, че все едно не слушаш една и съща история.

Ситуацията е повече от ясна! И авторката се нуждае от подкрепа, а не от вторично травмиране!

# 33
Родителите ти са тесногръди, токсични и с нулева емоционална интелигентност. Аз бих прекъснала всякакви контакти. Ще им родя така бленуваното внуче, но ще си помисля дали да го виждат.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 15:33 от mariamp28

# 34
Родителите ти са тесногръди, токсични и с нулева емоционална интелигентност. Аз бих прекъснала всякакви контакти. Ще им родя така бленуваното внуче, но ще си помисля дали да го виждат.
Най-адекватното мнение. Не знам как може да има такива родители.

# 35
Според мен, за да не остане вътрешна "контра" и да има терзания и страдания, авторката е добре да прости на родителите си, а с това да приеме тяхното лошо отношение като урок, която я прави по-мъдра и по-добре разбираща живота. Енергията от прошката и мъдростта може да вложи в себе си и своето семейство, включително в създаването и отглеждането на деца.

Чисто практически, някакви куртоазни контакти, предимно по телефона, по празници, може би могат да продължат, но дистанцията трябва да е там и да продължи до нормализиране/ позитивно отношение от двете страни една към друга.

Общи условия

Активация на акаунт