Януарчета 2025 тема 2

• 40 220
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
Аз спрях да повръщам, но гаденето и чувствителността към много миризми си остана. Гаденето е една идея по-добре някои дни, други пак се чудя какво да ям, а съм непрекъснато гладна. Започна да ме боли кръст и то много странно. Болката тръгва от опашката и някой път остава там, друг път се вдига нагоре към кръста. Отначало мислих, че е като повървя повече, но най се оказа, че и като лежа вкъщи също ме боли. Има ли някой с такива болки?

И аз съм с доста упорити болки в кръста/опашката. Чак ми е трудно да стоя на стол за повече време.. Попринцип и преди ми се е случвало - преди цикъл най-вече, но сега си е направо постоянна болка. За облекчаване си слагам възглавница под кръста и лягам върху нея по гръб. Не винаги помага, но пък пак е нещо..

# 31
Мами, сутрин се будя с болки в корема и не знам от какво са. Не е стегнат или напрегнат, просто боли. От позата на сън ли е? Опитвам се да спя на една страна, но от време на време се позавъртам и притискам коремчето. По цяла нощ се въртя. Утре съм на ФМ и задължително ще се включа да ви споделя.

# 32
  • Пловдив
Момичета, днес ми е доста зле цял ден. Гадене, умора. Сега си премерих кръвното -87/47. По принцип съм с ниско, но това чак за мен е доста по-ниско. Опитвам се да пия вода, но нямам никакво желание/

# 33
Здравейте мамчета!На 2ри бях на контролен преглед и съответно ме подсетиха за ФМ и БХС,но тъй като съм бременна за пръв път мислех че първата е малко по нататък във времето,та въпроса ми е следния моята АГ ми препоръча следващата да ида,и тъй като ще ходя в Стара Загора много държах при Иванов(някои от вас може би го знаят) а той има час за 22ри най рано…другият ми вариант е Цонева за 9ти там съм чувала недобри мнения ии съм доста скептична.От кабинета на Иванов ми искаха последна дата на МЦ и изчислиха че 22ри не е късно (сега съм в 10+5 дни)…а моя годеник държи да ходим и на двете.Какво бихте ме посъветвали

# 34
Здравейте мамчета!На 2ри бях на контролен преглед и съответно ме подсетиха за ФМ и БХС,но тъй като съм бременна за пръв път мислех че първата е малко по нататък във времето,та въпроса ми е следния моята АГ ми препоръча следващата да ида,и тъй като ще ходя в Стара Загора много държах при Иванов(някои от вас може би го знаят) а той има час за 22ри най рано…другият ми вариант е Цонева за 9ти там съм чувала недобри мнения ии съм доста скептична.От кабинета на Иванов ми искаха последна дата на МЦ и изчислиха че 22ри не е късно (сега съм в 10+5 дни)…а моя годеник държи да ходим и на двете.Какво бихте ме посъветвали

Здравей! Аз съм в 12 г.с., миналата седмица правих БХС като моят АГ ми каза, че за ФМ ще го коментираме след около месец. Преполагам, че ще ме изпрати около 20 г.с., изобщо не ми е казвал сега да правя ранна, освен БХС. Аз бих те посъветвала да слушаш доктора. Ако е преценил, че няма нужда в момента от ФМ, пропусни я.

# 35

В 90% от случаите под ранна фетална се има предвид ултразвуковия преглед след БХС (биохимичния скрининг е взимането на кръвна проба). След него се прави задължително ултразвуков преглед, който наричат ранна фетална морфология. Резултатите от БХС и от ултразвуковия преглед се комбинират и се съставят или отхвърлят съответните рискове за болести и т.н.
Моето взимане на кръв ще е на 12ти юли, а ултразвуковия преглед на 15ти. Ще съм 12+6, така че не е късно.

# 36

До 13+6г.с  можеш да направиш Биохимичен скрининг, който се комбинира с ултразвукова диагностика (ранна фетална морфология). Не е задължително да ходиш и на двете места. Аз бих изчакала за час, за да съм при специалиста, който искам. След като ти мине ултразвуковия преглед, до 2 дни най-късно трябва да ти вземат кръв за БХС (най-добре е още на същия ден) и ще предоставиш данни от прегледа при лекаря, като дължината на фетуса, нахална транслуценция и т.н. Тези данни са необходими преди взимането на кръв, защото се комбинират в специализирана програма. На база всички тези показатели ще ти изчислят риска от тризомии.

# 37
Момичета, на море ще ходите ли тази година? Аз съм морско чедо и не мога да си представя да съм на море, а да не вляза в морето да поплувам...  . Следващата седмица имам час при гинеколожката и ще попитам за нейното мнение по въпроса.

# 38
Моята АГ каза, че може да влизам в морето. Само в басейн не. Четох, че някои препоръчват да се сменя долнището на банския след намокряне, защото влажната среда предразполага за развитие на гъбички.

# 39
И моят АГ каза никакъв проблем при влизане в морето, но в басейн - не. Никакви ограничения няма, не се притеснявайте. И аз попитах за смяната на бански и ми казаха, че няма проблем да съхнат по мен, но все пак ако някой се притеснява, нека си го смени. Някоя от вас започнала ли е да се маже с мазила против стрии, а ако не е - кога мислите да започвате? Аз като че ли мисля от другата седмица да започвам, че да не се изненадам изведнъж, поне да се застраховам.

# 40
Здравейте, момичета включвам се към вас в 12+4 г.с. Аз се мажа от самото начало с продуктите на Palmer’s и засега съм доволна от тях.

# 41
  • София
Аз в момента съм на море, ама не влизам във водата. По принцип не ме кефи Grinning само се пека и ми е добре. Ама изкарах един бърз чревен вирус  24 часа повръщане, без храна и вода почти.... Grinning Миналия път бременна на море влизах във водата и се прибрах със стрептококи. Тоя път не се рискувам Blush

# 42
А, по повод излагането на слънце АГ ми каза много да се пазим, защото от бушуващите хормони сме по-предразположени към хипер пигментация. Аз изобщо няма и да се пека, само под чадър с детска слънцезащита spf50
Аз в момента съм на море, ама не влизам във водата. По принцип не ме кефи Grinning само се пека и ми е добре. Ама изкарах един бърз чревен вирус  24 часа повръщане, без храна и вода почти.... Grinning Миналия път бременна на море влизах във водата и се прибрах със стрептококи. Тоя път не се рискувам Blush

# 43
И моят АГ каза никакъв проблем при влизане в морето, но в басейн - не. Никакви ограничения няма, не се притеснявайте. И аз попитах за смяната на бански и ми казаха, че няма проблем да съхнат по мен, но все пак ако някой се притеснява, нека си го смени. Някоя от вас започнала ли е да се маже с мазила против стрии, а ако не е - кога мислите да започвате? Аз като че ли мисля от другата седмица да започвам, че да не се изненадам изведнъж, поне да се застраховам.
Мажа си се от деня на теста Grinning сутрин и вечер, с няколко различни продукта,  за стрии не знам дали ще помогне, според мен е ген, или имаш или не, но след 25-30 седмица поне моята кожа така се опъва и изсъхва, че предпочитам да е макс подхранена от сега.

# 44

Аз започнах вече да се мажа, въпреки че от двете ми бременности имам вече стрии по корема и съм с доста килограми отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт