Януарчета 2025 тема 2

• 41 239
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте пак! Да споделя как мина днес ФМ при друг специалист. Каза, че абсолютно всичко е наред. Без никакви поводи за притеснение. Отлично отношение. Търпение...  Не ме разкарва 3 пъти, а изчакваше по минутка, за да се завърти бебчо и да измери всичко... Не ме натиска по корема, както въпросната докторка, която ме бута, все едно съм кон...

# 511
  • Пловдив
Kanine, супер! От кого остана доволна?

# 512
Д-р Христо Йорданов. Апаратурата му е много добра.

# 513
Утре ми е феталната и нямам търпение да видим бебчо. 🍀Изследванията от днес обаче, ме напрегнаха. Кръвната ми захар на гладно е 5.3 при норма за бременни до 5.1. С предната успешна бременност имах гестационен диабет и сега явно пак натам вървят нещата. Направо съм разочарована, защото предния път бях с 20кг отгоре и не съм следила какво ям, и в 7ми месец ме сложиха на режим. А сега хем забременях в пъти по-малко килограми, спортувам по 4 пъти в седмицата, храня се високопротеиново, не ям бял хляб или тестени боклуци, сладкото не съм близвала откакто забременях понеже ми се гади. И накрая пак тая гадост с кръвната захар. Не знам какво не правя правилно, ама ми е много криво. Буквално няма какво друго да изключа от менюто си, понеже така или иначе е на санитарния минимум. Качила съм 3кг от началото на бременността, не е чак толкова много егати😒 Изобщо не ми се искаше отново бодене и мерене и треперене по 20 пъти преди и след всяко хранене месеци наред😭

# 514
  • Пловдив
ГрейсСън, аз се оплаках в темата за Декември. В две лаборатории две различни стойности на първа захар. С цяла единица разлика. И не знам коя е реалната.

# 515
  • България
По принцип съм с термин Февруари, но и вас чета. Аз съм с диабет тип 1 няколко години преди да забременея.

В момента със сензор на ръката, който уж най-точно дава резултат. Подлуди ме да ми звъни за хипогликемии по няколко пъти на ден и да ме буди през нощите. 3 път дава 2 единици отгоре, 1 точно.... и не знаеш. Оказа се след много нерви и стрес, че глюкомерът е по-точен. Бих ви препоръчала когато давате кръв да ги помолите да ви я вземат от пръста и от същата капка да я премерите с глюкомера.

# 516
  • Пловдив
Това го направих. В едната лаборатория даде разлика 1.2, а в другата 0.4 единици. Глюкомерът ми мери най-високо. Разликата между времето само 20 минути, докато се предвижа от едната до другата. Все взета проба от пръст.

# 517
  • България
Хмм при мен разликата с глюкомера е само половинка. Може и да пробвате с друг глюкомер или сензор. При мен не работи сензорът, но при вас може да е по-точен.

# 518
Аз тази сутрин съм с 4.7 на гладно венозна кръв. Вкъщи бях 5.0 от пръста.
Дават си отклонение и това е.

# 519
И аз съм на фетална в събота. Днес пуснах кръвни и нищо не ми е в ред. Или е по-високи или по-ниски стоиности от нормата. Урината също не е в ред, та не знам как ще е..

# 520
Аз да се оплача,  като ме е хванал някакъв летен вирус и място не мога да си намеря , всички екстри.  Мога ли да взимам нещо друго освен натриев цитрат?

# 521
  • Варна
Аз да се оплача,  като ме е хванал някакъв летен вирус и място не мога да си намеря , всички екстри.  Мога ли да взимам нещо друго освен натриев цитрат?
Съжалявам. Аз преди месец бях, сега пак изкарах нещо, но отшумя бързо.
Мен ме лекуваха симптоматично. Общо взето бабини илачи +парацетамол за температура. Ползвах билкови капки за нос, мед със сода и лимон за гърло, гаргара с лимонтозу за секретите, лукчета, компреси с оцет за температурата, Вит С пиех ударно.

# 522
Аз реших да си направя тест.. Коронка излезе :/ Биозин мама по 2 на ден, Осцилококцинум, чайчета и симптоматично - имам адска хрема. Исла мус , при болки в гърлото.

# 523
Притеснявам се от обезводняването , защото имам и повръщане с диария. Пих вода и компот от малини, но щом задържам течности може и да не трябва система . Гинеколожката не ми вдига телефона. Много безотговорно.

# 524
Притеснявам се от обезводняването , защото имам и повръщане с диария. Пих вода и компот от малини, но щом задържам течности може и да не трябва система . Гинеколожката не ми вдига телефона. Много безотговорно.
Здравейте за обезводняване имаше една домашна рецепта провери в Интернет. Аз съм я правила за детето но не си спомням точно какво беше само помня че имаше хималайска сол и захар но не помня пропорциите ако я намеря ще я прикача.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 18:02 от Ai-djini

Общи условия

Активация на акаунт