КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 31 791
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мамси, УПта се изискват за преди 1997 г. от там, където си работила.
Аз при всяко напускане исках такъв документ и ми бяха готови. Също си прегледай трудовата книжка и ако при напускане на някоя месторабота нямаш правоъгълен печат с нанесен тр. стаж иди да ти го ударят. Макар, че от 1998 г. всичко е в ел. регистри на НОИ пак държат на правоъгълния.
Фло, регистрирай се в сайта на Топлофикация с мейл и абонате н №. Ако там сумите за стар период не излизат - лошо. Значи са ви дали на съд по бързата процедура. И да е имало обжалване от блока - то е със срок. Напр. за отопление 2023/2024 може да се обжалва до 30.08.2024. После се прави окончателна сметка - дали да доплащате, дали да ви връщат. Второто много рядко се случва ....Също се регистрирай и в сайта на топлинния ви счетоводител. Ако имаш затруднения - ще помагам.
Повече няма как да пиша, че Мрънчоците ще се избият в коридора. Води се война на роботите и се стреля с Калашников.
Ако не пиша - ще хапвате жито.

# 136
  • в сърцата на любимите ми хора
Кассс, Аиша, Фло, благодаря за инфото. Ще се ходи до НОИ, явно. Липсват ми и 1-2 УП-та. Лошото е, че фирмите вече не съществуват и не знам дали имат правоприемници. Затова търся фирма, че да поеме това издирване на документи. Трудов стаж също трябва да купувам, че нали заради "немците" си останах вкъщи. Има време, ще гледам да се оправя.

# 137
  • София
Мамси, фирмите при ликвидация са длъжни да прехвърлят ведомостите в архива на НОИ. Сега, ако са били някакви гаражни ЕТ-та не знам. Ако нямаш си вземи ПИК за НОИ и там може да си изчислиш прогнозна пенсия. Също ще видиш и липсващия стаж и доста други полезни неща. Има и разни уловки как да се действа с ДЗПО според колко пари имаш натрупани. А за купуването на стаж - предложи на германците да ти го платят. Все пак не си работила за да ги улесниш.

# 138
Здравейте. приятелки!
На почивки прочетох почти 80 ваши  поста.
На патерица, честит рожден ден на Мериан и имен ден на Дидината внучка Неда!  Нека успехите и при двете никога не закъсняват!
Друго няма да коментирам, освен да пожелая на Янчето приятно изкарване на морето!

Вчера бях на контролен преглед.  Той трая  около 5 секунди, чи имаше опашка близо 20 човека и доцентът гледаше да ни отметне. .  Всичко било наред. Попитах го мога ли да чета книги, да гледам филми, компютър. Каза, че може. И сега  се възползвам на макс. Не, че съм се пазила особено.  Лошото е, че сега виждам всяка прашинка, боклуче, неизметено паяжинче. А си мислех, че съм чистница! Боже, много съм била зле със зрението!
Вчера на връщане минахме през Пазарджик и имах 2 часа да се моткам из магазините. Купих си  роклА.  Аз не нося рокли, ама сега реших и купих. Снощи дори я облякох и направих една разходка с приятелка. Уж само да купя нещо против мравки, а минахме и през центъра. Не видях никой да ми се присмива, че с роклА съм като връшник. Сега пак ще я облека и ще отида до ЛИДЛ. Той ми е на 10-12  мин. пеша и мога да ида по чехли, ама сега е важното да се фукам с роклА. На неизмитата ми коса ще съм много "шик".  Пише в указанията най- малко 2 седмици да не го правя. Опитвам с мокра хавлиена кърпа, но без шампоан не става.
Та такива работи ме вълнуват. 
На всички изпращам целувка. Нали днес е такъв ден? Целувам ви!

# 139
  • София
КАГ, радвам се, че имаш успех с очите! Много е важно!
И благодаря за честитката!
Аз отивам на антиейдж масаж, че има ваучер подарък да харча!

# 140
КАГ,радвам се,че си добре!
Честито роклА!
Важното е ти са се чувстваш добре  с нея!
За косата можеш са си потърсиш в Лидъл сух шампоан .
Флакон като на дезодорант е.
Върши работа .
Напръскваш косата,разтръскваш и сресваш.
Става една по-суха.
Ставо за извънредни ситуации😃
Има го и в други магазити де.
Аз просто направих връзка с ходенето ти до Лидл

# 141
КАГ, важното е да си добре, косата няма да попречи да пазаруваш.
 И аз с глаукома и  катаракта заедно недовиждам, ама каквото-такова.  Като виждам да чета не ми пречи, доближавам максимално и за друго, като чистя ориз например ,той чист вече ,че някога  много време отнемаше да требя.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 20:00 от Бор_яна

# 142
Вече се върнах от ЛИДЛ.  Сега прочетох за сухия шампоан.  Нищо.  Ще изтърпя още  ден-два и ще моля снахата да ми помогне да я изкъпя като във фризьорски салон.  На  фризьорка за едно миене няма да дам 15 лв.  Ей сега много се ядосах в ЛИДЛ. Гледам кутии с бонбони и етикет 3,99 лв. Плащам на касата 2  броя - 24 лв. Ама  там има етикет!  Казвам им , че етикетите им не са на място. Не съм се била ориентирала. Ай, сиктир!  Около нас има  поне  5 магазина, от които можех да купя хубави бонбони на прилични цени, а аз в ЛИДЛ! Снощи  в близка аптека се минах и купих  за 13 лв. препарат за убиване на мравки, а в други магазини има и по 5-6 лв.  Голяма съм шматка! Не се научих първо да питам, а после да взимам.
Оф,  натоварих ви с моите покупателни несгоди!

# 143
Да се обадя и аз , че се изгубих в кандидатски кампании. Вчера помагах на един мой любимец  да подрежда паралелки за 8 клас. Много ме трогна , като ми каза , че му нося късмет и преди две години и на брат му - също. Помоли да дойда и когато кандидатства в университет. Казах му - ако съм жива и здрава, а той -  ти си много млада  и трябва да си жива. Yum Та така - емоции! Млада съм била! Smiling Imp
              K.A.G, в ЛИДЛ етикетите с цента са над стоката , а не под нея и за това стават грешки. Радвам се , че всичко при теб е ОК!
              Момичета, стиснатите палчета помогнаха! На специализирания изпит  по английски език  /есе + събеседване с комисията / Ран има 6-ца  - пълни 100 т. Благодаря за подкрепата! Sparkling Heart

# 144
  • София
КАГ, все така да си добре след операцията.
Съседка от блока си прави в соф. болница и след това ходеше да и мият косата във фриз. салон. Там нали сядаш облегнат назад на мивката и така няма опасност да влезе шампоан в очите.
Със сухия шампоан също може да се спаси положението за 1 - 2 дни. Но после поне моите коса и скалп са отвратителни.

# 145
  • София
КАГ, радвам се за теб, че всичко е наред с очетата. Я не се вглеждай много, много по прашинки и паяжинки. А за косата не се кОси. Карай пет за четири. Пази се. Обличай новата роклА и я разхождай по площада. Кой ще ти гледа главата? Ще фокусираш погледите върху фустана. Grinning
ДИДИА, браво на Ран. Поздравления!!! Все така да върви напред и нагоре! Hands Plus1
Ох, под мъдрото ръководство на АЙША се регистрирах в Топлофикация и в Техем. Отдели ми повече от половин час. Благодаря ти, миличка. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus Безценен консултант и помошник в нашата къщичка. Hug
Трябва да взема направление за очен - днес ми се счупи едната дръжка на очилата. Имам едни резервни в кабинета, но ми трябват и други за у дома. Взех едни от Т маркета, но това е много несериозно. Не съм си сменяла диоптрите от 5 - 6 години. Първо бях на 1 диоптър, след много години станах на 1.5. Сега може и 2 да са вече. Обещавам, че ще отида.
Ще гледаме ли мач тази вечер? Аз съм за Испания. Искам те да грабнат купата на финала. Trophy

# 146
# 147
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Преди кафето искам да споделя радостта  от успеха на Ран на Дидиа и благополучния изход от  интервенцията при Грети. Все такива новини искам да чета, а щях да забравя, че споделям  и се радвам и за предстоящото пребиваване на морето от Янчето.  
Прегръдка за всички ви и кафето:

Нещо интересно което прочетох :

И още нещо - препоръчително:

И още: Някои кътат пари за старини, няма лошо, добра инвестиция си е. Но други просто отлагат старостта. Те са вечно влюбени - в някого, в децата, в природата, в музиката - в каквото им е на сърце и успяват, наистина успяват да се задържат все така чаровни, все така трогателно мили. Нямам време за остаряване! - това е тяхното мото и говорят за всичко друго, но не и за болежки - не че ги нямат, просто не се вторачват в тях. Защото вярват, че духът е по-силен от тялото. И са прави. Толкова, толкова прави...

Хубав ден.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 07:37 от Nina NN

# 148
  • Вила Великула
Добро ут.о момичета.
Бързам за работа, но искам да споделя с вас нещо, което на мен ми беше интересно да прочета.
Написано е от Еврени Минчев. Мнението му за Русия.
 „УМОМ РОССИЮ НЕ ПОНЯТЬ...“

Ако аз съм копейка, ти пък не си Фифти сентс.

Лорд Евгени Минчев
/лично мнение/

Невежеството и упорството са застанали на пътя на човешките емоции и истини спрямо Русия. Всеки, който дръзне да каже добра дума за тази страна моментално се превръща в „копейка“ – чак пък толкова ли е обидно това, предвид, че някои се казват Фифти Сентс. Да харесваш Русия не означава непременно, че одобряваш нейния президент или политика, нито цар, нито аристокрация. Да харесваш Русия се съдържа в четиристишието на Тютчев, милословно и точно описващо я.
„Умом  Россию не понять,
Аршином общим не измерить:
У ней особенная стать —
В Россию можно только верить.“
Не зная какъв строй е бил по онова време, в 1866 година,  навярно царски, но Тютчев обобщава въздействието на страната си с точни и непоколебими думи. Руската култура, руското изкуство, руската аристокрация, руската мощ- не е ли това, което може да ни бъде пример и днес, независимо от изпосталелите аргументи на хейтърите, че като толкова харесваш Русия, защо не живееш в нея. Може би са прави, но не бих живял в Япония, ако харесвам суши. Не бих живял в Ямайка, ако харесвам реге. Логиката на тези обвинения е много подвеждаща и неясна. Аз живея в Лондон, макар да не харесвам нито хората, нито претенциозността, нито историята им, изпълнена с предателства, война, заграбване, кръвосмешение, уродливост. Защо живея в Лондон? Не знам, наистина. Може би защото това е моят емоционален санаториум, на три часа път от една изтощаваща среда в България. Като се изтощя в Лондон, съм си обратно в София. Не съм англофил, не съм англофоб. Защо не живея в Москва например- защото е студено, многолюдно, има мрачни хора, които са ми достатъчни в България. Защо харесвам руската култура? Защото, като запее Хворостовски забравям националност, пренасям се в света на песните му, дошли от дълбините на руската душа. Не получавам газове, като от американската отровна храна, а и обичам руска салата, борш, сельодка под шубой. Обичам руското пиене, многобройните им и щедри тостове, сините очи, русите коси, възможността да пея с руснаци „На сопках Манджурии“, да интерпретирам Окуджава- ех, какви песни има този пич- „Молитва“, „Бери шинел, иди домой“, „А все таки жаль“... И кой си ти, онлайн сополкьо, да ми кажеш по колко и докога да харесвам Русия. Че ти каквото харесваш- харесвай си го, не ми намирай махна, че имам вкус за поезия, изкуство и музика. Слушал ли си ти, онлайн сополкьо, руска музика и рецитирал ли си Маяковски, Пушкин... Плакал ли си на Стихи о советском паспорте и на Александрийского столпа. Получавал ли си писма от непознати руски дечица. С облепеният с марки пощенски плик, с печатите, с красиво наклонения почерк, изрядна граматика, картичка, станиол от шоколад- истински съкровища. Таратанци, копеле. Не си. И няма никога да можеш, защото дори българският ти не стига по-далеч от една чалга песен. Защо харесвам Русия ли- защото говоря перфектен руски и той ме запокитва в дълбоките води на река Волга, когато слушам Людмила Зикина. „Из далеко долго, течет река Волга, течет река Волга а мне 17 лет“... Сказала мама...“ Чуй, бе пич, тези песни, налей си водка, отнеси се, поплувай в руската душа- това беше нашата дрога някога, държи ме мен лично и до днес. Какво, ще ми забраниш да слушам Олег Анофриев ли, що ли? Тези тромпети, тези китари, тази руска реч... Не, не съм копейка, нито ти си долар или Фифти Сентс. Ти си безвалутен субект, тъмен балкански безвалутен субект, който се е промъкнал в аналността на интернет и пуска газове против всичко онова, което не разбира или не може да разбере. Русия не е война или мир. Русия е състоянието на една култура между двете понятия. Тя е война по време на мир, мир във войната, неуловима е, необятна е, неразгадаема е. Тя е Толстой, Ахматова, Валерий Гергиев, Пахмутова... Светът е война, копеле, тук, там, сега, преди, после, затова не се втренчвай само в тази война. Оправи първо войната в теб, победи армията от апатия в живота си.  Ти си наркоман и безработен, с единствена опора да мразиш и ненавиждаш. Невежеството е твоята биография, която размахваш, като спасително бяло знаме, но така спасители няма да привикаш.

Умом Россию не понять...
Аршином общим не измерить...

# 149
  • София
КАГ,  за етикетите в Лидл са ти казали.
От мене друго - всяка купена стока може да се върне с касовата бележка без обяснение. Срока е 30 дни, а ако си ползвала приложението Лидл+ 60 дни. Пред мене хора са връщали нахапан кекс, защото се ронел. Върнаха им парите без проблем.
Аз редовно купувам от там дрехи за Пл., мери в къщи и ако не му харесат - връщаме. И за себе си така правя, ако има нещо с моя № 50. Предпочитам го пред бг. търговци - измекяри.
Но всеки си знае.
У нас в момента е Кербала - стрелят, залягат, атакуват.
А колко хубаво си играеха на торта и пица до преди малко....

Общи условия

Активация на акаунт