Пореден с жега и гадно слънце.
Добре,че подухва вятър.Горещ е,но разсвижва въздухът.
Борянчице, де да беше наистина картинката!
Нинка ,благодаря за кафето и инфото.
Каси, и при нас показва 36-37.
Трае се още,или ние привикваме щем нещем?
И моята къща ще блесне някой ден,ама незная кога 🤭😃🙆🤷
Все отгоре,отгоре като кума-лиса с опашката си😃
И аз като при Борянка обичам творческо безредие 😁😃,че е и по-лесно.
Тану,скъп мед купувате.Ние скоро купихме от познат по 10 лв .
Толкова се харчи по нашия край .
Много приятен се оказа.Имало лавандула и кориандър в близост до кошерите.
Моето семейство пазим пчеличките.Първо ,защото ни е страх от тях.
Второ ,когато ММ пръска с препарати винаги у рано сутрин,или късно вечер,когато са се прибрали .
Наш познат скоро разпродаде 150 кошера,защото няма пазар за меда,т.е. изкупване на много ниска цена,извиване на ръце и т.н.
Та той казва,че прекупвачите купуват от всеки район ,а продават като от планината-еко,био .Кеф ти родопски,кеф ти от Стара планина и т.н.
Българина е цар на ментетата .
Черешите са изсушени и прибрани във фризера .Мнаго приятни се оказаха .Трябваше повече да заложа.
А ти се оправяй!🍀🥰
Фло,спинкай.Полага ти се 🥰

Ей това нещо поръча ММ от Шейн ли от Тему ли не зная,но върши работа за сушене на плодове .
3-4 лв струваше май .
Така,аз изключих бурканите с круши и се запътвам щъм диванаТа.
Днес кафето ще е по-късно,че е жега навън.
Може и вътре на хладно ,но там не се пуши🙄🤭

Аз получих такова писмо миналата година, т.е. една година преди да ми идва времето за пенсиониране. Не знам защо ти е нужна фирма. Носиш си документите в НОИ и те там всичко ще направят. Ако нещо не е пълно и трябва, те пращат служебно писма до местоработата от където липсва нещо. Просто отиди в НОИ, занеси всичко което имаш - трудови книжки, УП-та и т.н. и те ще те насочат.

но напоследък започнах често да си прочитам нещо което ми попадна в нета. Слагам го тук, мисля, че ще е полезно:
През 2010 и аз получих такова писмо. Ходих в НОИ, не ми достигаха няколко месеца, та ми казаха какво да направя - Платих осигуровки за въпросните 8 месеца. Дойде заветната дата. Подадох събраните документи. Не беше никак трудно, защото през целия ми трудов период съм работила само на две места и от там ми бяха издали своевременно УП-тата. След това се самоусигурявах и всичко ми беше наред. Мина време и получих писмо, че не ми стига един месец. Оказа се. че грешката е тяхна, но вече нямах право да го платя, та трябваше да го работя. Свърши всичко. Излезе ми решението за размера на пенсията. Срещнах наш познат, похвалих се, че вече съм пенсионерка. Поиска ми документите и каза, че може с 5 лв. да съм ощетене, но почти винаги така правят от НОИ. Дадох му ги и се оказа, че почти с 8 лв, ми е по-малка пенсията. Е с тези 8 лева пенсията ми стана 306 лв. Та такива ми ти работи.