КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 31 748
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Добър ден!
Пореден с жега и гадно слънце.
Добре,че подухва вятър.Горещ е,но разсвижва въздухът.
Борянчице, де да беше наистина картинката!

Нинка ,благодаря за кафето и инфото.

Каси, и при нас показва 36-37.
Трае се още,или ние привикваме щем нещем?

И моята къща  ще блесне някой ден,ама незная кога 🤭😃🙆🤷
Все отгоре,отгоре  като кума-лиса с опашката си😃
И аз като при Борянка обичам творческо безредие 😁😃,че е и по-лесно.

Тану,скъп мед купувате.Ние скоро купихме от познат по 10 лв .
Толкова се харчи по нашия край .
Много приятен се оказа.Имало лавандула и кориандър в близост до кошерите.
Моето семейство пазим пчеличките.Първо ,защото ни е страх от тях.
Второ ,когато ММ пръска с препарати винаги у рано сутрин,или късно вечер,когато са се прибрали .
Наш познат скоро разпродаде 150 кошера,защото няма пазар за меда,т.е. изкупване на много ниска цена,извиване на ръце и т.н.
Та той казва,че прекупвачите купуват от всеки район ,а продават като от планината-еко,био .Кеф ти родопски,кеф ти от Стара планина и т.н.
Българина е цар на ментетата .

Черешите са изсушени и прибрани във фризера .Мнаго приятни се оказаха .Трябваше повече да заложа.
А ти се оправяй!🍀🥰

Фло,спинкай.Полага ти се 🥰

Ей това нещо поръча ММ от Шейн ли от Тему ли не зная,но върши работа за сушене на плодове .
3-4 лв струваше май .

Така,аз изключих бурканите с круши и се запътвам щъм диванаТа.
Днес кафето ще е по-късно,че е жега навън.
Може и вътре на хладно ,но там не се пуши🙄🤭

# 121

Поздрав от наше село ,някакво наше маце снимало.

# 122
  • София
Живяла съм на такива Т преди 53 години, през далечната 1971 в столицата на Судан Хартум. И то над 40 градуса на сянка. Ужас! Хората ходят облечени в бели, широки дрехи. Които имат климатици, добре, Другите явно са свикнали.
Един следобяд бях заспала на включен климатик и се събудих вдървена, та после няколко дни се пекох на силното суданско слънце и ми мина. И тен направих.
Скучая. Чакам Ромео да ми направи серенада под прозореца. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 123
Фло, много харесвам Коко Шанел. Мъдра и надарена жена.А това ми е любимото
,Имам само една брьчка и тя ми е на за@ника."
Хайде ние с по едната бръчка, да се поздравим!
Хубава и спокойна нощ!

# 124
  • Кубрат/ Пишурка
Скоро бях прочела един текст и много се смях. Беше нещо такова : Влизам в един магазин и виждам как една дама си купува мед от кокичета. И си представих как пчелите, псувайки, летят над снега и търсят кокичета! JoyJoyJoy  Това ми дойде на ум, като свързах картинката на Борянка с пчелите!
Днес ми се обажда щерката и ме пита дали имам ангажименти в края на този месец, или началото на следващия. Казвам, че нямам. Пита ме дали искам да отида на море! Ами разбира се! Оказа се, че са наели каравана за трима за Китен - 30 юли, първи и втори август! Урааа! Значи тази година няма да го гледам само на картинка-ще си топна д... то!
Сега вече ви казвам Лека нощ!

# 125
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Вече пия кафе и предлагам и на вас:
Много горещи дни отново настъпват. Дано приемате геройски предизвикателството на природата. Почивайте повече на диваната и не се хвърляйте на много работа. Четете и затова кафето днес е придружено с много книги, а може и някое ръкоделие да захванете за разнообразие. Видях, че Боряна е показала термометър с над 42 градуса вчера. Къде е това село?
На 9 юли 1850 година е роден Иван Вазов.
Неговото творчество оставя ярка следа в родната литература, като приживе той неслучайно печели определението „Патриарх на българската литература”.  Днес той продължава да бъде един от най-големите и успешни български писатели.
Това е творецът, който възпя всяко красиво кътче на България, творецът, който посвети цялото си творчество на България.
Хубав и прохладен ден за всички, независимо в коя част на Б-я сте.

# 126
Около Плевен е селото ни , Нина, район с големи амплитуди  и зиме и лете.
 То още не се е развихрило времето, имаме група и там са постнали снимка.
 Добро утро!
 Живи и здрави ,вчера добра работа се свърши, днес отивам да си изтегля пенсията, че олекнал портфейла и на спалнята, като нямам дивана под ръка. И филм ,книжка , сън ,каквото хвана.  Не може нищо друго.
 Работата няма да избяга. Потеглям.

# 127
  • Вила Великула
Ооо Борянка, добре си се нагласила за пенсията. Ще ти излезе късмета.
Говорите за подреждане. Аз съм от тези, които обичат всичко да им е под конец и много ме подтиска хаоса. Сега като светна слънцето и видях всичките отбелязани пръстчета по хладилника и ми се догади. Обикновено като е била тук Вики е така. Много е хаотична и разхвърляна. Нали е творческа натура. Само, че баба и се умори да ходи след нея и да прибира и бърше. Ако не правя нищо за един ден къщата и двора ще приличат на Кербала.

# 128
  • София
Добро утро!
НИНКА, привет! Grinning
БОРЯНЧЕ. не виждам торба да си взела за увеличената пенсия. Как ще я носиш? Grinning
ПИПИ, у вас за сега само една Вики разхвърля, а после, като станат четири, пет, представяш ли си? Grinning
ЯНЕ, излезе ти късмета! Чудесно! Топни се и заради мен. Аз ще се задоволя с басейна на село. Grinning
Ромео снощи си дойде. Е нямаше серенада, но затова пък сега от кухнята се носи аромат на кафе и имам покана. Отиваме на терасата, на хладинка, да го пием. После по задачи - колата на преглед, пазаруване в Метро, след обяд на тръстиката.
Спорен ден.Grinning

# 129
Ще я нося на части пустата пенсия, кат тежи. На два пъти , че тока в края на месеца, ако е цялата у мен - няма да има, банката пази за тока.
 Пипи, харесвам подредено и чисто, но да има друг да го прави.

Не са ми условията за под конец,  и не съм от тези ,дето не сядат на леглото ,да не се измачка и разкриви постелката му.  Това имам предвид ,че поразхвърлям и дрехи по столове и книги и плетки се носят . Като няма хора - нищо не се мести, но като има - не съм научена да търча  и оправям.
 Снаха ми е като теб, иска под конец, да си прави у тях, не преча Не  искам  и не мога да съм слуга на реда. Някога внасяхме сламки и на спалнята, все в нещо се закачили. Сега няма животни,  по- чисто и подредено и в двор и в къщи  е, но  е далеч от перфектно.
 Кой както иска и може.
 Но е дресировка на цялото домакинство, това го знам. Не съм дресьор.

# 130
  • в сърцата на любимите ми хора
Привет, момичета. Как сте в жегите? Да са живи и здрави климатиците, как сме карали без тях се чудя. Едва ви изчетох, че малко ви бях изоставила - нито чела, нито писала. Да са живи и здрави всички, които са имали повод за празнуване. Моите хора са за няколко дни във Велинград. В края на седмицата ще се прибират и може да стана софиянка за няколко дни. Трябва да си подновя международния паспорт. Получих писмо от НОИ с напомняне, че август 2025 г. мога да подам документи за пенсиониране. Вие такива писма получавали ли сте? Трябва да си извадя УП 2 и УП 3 за годините преди 1990, мисля. Някой ползвал ли е услугите на фирма, която да подготви необходимите документи? Ако да, моля за координати. Сама няма да се справя.
Решила съм да спра с плетенето и сега всички налични прежди превръщам в едно пъстро одеало. Шаринийка, но ако не ги използвам до последния конец, пак ще започна някоя фринтифлюшка. А не искам повече да си вадя очите. В момента перат на мама холната гарнитура, че е бъкана с прах. С голям зор намерих човек за тази дейност и се надявам да си е струвало усилието. Оставям ви със здраве. Пазете се от горещините. Повече време на диванАТА😎

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 11:22 от Мамси

# 131
Почти обеден привет от мен! Flowers Rose
Мамси, драго ми е да те "видя" Simple Smile  Аз получих такова писмо миналата година, т.е. една година преди да ми идва времето за пенсиониране. Не знам защо ти е нужна фирма. Носиш си документите в НОИ и те там всичко ще направят. Ако нещо не е пълно и трябва, те пращат служебно писма до местоработата от където липсва нещо. Просто отиди в НОИ, занеси всичко което имаш - трудови книжки, УП-та и т.н. и те ще те насочат.
Борянка, ама много си натокана бреее Simple Smile
Фло, пак ли на тръстиката, няма ли да си дадеш малко почивка? Thinking
Нинка, и Русе попада в тези места с високи температури.
Вчера бях бясна. От 01.07.2024 г. общината пое градският транспорт, който до сега беше частен. Хубаво няма лошо. Цяла година и повече се готвят за това, купуваха автобуси, тройлебуси и ние трепетно чакаме. А какво се получи - първо се оказа че нямат достатъчно автобуси и разписанията са ужасни, на час, час и нещо са интервалите и си  чакаш, но другото за което вчера направо ми идеше да удуша кмета беше, че автобуса с който пътувах беше с неотваряеми прозорци и въздух влизаше през един двусантиметров люк. Вънка температурата беше 37 градуса, а вътре може би минаваше 43. Хората стояха с отворени уста като риба на сухо. Все едно си в парник, без малко да колабирам. Оказа се, че са купили цяла партида такива с неработещи климатици. Сега ще видим какво ще стане. Надявам се да се раздуха и някой да си поеме отговрността. Оплаках се - извинявам се за което.
Янче, специални поздрави на Галена, браво на момичето! Пожелавам ти да се насладиш максимално на удоволствието! Heart Eyes
Пипи, що касае, чистене, бърсане и т.н. и аз така, даже моите домашни ми викат Моника Grin  но напоследък започнах често да си прочитам нещо което ми попадна в нета. Слагам го тук, мисля, че ще е полезно:
Скрит текст:
„Не позволявайте на тиганите ви да блестят по-силно от вас. Не приемайте прекалено сериозно почистването на къщата.
Животът е кратък, наслаждавайте се!
Почистете праха при нужда, но отделете време да нарисувате картина или напишете стихотворение, да отидете на разходка или посетете приятел, гответе каквото искате, поливайте растенията си ...
Имайте свободно време, за да пиете бира, да плувате на плажа (или басейна), да се изкачвате по планините, да играете с кучета, да слушате музика, да четете книги, да се виждате с приятелите си и да се радвате на живота.
Бършете праха, ако е необходимо, но животът продължава навън. Знайте, че този ден никога повече няма да се върне.
Но не забравяйте, че ще остареете и че много неща, които можете да направите сега, няма да са толкова лесни за правене на старини. И когато си тръгнете, тъй като всички ние един ден ще си тръгнем, и вие също ще се превърнете в прах.
И никой няма да си спомни колко сметки сте платили, дори и чистата ви къща, но ще запомни приятелство ви, радостта ви и това, което сте научили."
Автор: Роуз Милигън

Стойте на хладно и имайте един хубав и успешен ден момичета Heart

# 132
Банкоматът не пуска, източили са го, ще чакаме да заредят,  та утре пак навън. Не знам какъв тоалет ще избера ,този не става ,няма да се повтарям, различно ще  е.
 Баси жегата от сега.
 Вчера се изморих, няма да подхващам нищо. Трябва да оцелявам все пак.

# 133
  • София
Такаааа.
Колата е прегледана, Метро отпадна, прибрахме се. Тръстиката няма как да отпадне.
КАССС, все се надявам да завърша започнатите и тогава да почивам, ама то свършване нЕма. Идват нови. Мисля да почивам през август. Тогава оставаме само с ММ.
Докато си пиехме кафето, сюрпризирах Ромео с няколко бележки за ток, вода, компютър, та отиде да се разплати. Вече няколко месеца не можем да платим парното. Всеки месец внасяме по 200 -300лв. а накрая чакаме изравняването и долкащаме. Да, но този път дойде сметка за почти 1500 лв. и от тогава, когато гаджето отиде да плаща, все му казват, че за сега не може да плати. Да чакаме. Какво има да чакаме, така и не знам. Някой знае ли нещо? Съседите смятат, че може би има много протестиращи, та нещо преразглеждат. Едва ли. Голяма бърканица.
МАМСИ, радвам се, че си сред нас, Hug През 2010 и аз получих такова писмо. Ходих в НОИ, не ми достигаха няколко месеца, та ми казаха какво да направя - Платих осигуровки за въпросните 8 месеца. Дойде заветната дата. Подадох събраните документи. Не беше никак трудно, защото през целия ми трудов период съм работила само на две места и от там ми бяха издали своевременно УП-тата. След това се самоусигурявах и всичко ми беше наред. Мина време и получих писмо, че не ми стига един месец. Оказа се. че грешката е тяхна, но вече нямах право да го платя, та трябваше да го работя. Свърши всичко. Излезе ми решението за размера на пенсията. Срещнах наш познат, похвалих се, че вече съм пенсионерка. Поиска ми документите и каза, че може с 5 лв. да съм ощетене, но почти винаги така правят от НОИ. Дадох му ги и се оказа, че почти с 8 лв, ми е по-малка пенсията. Е с тези 8 лева пенсията ми стана 306 лв. Та такива ми ти работи.
БОРЯНЧИЦЕ, не може два дни с едно и също до банкомата. Вади нова рокля. Гледай да е нещо по-разголено. Заради жегата, не за да съблазнаваш банкомата...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 134
Де тоя  акъл  за съблазняване на времето.
 Моя мъж разправяше ,че ми намира много работа ,да не мисля за глупости, да нямам време. сега време бол,  ама...
Той  по себе си е знаел какво прави свободното време. Един Ромео и той беше.

Чудя се какво ще ядем...съблазняването малък дерт, яденето голям. Жега,   студ, яденето върви.

Общи условия

Активация на акаунт