КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 31 872
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Момичета,пак изчезнах и ми се събра а четене.Не съм дочела до край,но влизам да пиша,за да не забравя.После ще продължа.
   Мамси, отиди в държавния архив,там имат информация къде се съхраняват документите на несъществуващи фирми.Моя близка е ползвала услугите на фирма за пенсионно консултиране и казва,че благодарение на тях е успяла да си увеличи значително пенсията,след открита грешка на НОИ.Но това беше отдавна,още по стария начин на изчисляване.Сега дали има смисъл ,не знам.
Скрит текст:
  Янче,много ми хареса Галена.Личи си колко е грижлива.Ще изкараш хубави дни на морето с нея.
   Каг,радвам се на възстановяването ти.Иска ми се да те разпитам за преживяното.И аз вървя по този път,но още трябва да изчакам.
   Дидиа,браво на Ран!Умно ти е момчето!
   Моите мушката цъфтят,но забелязах някои листа изсъхнали по периферията.Може да е от жегата,но може да е и болест.Напоследък ги поливам много често,заради зеленчуците.Не съм ви казвала,че имам 10 кофи с домати и 3 сандъчета с чушлета-рибки.Вече имам 6 домата и 18 рибки.Та,когато ги поливам и карам наред.Сега търся буркани за консервиране...
   Ениса,точно сега и аз имам прясно зеле.Наложи се да му сложа домати от консерва,които ми се сториха доста кисели.По този повод се сетих за моя съквартирантка от студентските години,която слагаше захар и горчица на зелето.Беше унгарка.И реших да сложа и аз 1 лъжица захар.Само 1 равна супена л.,но наистина стана много вкусно.За горчицата няма и да си помисля.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 01:10 от Яжка

# 166
  • София
Добро утро, скъпи приятелки!
Пия рано кафе и предлагам и за вас.
Снощи ми се случи неприятно преживяване, като ми се отчупи частица  от преден зъб и сега отивам за снимка и после при дъщеря ми. Мислех да не пиша сутринта, но днес е много хубав ден - Световен ден на човечеството .
 Фондът на ООН за населението излиза с препоръка през 1989 година датата да се чества като Световен ден на човечеството, по повод раждането на 5-милиардния жител на планетата, на 11 юли 1987 година. Този ден се празнува още и като Световен ден на популациите.
Хубав ден ви желая.

# 167
  • София
Добро утро!
Радвам се, че харесахте слънчогледите. Това е в Божурище. Няма опасност да ги прибираме, имаме си друга работа.
Мушкатите ми цъфтяха като луди докато беше хладно и дъждовно, и сега има, но цвета преминава бързо от горещините.
Радвайте се на увеличението на пенсиите, пак вземете се фотнете с новите рокли и ние да ви се радваме.
Кисело зеле със захар и аз съм яла в Прага. Ставаше.
Вече много ми се почива, за събота сме планирани басейн. Дано!
До скоро!

# 168
Добро утро, дами! Малко морско настроение с любимите ми момчета. Дай Боже всекиму!

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 13:23 от Enisa60

# 169
  • София
Цамбур!

# 170
Това бил един от 10 -те плажа в световен мащаб с най-чиста вода. Малък сладък се отпуска и да плува вече.

# 171
Привет, привет, привет момичета мили Flowers Rose
Чета ви, чета и все нещо не стигам и аз до писане.
Ениса, браво на пИятеля, ама е екипиран както си трябва, сладурко! На теб, честито лято!
Мериан, много красива гледка имаш, сигурно действа и разтоварващо като се напрегне човек.
Нинка, дано ти оправят счупеното зъбче, ама ги ки иваш човек и няма начин да не ти оправят. Днес пак научих нещо ново от теб - хубев ден е значи. Дано човечността победи! Heart
Яжка, ама теб в тези жеги пак те натовариха с много работа май.... За теб  лятото кога ще дойде?
КАГ, хубаво е човек да има в определен момент към кого да се обърне и изплаче душата си. Kissing Heart Как е оченцето?
Фло, вечерята разбрах, че си изпуснала, поне днес за закуска класира ли се Stuck Out Tongue Winking Eye  Аз не го мога това нещо, не мога  ди измъчвам така организма Sad  Grinning
Борянка, тоалетите ти са топ! Blush
При мен нищо ново и интересно. На работа съм, боря се със жегата. Вчера бях малко на доктор, за сега шъ мъ бъди Grin Sweat Smile

# 172
Започвам да мисля за отпуска и умората ми минава. Ще говоря с тях, дали да не го заведем към Велинград за седмица. Харесвам един хотел, Инфинити. Хем минерални басейни, хем борова гора. Та ако приемат офертата, пИятелят няма да има време да смени багажа.

# 173
Добър ден!  Вкусен да ви е обядът!
Яжка, аз отлагах почти година. По препоръка  на колеги на съпруга ми , които са си правили операция на това място, реших да го направя и аз. Ден преди манипулацията ми дойде еретична мисъл да си грабна багажа и да бягам, но разумът надделя.
НЕ СЕ СТРАХУВАЙ!  Абсолютно безболезнено е и става бързо. Колкото по-рано, толкова по-лесно.
Енисса, ще имаме шампион по плуване! Браво!  Аз съм ходила с внуците в хотел "Здравец" във Велинград. Там има външен и вътрешен басейни.
Касс, благодаря за въпроса!  За сега съм добре.
 Днес се опаковах и си измих косата криво ляво, но ми олекна.
Мериан ,  приятно плажуване!
Нинка, само в България популацията на българите намалява с бързи темпове.
За сега спирам. Внукът иска спагети. Ставам да ги правя.  
Хубав следобед на всички от групата на КГБ!

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 22:59 от K.A.G.

# 174
  • София
Ехеей, привет, дружки!
КАГ, а честита баня. Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, ето те и теб, в отбора на отдадените на внучетата баби. Където и да тръгнете, водите си и пИателя. Ами то така е по-весело. И ние се записахме за 5 дневна почивка в края на август с още две семейства за Велинград. Не знам в кой хотел ще бъдем. Доверихме се на едното семейство, които всяка година там ходят и са доволни. Поне компанията ни е супер.
КАССС, ми къ? Шъ тъ бъди, разбира се. Има да тръчкаш още по внучета - поне 3 - 4. Остави, че снощи изпуснах вечерята, ами то на мен и закуска не ми се полага. Ей сега ще атакувам кухнята. Ще си направя "чопска"салата Това ще е.
МЕРИАН, красива гледка. Взимай бои и рисувай...
НИНКА, ти записа ли си час за зъболекар? Stuck Out Tongue Winking EyeИ да си вземеш синята книжка. Grinning
Леле, градско, снощи си творила в прохладна доба. Да не би футбол да гледа?
Аз бях за Нидерландия. Жалко, англичаните им вкараха победен гол в първата минута на продължението.
ПИПИ, съжалявам, че не се видяхме. И аз бях написала задачи, но не на два листа. Grinning
Преди ме боляха краката от търчане, сега ме боли гърбината от лежане. Оплаках ви се. Joy
Ромео и щерката не искат да готвя, та ще караме на плодове и зеленчуци.

# 175

Тъй сме на жегата , няма море тук.
 Но иначе сме добре, само да се оправим остава.
Скрит текст:
Луи и Роза живеели в старчески дом.
Те били вдовец и вдовица.
Веднъж  седнали един срещу друг на вечеря, а Луи се взирал в жената с възхищение.
Накрая, събрал кураж, мъжът попитал:
- Роза, ще се омъжиш ли за мен?
След няколко секунди внимателен размисъл Роза отговорила:
- Да. Да, съгласна съм!
Приятният им разговор продължил след вечеря и след това отишли в стаите си да спят.
На следващата сутрин Луи се събудил много неспокоен.
Тя дали каза "да" или "не"?
Не  могъл да си спомни.
Колкото и да се опитвал, нищо не се получило, не знаел нейния отговор.
„Ей, толкова отслабна паметта ми.“
Твърде развълнуван Луи взел джиесема си и набрал телефона на Роза.
Първоначално ѝ обяснил, че има някакви проблеми с паметта, после казал, че снощи било прекрасно, и чак тогава, набирайки смелост, попитал:
- А когато те помолих да се омъжиш за мен, ти какво каза: "да" или "не"?
- Да! Казах "да". И бях толкова щастлива да чуя предложението ти!
Луи въздъхнал с облекчение.
И Роза продължила:
- И аз също много се радвам, че днес се обади, защото не можах да се сетя кой точно ми предложи..
Сергей Хазанзун
От Румъния навлезе малко хлад,  окол Плевен  вали малко по снимки на местни, да видим за нас има ли нещо.
  За сега дъжд върви ,друго не искаме.

# 176
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Пия кафето рано, рано и който е вече станал да заповяда с мен, а другите после:
Днес е голям християнски празник и бързам да споделя с вас.
12-ти ЮЛИ - СВ.ВЕРОНИКА!
На Разпети петък, докато Иисус Христос влачел огромния дървен кръст и бил на ръба на своите сили, една млада жена на име Вероника се приближила към Божия Син, и с ленена кърпа попила потта и кръвта от лицето на Спасителя. Тогава се случило истинско чудо. Ликът на Иисус Христос остава отпечатан върху ленената кърпа.
В иконографията често изобразяват Света Вероника как държи разперена кърпа, на която се вижда отпечатаното лице на Христос. По-късно нарекли тази кърпа „Платното на Вероника”.
Във всяка църква има икона, която изобразява Иисус с венеца от тръни, който е запечатан на кърпата на Вероника и когато го погледнеш от близо той или те гледа в очите или замижава. Баба ми казваше, че когато одобрява постъпките ти те гледа в очите, но когато ти е малко ядосан - замижава, но пак те поглежда. Така той те предупреждава да вършиш добри дела, а лошите да ги поправиш. 
В деня на тази свята жена, имен ден празнуват Вероника, Вероник, Вера, Верка.
Честит имен ден на дъщерята на Пипи  и на всички от темата ни, на техните деца, внуци и роднини.
Скрит текст:
Св. Вероника е много тачена и от католиците. Това е нейна статуя от дясната страна на олтара на катедралата Св.Петър във Ватикана.
Хубав ден на всички.

# 177

Честито на имениците, живи и здрави!
 Да оцелеем и днес, не ни валя, само малко горещ вятър  и заоблачи снощи. До 18  щяло да продължи потенето.
 Ще оцеляваме ,де ще ходим.

# 178
Добро утро и от мен!
Здрави и честити да са имениците! Честита да е и  дъщеричката на Пипи, здрава, щастлива и късмета да е с нея! Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover Heart Eyes

На мен днес ми се мълчи..... 8 години без татко. Светла да е паметта му! Времето не лекува, но ме топли обичтта която заедно  с мама ни раздададоха и оставиха! Broken Heart

Спорен ден момичета и се пазете в тези жеги! Kissing Heart

# 179
  • в сърцата на любимите ми хора
Кассс, светла му памет на твоя татко. И за мен тази дата е най-тъжната в живота ми - преди 13 години изпратих любимия си съпруг. Годините минават, но болката от неговата липса е все така силна. А как щеше да се радва на внуците...

Общи условия

Активация на акаунт