КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 30 418
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
И аз да се обадя следобедно!
                   Касс, при събрани граници на кръвното веднага една голяма ампула вит.С.
                   КАГ, всичко ще се нормализира до седмица. Добре ,че е ваканция и нямаш знимания с ученици.
                   При мен нищо ново.

# 31
Айде и аз тука. Идвам от зъбар. Фло, как да ви обичат хората като само гадни работи им правите? Чистих зъбен камък, ще правя панорамна снимка и на 17-ти ще ми повъртят малко с машинката. От вчера съм в някакъв екшън пак, раздаваха се премии, срам ме е да ви кажа какви суми получиха, дето хората не ги и сънуват и пак има недоволство. За всеки един съм се борила с централата да вземе колкото може повече и накрая чух, че не съм се погрижила достатъчно. От едната страна централата, от другата неблагодарниците и  аз по средата. И това, при положение, че заплащането е повече от добре, все пак говорим за IT сектора. Патицата дето вчера се изказа неподготвена, днес е гузна, ама на мен ми е криво. Още повече, че аз я докарах на работа.
Оплаках се, ще пия един джин тоник и майната му,  тука има един лаф  -  Угод нема!

# 32
  • Кубрат/ Пишурка
Писах и изчезна. Сега пак ще опитам.
Пипи, мисля че не си много права. Хората от нашето поколение получиха солидно образование. Съдя и по други неща. Знаете, че районът ни е с повече турско население. Възрастните и от градовете, и от селата говорят чист български и имат много знания. Сегашните млади говорят със силен акцент. Няма да говоря за знанията им. Една проста кръстословица не могат да решат! Спомням си, че по една друга статистика до 1989 та сме били трети в света по образование. Е, сега и 16 то място ни е много!
Грети, сега много се пази! Ние няма да избягаме!
Ениса, неблагодарността върви с алчността. Колкото и да получи българинът все малко му се вижда. Абе, бай Ганьо!

# 33
Яд ме е, защото говорим за хиляди левове, не за 100/ 200 лв. И пак се говорят глупости,  гледат си в паниците един на друг,  при положение, че това е конфиденциална информация и не трябва да си я споделят. А на гъската, дето се похвали на патката, ако още съм директор до нова година, лично ще се погрижа да няма повод за хвалба. Аман от прости хора!

# 34
  • София
ЕНИСА, я не се ядосвай, защото така наказваш себе си, заради простотиите на другите и теб ще те боли главата. Имаш си семейство, прекрасно внуче, приятелки в КГБ-то, зъболекар и козметичка си имаш. Е какво ти трябва повече? Grinning
КАССС, как си? Hug Вчера съседка също се оплака, че много е доближила границите на кръвното.
БОРЯНЧИЦЕ, я как добре изглеждаме на фотото. Според внучката аз съм "оранжевата" грация. Grinning
Преди обяд ходих на отчет в Касата, после с внучката на разходка и забавления в Южния парк - поскача на бънджи, похапнахме сладолед. Доволни се прибрахме. Обядвахме и после почивка.
Сега отивам да простирам и май ще изгледам някой филм. Чак ми е странно, че не трябва да тичам до магазина, да мъкна торбите, да дрънкам тенджерите. Тишина и спокойствие!

# 35
  • Кубрат/ Пишурка
Аз да попитам. Ами ако границата е голяма на кръвното има ли проблем? Щото моето е 147 на 70. Според горната граница е нормално за възрастта. Ама не е ли голяма разликата?

# 36
Според мен не  е, долната около 80 върви , но ...там не знам.
 При мен сутрин е  височко, 170 на 95  засичам. После свалям.
 И пулсът 99 беше веднъж, синът казва ,че не е страшно, но  и лекар не търся. Каквото е писано.

# 37
  • Вила Великула
Борянче, Янче, за да не съм голословна с това, което казах, току що ми попадна един анализ на Сметната палата.
На който му е интересно, ще го сложа в скрит текст.

# 38
да, да, да!
Готини сме!
Ям с кеф вафлии""Наля" и  не ми пука за килограмите ми

# 39
  • София
ЕНИСА, специално за теб, а и за всички, които все още имат собствени зъби. Господ ни дава два комплекта безплатни, ама после следващите ще си ги плащаме. Grinning

Скрит текст:
На зъболекар

Не може да спим начъска, глава ме боле.
Зуб ме защрака и мног ми беше терсене!
Га се съмну доктора пойдо да дирим я.
Он ме прегледа и рече – чекай те сега!
Я упойку че ти турим да те не боли!
Че ти мине ко на куче! А сега зини!
Тури ми памук у уста,узе едън шиш
и ми рече – ако сакаш мое и да жмиш!
Я си затвори очите и га усети
щом със шишът у устата пойде да върти.
После с некакву бургию дек много бръмчи
едън час и мало више зубът ми вади.
Най-накраят кага свърши, болката ми спре!
Олъкну ми, и ми стану млогота добре!
„Докторе бе, благодарим, жив и здрав да си“!
„Нема нищо“-он ми рече-съга си плати“!
„Да ти платим,ама паре немам бъш сега“,
и по джебовете бъркам уж да дирим я.
„Колко сакаш“-я га питам-“Само педесе“!
Триес работа, упойка,дваес ДеДеСе!
Леле,он каго га рече, я изкоколи
и глаавата пак пойде еднък аха да ме боли!
„Докторе, да седнем пак, па гьи пойди на ред!
Извади гьи до едън че свършиш сигур до обед!
Па у сметкууту тури и токът, и водуту!
За пердета, за това къде въртиш чешмуту!
Я на заем че намерим, че ти донесем,
ма поне да знам, че вече нема да едем!
Да се чудим кво да праим га ме заболу!
И че карам на попару, кашу и бозу.
Нема вече да те дирим да ме мучиш пак!
Место гозбу, дом че маам само качамак!
Айде докторе, че седам! Ти се приготви!
До едън зубите свите ми гьи извади!

# 40

Така и не открих свестен превод на текста. Гугъл го преведе на български само половината,  тралаликането  е непреводимо,а смисълът е....въобще няма смисъл Има един на руски, но и той е превеждан с гугъл  и на места е много странен. Прилича на преразказ
Добре, че ММ е на работа, та нямаше кой да ме чуе как се хиля като въртоглава.
Слагам текстовете тук най-вече за себе си, да са ми под ръка, когато ми се прииска да се посмея.

Скрит текст:
С гугъл преводач от финландски на български

Ритъмът на игра на поло може да се чуе от Нуапури. Стъпалата на краката ми бяха гъделичкани Майката на Иева се грижеше за дъщеря си Но Иева говореше за това, защото тогава забраните не ни притесняват Когато танцуваме от едната страна на другата осолени парчета петна Оомпи бавно капеше Устата на Иева беше пълна с жито Иска ми се късмет на всички Главите на всички бяха мокри И цигулката хленчеше и виеше Това момче не се влияе от влажността Sillon-ko пада от едната страна на другата слюнчени парчета парченца петна Oompi бавно капе майката на Ieva в отделението Това е измамник изряза химни Когато това момче е в съседство Момичето на свекървата е пребито И свекървата не е против това Sillon-ko пада от една страна на друга salivili парчета парцали петна Oompi бавно капе Hilipati hilipati hilipati мост Hilipati hilipati hilipampaa Огънят гори , огън гори Счетоводство счетоводство Halituli гази, брои огън гази Account account account account account tramples Account manager Halituli беше на крака Tilitali Talitali Hellavanta Rimpatirilla от ripiprilla Барабанна група ripirampuu Клекове с лопата за рипер Fire fire lalla tipira tuu Jatsu Tsappari Dikkari Dallan Tittari tilla tittista dulla Dipidapi dallaa ruppati rupira Flower Kuriki и луната Kiriki Ratsatsaa и ripidabi dilla Beritstan Dillan Dellan, d.o.o. Baribbatta baribbariiba Ribiribi Distan Dellan Doo И в бара Dilla Deya do Daba daba daba daba daba duvja vuu Baristal dilas Dillan duu ba daga Daiga daya duu duu deiga dou След обаждането беше забавно получих искра един ден Когато се върнах у дома, моят мама и аз се карахме И Иева вече започва да плаче Ще кажа на Ева какъв е проблемът Нека преброим още повече солени парчета парцали петна Оомпи бавно капе маври Казвам ти да млъкнеш. Няма да позволя на здравето ми да попречи на пътя Ти ще бъдеш здрав, когато оправиш костите си И си луд за това Нежността на момчето няма да го нарани Батериите са изтощени Саливили късчета китки до точката Оомпи бавно капе Това е това, което казвам, за да го накарам да хапе, не ми харесва много, ти се движиш от запад на изток, например, но аз няма да се откажа, Уилоу, защото трезвостта на това момче няма да навреди, Sillon ko танцува от едната страна на другата, слюни парчета, парцали петна Oompi бавно капе

С гугъл преводач от финландски на руски

Из Нуапури слышен ритм игры в поло.
Подошвы моих ног щекотали
Мать Иевы присматривала за дочерью
Но Иева говорила об этом
Потому что тогда запреты нас не беспокоят
Когда мы танцуем из стороны в сторону
саливили куски клочья пятна
Умпи медленно капает
Рот Иевы был полон пшеницы
желаю всем удачи
Голова у всех была мокрая
И скрипка скулила и выла
На этого мальчика не влияет влажность
Силлон-ко падает из стороны в сторону
Умпи медленно капает
Мать Иевы в палате
Это мошенник вырезать гимны
Когда этот мальчик по соседству
Девушку свекрови избили
И свекрови не против этого
Силлон-ко падает из стороны в сторону
Умпи медленно капает
Хилипати хилипати хилипати мост
Хилипати хилипати хилипампаа
Огонь горит, огонь горит
Бухгалтерский учет бухгалтерский учет
Халитули топчет, счетный огонь топчет
Аккаунт аккаунт аккаунт аккаунт аккаунт аккаунт топчет
Менеджер по работе с клиентами Халитули был на ногах
Тилитали Талитали Хеллаванта
Римпатирилла от ripiprilla
Барабанная группа рипирампуу
Приседания с лопатой-рыхлителем
Огонь огонь лалла типира туу
Джацу Цаппари Диккари Даллан
Титтари тилла титтиста дулла
Дипидапи даллаа руппати рупира
Цветок Курики и луна Кирики
Рацацаа и рипидаби дилла
Беритстан Диллан Деллан, д.о.о.
Бариббатта бариббарииба
Рибириби Дистан Деллан Доо
И в баре Дилла Дейя ду
Даба даба даба даба даба дувджа вуу
Баристал дилас Диллан дуу ба дага
Дайга дайда дуу дуу дейга доу
После звонка было весело
У меня однажды появилась искра
Когда я вернулся домой, мы с мамой поссорились
И Иева уже начинает плакать
Я скажу Еве, в чем проблема
Давайте посчитаем еще больше
Умпи медленно капает
Маврам я говорю вам заткнуться.
Я не позволю своему здоровью мешать
Вы будете здоровы, когда исправите свои кости
И ты злишься на это
Нежность мальчика этому не повредит
Батареи разряжаются
Саливили самородки пучки в точку
Умпи медленно капает
Это то, что я говорю, чтобы это укусило
мне это не очень нравится
Вы двигаетесь с запада на восток, например
Но я не откажусь от Ивы
Потому что трезвость этого мальчика не повредит
Силлон ко танцует из стороны в сторону
Умпи медленно капает

С гугъл преводач от руския превод на български

чаршафите ми гъделичкаха майката на Иева се грижеше за дъщеря си Но Иева говореше за това, защото тогава забраните не ни притесняват Когато танцуваме от една страна на друга осолени парчета петна Оомпи бавно капе устата на Иева беше пълна с жито Пожелавам на всички късмет Главите на всички бяха мокри И цигулката хленчеше и виеше Това момче не се влияе от влажността Sillon-ko пада от едната страна на другата слюнчени парчета парченца петна Oompi бавно капе майката на Ieva в отделението Това е измамник изряза химни Когато това момче е в съседство Момичето на свекървата е пребито И свекървата не е против това Sillon-ko пада отстрани настрани salivili парчета парцали петна Oompi бавно капе Hilipati hilipati hilipati bridge Hilipati hilipati hilipampaa Fire гори, огън гори Счетоводство счетоводство Halituli тъпче, брои огън тъпче Account account account account account account tramples Мениджърът за обслужване на клиенти Halituli беше на крака Tilitali Talitali Hellavanta Rimpatirilla от ripiprilla Барабанна група ripirampuu Кляка с лопата на рипер Fire fire lalla tipira tuu Jatsu Tsappari Diccari Dallan Tittari tilla tittista dulla Dipidapi dallaa ruppati rupira Цвете Kuriki и луната Kiriki Ratsatsaa и ripidabi dilla Beritstan Dillan Dellan, d.o.o. Baribbatta baribbariiba Ribiribi Distan Dellan Doo И в бара Dilla Deya do Daba daba daba daba daba duvja vuu Baristal dilas Dillan duu ba daga Daiga daya duu duu deiga dou След обаждането беше забавно получих искра един ден Когато се върнах у дома, моят мама и аз се карахме И Иева вече започва да плаче Ще кажа на Ева какъв е проблемът Нека преброим още повече солени парчета парцали петна Оомпи бавно капе маври Казвам ти да млъкнеш. Няма да позволя на здравето ми да попречи на пътя Ти ще бъдеш здрав, когато оправиш костите си И си луд за това Нежността на момчето няма да го нарани Батериите са изтощени Саливили късчета китки до точката Оомпи бавно капе Това е това, което казвам, за да го накарам да хапе, не ми харесва много, ти се движиш от запад на изток, например, но аз няма да се откажа, Уилоу, защото трезвостта на това момче няма да навреди, Sillon ko танцува от едната страна на другата, слюни парчета, парцали петна Oompi бавно капе

# 41
И аз се смея на преводите. Голяма работа са.

# 42
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Сега научих, че днес 05.07 е летен  св. Атанасий Атонски и ето кафето
В християнския календар празникът е посветен на св. Атанасий Атонски, но народът го нарича Сред лято или Жътвар, защото е в средата на лятото и започва жътвата.
За разлика от зимния св. Атанас, който си съблича кожуха и отива на върха на планината да гони зимата и да вика лятото, летният му съименник си облича кожуха, нахлупва калпака, прогонва щъркелите към южните страни и вика зимата.
Имен ден днес празнуват: Атанас, Атанаска, Наско, Начо, Живко, Живка, Живан, Живана, Траян, Траяна, Таско, Трайко, Трайка.
Честит празник на празнуващите.
Хубав ден и всичко добро.

# 43
  • София
Добро утро, не бях писала в новата тема и не ми излизаха нотификации. Та тази сутрин се усетих и ви открих.
Гледам, все по-добре сме със здравето, не знаеш кое ще помогне!
С кръвното шега не бива, особено в жегите! Горната на 135 не е ок. Пийте си лекарствата, не се правете на лекари!
Последен ден физиотерапия при мен днес. Много ме уморява, но добре, че свършва. А сутрин съм като Робокоп.
Хубав ден ви желая!

# 44
  • София
Добро утро, красавици!
За Атанасовден през януари знам, но за днешния не знаех. По-точно чувала съм, че има и летен, но не съм го запомнила.
ЧЕСТИТ ДА Е ВНУКЪТ НА ЯЖКА! ДА РАСТЕ ЗДРАВ, СМЕЛ, УМЕН И СИЛЕН. ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!
Снощи заспах към 2.00, а сутринта в 6.30 внучката ме събуди. Взела панорамната си зъбна снимка и идва да си говорим за зъби, за брекети и какво, и как, и защо...Още ми се спи, опитах да продължа, но не става, та ето ме при вас.
НИНКА, благодаря за кафето, но се отказвам в полза на дружките. Днес ще го пропусна. Blush
Снощи и моето кръвно ми направи номер. Никаква причина нямах. Изкарахме един много приятен ден с внучката. За нищо не съм се ядосвала и притеснявала. Мисля си, че след толкова време натоварване и стрес, това сега е посттравматична реакция. Почаках да спадне от самосебе си, но когато стигна 185/100 изпих един Хлофазолин и тогава постепенно започна да спада. Та такива ми ти работи.
ЯНЕ, за нормална долна граница на кръвното се смятат стойности от 65 до 90. Горната граница до 140. Според СЗО вече за нормално на нашата възраст дават 147/92. И все пак, както казва МЕРИАН, да не се правят хората на лекари, ами да се посъветват с кардиолозите. Би трябвало лятото да е по-ниско, защото от горещините се разширяват съдовете, но и това съвсем не е задължително. Моя кардиолог има амбицията да ми поддържа кръвното на 120/80. Е да, но това не бива да се превръща във фикс идея. Мой приятел и пациент,доцент, завеждащ до скоро Клиниката по Кардиология на военна болница пък казва, че и 140/90 пак е норма.
БОРЯНЧИЦЕ, смята се, че пулс до 100 е нормален. Това е по по-новите теории. Аз от дете съм с по-висок пулс около 90 - 92. Сега  от известно време, след като доктора ми назначи медикамент ( едни миниатюрни таблетчици и от тях взимам по 1/4) пулсът ми е около 70 - 72.
Абе, какви са тия приказки рано, рано? Ние в тая тема няма ли да си говорим за мъжОве?
Хайде, аз спирам, сега сте вие. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт