КГБ = Клуб на Готините Баби - 222

• 30 411
  • 759
  •   1
Отговори
# 45

Добро утро! Честити именици ,то празници да искаш, по пет пъти имен ден, добре ,че рожден веднъж годишно, че само ще празнуваме.
 Изпих си кафето, детето направило.
 Фло , какви мъжове те гонят на тези години ,спомени ли ще разказваме, то който си има Ромео има за какво да се хване, който няма де да дири. У фб  само ни нападат разни, да ближеш захар през стъкло било това  флиртуване и  не ни задоволява. Трябва ни някой да смени контакт, кран, да носи чувал картофи и такива ми работи ,за друго да не пита. Че я сме се сецнали и двамата.
 Да е хубав денят!

# 46
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, знаех си аз, че ще откликнеш на призива. Grinning
Това ни е закачка, когато се съберем на среща с дружките и задълбаем в здравословните теми, да ги подсетя, че можем например да си говорим за мъжОве, а не за гъзобедрени стави и Волтарен форте. А то, че на спомени ще го караме е ясно, като бял ден.  Stuck Out Tongue Winking Eye
А кошничката с маргаритите ми повдигна настроението и щедро се усмихнах. Благодаря ти! На село не съм ходила от доста време, та не знам тези мои любими цветя, дето ми ги подари преди време, дали мислят да цъфтят. До сега всяка година много ме радват.
А мушкатата ми продължават да растат само на листа. Сарми мога да увивам в тях. От 7 саксии цъфтят 3 . Това не беше ми се случвало. И така е за втора година. Чудя се дали още да ги чакам или... Щерката не дава да ги затрия - все пак има зеленина по прозорците.

# 47
Остави ги, да зеленее. Разбрах нещо за амарилисите - искат вода. Да спомена с добро Хули, като питах ,така отговори ,"поливам ги " да цъфтят. Ми аз съм ги държала сухи ,чат пат и ако вали, навън като прецъфтят, те искат много вода да направят луковици и по-важното - да заредят цвета.
 Сега поливам, да видим какво ще покажат. Ако съм жива.
 Мисля да се разходя до центъра ,да похарча малко пари ,нали увеличават пенсиите сега ,чакам чувала.

# 48
Привет, мривет от мен Simple Smile  Оживях Grin Днес, да не ме чува рогатия, съм добре. Явно е от магнитните бури, защото като чета тук не само при мен е имало проблем.
Нинка, благодаря за инфона и аз не знаех, че днес е летния Атанасов ден, май бях чувала, че има такъв, но кога точно. И аз си имам Наско Simple Smile Големият син е Атанас, да ни е жив и здрав! И слагам символична почерпка, че за друга нямам много време, та почерпете се кой какво му душа сака -  Cake Hamburger Ice Cream Tropical Drink
Момичета, хубав ден ви пожелавам и дано всички сме добре! Heart

# 49
  • София
Добро утро! Два дни не се свъртях у дома и днес ще почивам.Сега се будя и хоп тук.
   Фло,не знаех за този имен ден на Насето.Благодаря за пожеланията.Ще звънна да му честитя,на свата-също,те са адаши.
    Нинка,благодаря ти за информацията.Безценна си с това подсещане сутрин.Спасяваш ме от пропускане на важни  празници.Ето,щях да пропусна да честитя на свата.
    КАГ,браво! Минало е притеснението ти.Сега бързо да се възстановиш! И аз имам пердета,но още не бяха за операция.
    Фло,цветята ти да не са на сянка? Има една течна тор за цъфтящи,опитай с нея!Не знам как да качатук снимка на моите мушкати и сакъзчета,да ви ги покажа.На 19 юни ги полях обилно,преди да замина.Те са на много силен припек,но на 29 юни рано сутринта ги полях отново,когато се върнах.Не бяха увехнали,но пръстта им беше като бетон.Сега са отрупани с цвят.През пролетта,когато ги изнесох бяха орязани до долу,а сега са високи 50-60 см.И друг път съм забелязвала,че цъфтят много след засушаване.
   Касс,честито на големия ти син! Името да му носи късмет!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 11:01 от Яжка

# 50
  • София
Станаха двама имениците - батко Наско на КАССС и малък Наско на баба ЯЖКА.
Нека да са здрави и благословени! Всеки да е щастлив по своему, на всеки според желанията, нека да му се сбъдват!
Градско ЯЖКЕ, изпревари ме с две секунди! Simple Smile

ПП. ЯЖКЕ, два пъти поздравявам големия ти внук, нали с малкия рода ще ставаме. Да добавя и дядо Наско - здрав да е и държелив. Нали и той като мен развозва внуците насам натам. Simple Smile
А цветята от обяд, та до залез са на слънце. И всяка година все там съм ги гледала. Ще ги бойкотирам и ще им спра напояването. Да видим те или аз! Хайде де!
БОРЯНЧИЦЕ и моя ( т.е. твоя) амарилис рядко го поливам. От една луковица вече са 4. Две са по-малки. На листа големите го докарват - около 30 см. Да видим ще пуснат ли цветоноси. Изнесла съм кашпата на терасата.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 11:04 от Flo 51

# 51
Привет на всички! На Насковците, малки и големи, честито! Да са здрави и да слушкат!
На работа съм, днес е петък, ден на майстора и както ме е стегнала шапката от няколко дни, след обяда ще го пиша дъждовен. Готвим се за одита в сряда, ще се размахвам по фризьори и маникюристи във вторник, та да не ги уплаша, щото те мен не могат да ме стреснат с нищо, просто са досадни. На всичкия зор, само те ми липсваха. Като мине и тая простотия, официално обявявам, че започва сезона на отпуските. Хората имат нужда от почивка, че като гледам от септември започваме пак.
На всички ви желая прохладен и успешен ден, с каквото и да се занимавате!

# 52
Фло няма да цъфтят ,мина сезона на цъфтежа им. поливай, пред ден поливам и сухо

# 53
# 54
  • София
БОРЯНЧЕ, да им отрежа ли листата, та да не изтощават луковиците? Тази година с безбройните задачи около мен им изпуснах края. Други години есен ги вадя от пръстта и ги прибирам на хладно и тъмно. През пролетта ги слагам отново в саксии. Тази година и те са потърпевши - не им обърнах никакво внимание.
Малко си починах, наготвих агнешко с ориз на фурна, обядвахме с внучката и по някое време ще потеглям към тръстиката. А как ми се спи...
ДИДИА и кафето няма да ми помогне.
ЕНИСА, стискай зъби, но не много силно. И тая простотия както казваш, ще мине. И друга ще дойде. Такава ни е орисията.

# 55
Какво не разбра от ПОЛИВАЙ

# 56
Фло, каквото и да ги правиш амарилисите цъфтят през година. Миналата година при мен беше гора от амарилиси и тази година цъфнаха, тези който не видях миналата. Забелязах защото миналата нямаше и един бял, реших ,че съм ги загубила ,  а тази само бели. Всичките съм поливала еднакво. Мушкатите цъфтят по-малко на сянка. Тях също поливам еднакво ,но слънчевите се скъсаха от цъфтеж, а тези на сянка по 1-2 цвята и до тук. За това пък и аз мога да правя от листата сарми. Yum

# 57
Привет и от мен за днес.

Да са честити Насковците на Ягето и Каси!

Тану,посмях се с преводите🙂🙃

Скоро ММ си превеждаше нещо и го чувам как си говори -това не може да бъде и т.н.
Нещо техническо беше .
Аз поназнайвам малко английски ,та му казах ,чу срещу заплащане може и да му попреведа това-онава. 🙃🙂😃Успях до някъде,ама то много термини много нещо .
Шегата настрана,но друго си е като знаеш какъвто и да е чужд език.
Навремето като навлязоха компютрите ни пратиха на курсове по комп.грамотност и ангрийски език .
Правец 16 със системна дискета,Питър Нортън, текстова програма РЕ2 и т.н.
После Window-са и още няколко нива английски по мое желание и заплащане естествено.
Не съжалявам .
Отплеснах се.

Айша,как е Мрънличка с ръчичката?Отшумя ли?

Моите сакъзчета се убиха да цъфтят.Не са на върло слънце,но е слънчево .От впеме на време им прислагвам по една -две шепи купена пръст.Действа им като тор😃

Ениса,разкрасявай се!
Разкрасена ще си с още по-високо самочувствие !🥰

И аз снощи си разкрасявах ноктите.,т.е пооправих.
Щерките са си поръчали разни неща за маникюр и ще се правят на маникюристки .Казаха,че ще им трябва опитно зайче,т.е.аз😃
Ще ги изтрая до някое време с опитите им😁😃

И днес не мина без дрънкане на тенджери.Постна гозбица картофи с домати,и пиле със зеленчуци,сметана и разни изостанали в хладилника сирена -чедър,пармиджано,грана падано и т.н.
Купувам ги за приготвяне на спагети и като стоят,стоят та вземат ,че мухлясат.Този път ги изпреварих 🤭🙂😃

Полегнах на диваната,но за малко ,че отдавна обещавам на ММ да му правя сладолед с ментов аромат.Нацързо да го разбъркам и довечера - изненадаа🤭🙂
Хайде до после.

Току що снимано.
Изненадана съм  много ,че цъфти за втори път тази година😲
Това цвете е с дълга история,но друг път ще разправям😃

# 58
  • Кубрат/ Пишурка
Аз пък чак сега разбрах, че и зетко (на Галена) е именик. Ами да е жив и здрав! Същото пожелавам и на другите двама именици.
Днес от сутринта "пътувам" с Анжела. В момента са по средата към Варна. Имат още 3 часа.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт