НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 294
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Boel, аз ще съм благодарна на списъка за сверка. Ушким знам какво да й приготвя на девойката, но от сега ми е свито сърцето.
Аз ще летя с нея още края на август, защото Orientation week започва от 02.09. Избирахме матрак вчера в Икея, търся един модел вакуумни торби, но са свършили и не ги намирам никъде.. Все битовизми са ме налегнали, а за капак гущера е болен, не яде и наборката само циври и го мъкни по доктори 🤧😕😑

Успех на чакащите утре второ класиране в СУ 🍀

# 1 216
  • Пловдив
Наборът в петък беше рожденик, имаха запазено моренце уикенда...Но точно вечерта ли, предния ден ли, не знам, някакви любовни драми пак, в смисъл озовал се е в много кофти ситуация в компанията между две момичета. Вечерта-пълен провал, щото се изяснявали, и сега хич не се чувства добре, и на мен ми е криво. Ще им мине, но те са постоянно заедно и не знам как ще се развият нещата. Знам, че са бели кахъри,но да си помрънкам тук.
И нашия си представя, че ще работи он-лайн, докато учи в УАСГ! Заради това най-вече иска да живее сам. Още нищо не сме правили по въпроса с квартирата. Предстои им пътуването от Discover EU, после море  с нас в Гърция и то лятото свърши

# 1 217
Нещо след първо класиране много се промениха комуникацията и участниците …🤷♀

Ако това е група за определени участници, може би трябва да помислите за ограничаване на достъпа
Съжалявам за включването си и няма да се повтори

# 1 218
  • София
Аз ще съм благодарна за всеки списък, който измислите.

Покрай седмокласничката някак бях изтикала заминаването на заден план. Но май е време да запретнем ръкави. Invitation week започва на 16 септември. Лошото е, че и договорът за наем е от същата дата. Иска ми се да избегнем мъкненето на багаж по хотели и все още се чудя как да го организирам. Тя миналата седмица разви теорията, че може би не е лоша идея да замине сама, защото гмурвайки се в дълбокото и с всичко, което ще трябва да свърши в началото, отделянето от нас ще мине по-леко. Каза, че не може да си представи как ще ме изпрати на обратно. И се разплака. И аз сега, докато пиша, се разплаках. Сменям темата.

Започна работа като сервитьор на събития в един от големите хотели. И е много щастлива. Изкарва си прилични пари, те са доволни от нея (след вттория работен ден й повишиха ставката). Мисля, че е защото мисли преди да направи нещо, че да не й се налага да го прави по повече от веднъж. Не съм вярвала, че мързелът й ще помогне някога. Лошото е, че ходи две-три вечери седмично, защото лятото няма чак толкова много събития.

Темата не е затворена за никого, но ние тук не си ръмжим и се стараем да четем с разбиране, преди да коментираме.

# 1 219
  • София
Моят имаше желание да работи през лятото, но изпусна срока за подаване на CV и му се провали работата. През учебната година няма как да съчетава и двете и хубавото е, че е решил да се концентрира само върху ученето.
За изнасяне от вкъщи към момента няма такива планове.
Момичета, не мога да си представя как се чувствате, като знаете, че след месец месец и нещо децата ви ще тръгнат по своя път. Ох, Ети, и на мен ми се насълзиха очите, пък на теб какво ти е... Моята девойка споменава, че не изключва и обучение в чужбина и знам, че е егоистично от моя страна, но тайно се надявам, че в крайна сметка ще избере да остане тук.

# 1 220
Ето списъка с лекарства, който съм си запазила - добавям ценен съвет - "Сложете широкоспектърни антибиотици; противоалергични; некортикостероидни противовъзпалителни; антибиотични капки за уши и капки за нос. Ежедневните лекарства може и там да си вземе без рецепта"

още един списък от набор 2004 и съвет:Лекарства: за температура, главобол, алергия, болки в корема, разстройство, повръщане, лепенки, широкоспектърен антибиотик, пробиотик, гърлобол, витамини, особено витамин Д за страна без много слънце.Панадол, беналгин, спазмалгон, ентерол, лопедиум, авирон рапид, ксизал, деган, ProCombo, neoangin и антибиотик. Може капки за нос, за уши, за очи, ако страдат от конюнктивит, Zovirax за херпес, анкерпласт.:

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 09:57 от BoeL

# 1 221
  • нейде там, където ....
За работата и ученето в УАСГ ... сложно е, зависи от специалността, мотивацията и, не на последно място, от студента. Покрай децата, имам познато "семейство" студенти от УАСГ. И двамата работят, като момчето си е на 40-часова работна седмица. Издържат се сами, на квартира, с кола. Родителите се включват, но предимно със семестриалните такси и подаръци по празници. Тази година единият би трябвало да почва магистратура, ако не се прехвърли да работи по специалността си.
Други деца се опитват да правят същото, но сблъсъкът с по някоя и дурга "секира" почти ги отказва и от работата, и/или от ученето.
Трети не се и опитват и си карат ученето. И пак понякога се отказват.
Ще видя от кои ще е наборът. Засега вятър му вее между ушите и иска да прави милион и едно неща, нямащи връзка с университета.

BoeL, благодаря за списъка!

# 1 222
  • Бу-у-урга-а-ас
Нещо след първо класиране много се промениха комуникацията и участниците …🤷♀
Ама нищо ново. След 24 юли ще има още непознати коментари и пак ще си останем Ние. Може и да има някой нов, но за кратко.

Чак пък нова! Не се чувствам много нова, а с някои от вас имаме разлика от две десетилетия в регистрацията във форума. Както и да е. Ще ви държа под око, защото в темата има много полезна информация, която ми послужи, благодаря!

# 1 223
  • Варна.
Благодаря и аз за списъка, макар че моето дете няма да учи в чужбина. Изпращаме я в София и също ще подготвя някои лекарства, които да са "под ръка" в дом.аптечка. Добавям и Хюмексгрип.
Някои деца ще се прибират по-бързо от чужбина, отколкото нашите Варна-София-Варна.

# 1 224
Рано ми е още на мен за този списък, но е полезен с най-необходимото, защото и да ги има свободно без рецепта, те още не знаят как да ги търсят.  Аз не страдам толкова от факта, че ще се отдели от гнездото - на тази възраст това е най-естественото нещо, но май нямам и избор: той и в София щеше да си търси квартира, за да е самостоятелен.  Поне ще съм сигурна, че няма да има носталгия от негова страна и силно се надявам този хъс да се отнася и за образователната част, а най-вече — да се грижи за себе си, защото това е най-важното🙏.

# 1 225
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Не съм искала да обидя никой. Просто опита през годините и в други отчетни теми показва наплив на новопишещи в 7, 10 и 12 клас и след като преминат НВО, ДЗИ и приемите рязко намаляват.  Това е обществен форум и всеки може да пише за своите радости и тревоги. Аз много се радвам на всеки коментар и се вълнувам за всяко детенце.

Днес ми е първия работен ден след отпуската...егати мъката. Satisfied

# 1 226
Ама ти и не си обидила никого …; ние просто констатирахме колко много се увеличи и промени кореспонденцията след първо класиране 😁

# 1 227
Ами аз съм от тези майки, който ви следя от седмокласната епопея преди години (тогава ви намерих), рядко се включвам с мнения или въпроси. Децата ми са приети тази година и в осми и студент, но като не съм от София не мога да коментирам, особенно осми клас.
НО, ако не сте вие, нямам информация за много неща!Ако не сте вие да съпреживявам с вашите деца тревогите, които имам с моите, просто няма с кого чак така да ги мисля. Тук намирам дори само четейки за непознати хора и съдби едно топло и уютно местенце. Моето тайно инфо място😉
Така, че ще следя тук и в седмокласните вълнения още петилетки, без много много да се включвам.
Малко в любовно обяснение се получи 😉

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 11:11 от Aleksandropulis

# 1 228
Днес ми е първия работен ден след отпуската...егати мъката. Satisfied
Съчувствам ти, аз съм си отпуската с едно прекъсване за трето класиране, но мъжът ми го изпратиха командировка... и това е почти всяко лято.

# 1 229
За отлитането - отлитат, вярно е. Аз съм със смесени чувства, но надделява доволството. Нека, така трябва. Моята отлетя още в началото на юни - работи извън Варна, виждам я на две седмици веднъж и то за няколко часа. Но е щасстлива, което ми стига.
За влиянието върху избора - имаше такъв момент и при нас. Вкъщи с двама юристи, девойката от малка говореше, че ще учи право. Не съм убедена, че щеше да го хареса, но сърце не ми даде да я откажа. Тя доста се колеба между правото и логопедията (която всъщност ще учи), стараех се да не влияя, в резултат на което до последно си беше тръшкане. В крайна сметка ще учи нещо, което според мен ще й пасне чудесно. Дано ъм права! Пък и съм с нагласа, че никога не е късно да смени - и специалност, и университет, ако реши. Важното е да намерят това, което ще им носи удовлетворение, а защо не и удоволствие.

И понеже нали си помагаме - търсим квартира в Търново, ако някой нещо...

Общи условия

Активация на акаунт