НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 274
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 230
И според мен никога не е късно човек да смени професията си, дори и да е след години. Щерката е много неориентирана и точно това й казах - ако не е твоето, ще го смениш.

# 1 231
Наборът затова не избра професия, за да е широкоспектърен 😁

# 1 232
  • Бу-у-урга-а-ас
Вкъщи с двама юристи, девойката от малка говореше, че ще учи право. Не съм убедена, че щеше да го хареса, но сърце не ми даде да я откажа. Тя доста се колеба между правото и логопедията (която всъщност ще учи)...
И понеже нали си помагаме - търсим квартира в Търново, ако някой нещо...

Колко хубаво! Още един логопед! В Търново общежитията бяха доста добри. В наборскатата тема на 2003 имаше деца, които бяха на общежитие. Огромен плюс е ниския наем и възможността да си създадеш приятелски кръг по-бързо. Минус е това, че делиш малко пространство с още един/двама, но идеално щастие няма.

# 1 233
И понеже нали си помагаме - търсим квартира в Търново, ако някой нещо...
[/quote]
Много добра специалност, на мен ми е слабост. Успешно следване и добра реализация!
Ние намерихме квартира за сина и още едно момче чрез агенция.  Още като се записа студент и оглеждахме. Мисля,  че съвпадна с освобождаването на квартири от вече завършили.Трудно си беше.  Искахме да са почти еднакво обзаведени стаите,  не едната с голямо легло, другата да е като за детска стая. Отделно, че за две момчета студенти някой направо ни отказваха. Има още малко багаж да се пренесе и  поне синът ми мисли да замине и ако може да си намери почасова работа.  Аз още съм със смесени чувства.  Опасенията ми са дали ще успее да съчетава учене и работа.  Всяко лято е работил и виждам, че му тежи сега като не работи.
За общежитие/ видях, че има пост, писан заедно с моя/  - казаха, че бала ще му стигне. Притеснявам се, че единия блок е в ремонт. Миналата година позната чака за класиране, студента не беше приет и търсенето на квартира беше в последния момент.  Някак исках да избегна тази несигурност.  Аз като студентка съм живяла и на квартира и на общежитие и проблем с успеха съм нямала. Сега обаче децата са други. Явно притесненията за приемане ще се изменят в притеснения за приспособяване, съчетани с носталгия.
Дано децата се справят с лекота!

# 1 234
Боже, та аз на 45 смених тотално професия и поприще, като преди това съм работила работа, която много обичах и смятах, че не е работа, а удоволствие Simple Smile. А сегашната ми професия пък ми носи едно такова удовлетворение, може би още съм с розови очила Simple Smile.
Аз съм подготвена и за вариант прибиране в БГ, около мен има такива примери, даже си говорим, че няма нищо страшно или пораженческо. Млади са, сега им е времето да пробват и ако сгрешат, да сменят посоката!

# 1 235
Моят може и да не го видя хич, ако не трябва нещо да помогне на баща си. Не се и натискам.
При гаджето няма да иде да живее скоро, че е много малка момата, макар че на моменти ми иде да ги изгоня там 😁
Море-балкан-айляк .. ей такова му е лятото за момента. Ще го видя на есен дали ще си седне на Дто 😵‍💫
Поработва (силно казано) - танцуват по частни събития и там някой лев си докарва (народни танци играе).
Аз съм изместила фокуса върху сестра му (че ни чака 6-7 клас) ... Дупе да й е яко 🤣

Къде го тоз младеж с народни танци, наборката от танци/ всеки ден/ няма време за гадже. Скоро разбрах, че заради тях записа задочно.

# 1 236
Аз пък малко го съжалявам моя студент, че ще учи в нашия град. Но изборът беше негов и категоричен. Иначе, не че много му виждам очите и сега. Но друго е да отпътува за някъде, да се учиш да се справяш с битовизми, характерови особености на други хора.... Минала съм по този път и за мен е неоценимо израстване пространственото отделяне.

За промените-аз съм малко консервативна и скептична към това вечно да търсиш "своето", но е факт, че днес младите хора са по динамични и гъвкави и така трябва да е. С мярка, разбира се, че имам и примери до 30години да не знаеш какво искаш да учиш/работиш и има опасност търсенето да се превърне в хронично.

# 1 237
  • В средата на времето
Както ми представи нещата вчера, ще търси някаква работа с гъвкаво работно време. Спомена доставчик на Доминос (примерно), за да има възможност да ходи и на лекции. Моите притеснения по-скоро са доколко ще може да се справи със самото учене там, с нещата, които ще изучава. 🤔 Надявам се да се справи. 🍀

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:21 от Izida

# 1 238
  • Пловдив
Записвам се в темата на първокурсниците. Синът ми две години се подвизаваше във ФМИ - Анализ на данни, влезе на първо класиране.
....
ФМИ не е хапка за всяка уста. Още преди първата сесия 30 % от курса отпадна.
Лого5ка и моята щерка сега записа "Анализ на данни" във ФМИ като преди да кандидатства разгледа програмата и видя, че общо взето само математика учат първите години, въпреки това е категорична, че това иска да учи.
Аз съм малко скептична Rolling Eyes, но със съпруга ми я подкрепяме, да видим, може пък наистина да е нейното. Радвам се, че няма да е в чужбина Smiley, друго си е да знам, че мога да запаля колата Blue Car и за час и половина да отида до София.

# 1 239
Izidaще се справят!  Твоят син какво е завършил?

# 1 240
  • В средата на времето
Izidaще се справят!  Твоят син какво е завършил?

Езикова гимназия.Simple Smile

# 1 241
  • София
Моето пиленце май първо ще отлети - на 20 август имаме билети за Амстердам. Аз ще ида с нея за 8 дена - да помогна с устройването, да пренесем повечко багаж, а и да поразгледам и аз нещо. Така направихме и с кака и преди 4 години в Париж. Те имат 1 седмица welcome week и от 1 септември се почва ученето.

Много е ентусиазирана, че се мести и ще бъде самостоятелна, но сигурно няма да се разминем без сълзи на раздяла.  Кака ѝ се адаптира от ден първи, вече е на финалната права, но продължава много да и харесва. А хвана много гадно време - в първи курс 2020 г. беше в разгара на ковид , а във Франция мерките бяха в пъти по-стриктни от България, ограничаваха ги, за първокурсниците имаше малко присъствено и повече онлайн. Ще се оправят, не ги мислете.

етомира аз си поревах на раздялата тогава, хем съм доста хард човек, даже децата ме бъзикат, че нямам сърце. Беше на едно прекрасно площадче в Латинския квартал в Париж, от където ние трябваше да си хванем метрото за летището. Чат-пат като минава от там щерката и ми праща снимка с поздрав "помниш ли как рева тук?" Simple Smile

Относно списъка с лекарствата - аз 4 години подготвям, в резултат на което хвърлям лекарства с изтекъл срок на годност, за които доста пари съм дала. Вече слагам само нещо от типа на парацетамол, нурофен и пртивоалергично, колкото да има за първа помощ ако нещо я втресе. Имат прекрасни аптеки, в т.ч. купува с български рецепти лекарства на родата. За всичко друго се ходи на лекар при нужда. Слава богу, до сега се е разминавала само със зимни вируси.

# 1 242
Вече излиза статус записан в профила на студента в СУ.
Успех на чакащите второ класиране!

# 1 243
  • София
Izida, ще се върна 20 години назад, но предполагам, че в това отношение нещата не са се променили. Съпругът ми започна работа в трети курс. Беше през нощта и тогава успехът му рязко падна. Другото, което е споделял е, че в началото му е било по-трудно с математиката (за разлика от математиците) и се е налагало да учи доста, докато изравнят нивото.

# 1 244
  • София
Дами, какъв е статусът в профила на СУ на кандидатите, които са заявили участие във второ класиране? Какво пише в профила им?

Общи условия

Активация на акаунт