НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 527
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 255
Ноември  успех занапред на младежа. Различна специалност от традиционните напоследък.  В машиностроенето също има глад за кадри и то не само инженери, а и среден персонал.

# 256
Моят син каза твърдо ТУ - ИСИИ, без значение утре резултата в ПУ.
Майка ми също подкрепи, след като я запознах с вариантите и програмите (университетски професор е, макар и в други УНИ, но поне ги поназнайва и вътрешно от кухните тук-там).

# 257
Като ви чета, само аз май не съм гледала програми в различните университети. Човекът каза психология във Велико Търново преди 3 г и това е. Сам следя за акцията им за ранно записване, сам си плати таксата. Аз все не вярвах и повтарях за хубави оценки на ДЗИ, че не се знае.... Добре, че поне да се запише студент ме взе със себе си на разходка.  Иначе исках да ходя с него на кандидат-студентски изпити. Но редовно ви чета и следя приема,  балове, абе вълнувам се с вас.
Хайде да излизат класиранията и всеки дете да си намери мястото! Стискам палци!

# 258
Майка ми също подкрепи, след като я запознах с вариантите и програмите (университетски професор е, макар и в други УНИ, но поне ги поназнайва и вътрешно от кухните тук-там).
Право е детето. Тази специалност е комбинирана и излиза инженер. Отделно, че ИИ се развива много бързо, което ще доведе до големи промени при компютърните, софтуерните и много други специалисти. При нас (американска корпорация) не спират да говорят за ИИ.

# 259
Дятето също се радва на ИСИИ, моят страх (въпреки че аз му предложих тази специалност) е, че е във ФИТ (факултет по индустриални технологии), че кандидатствалите драстично намаляват във втората година от съществуването на специалността (от 700 и нещо на 100 и нещо), че е твърде “млада” специалност и може да няма свестни преподаватели и че е в партньорство с Бош (да не би да произведат кадри, годни да работят само там). Имам страшна нужда от помощ от работещ в тази сфера и познаващ ТУ София. Разменям познания в областта на гражданското право (вещно, облигационно, търговско..😄)
Заклевам ви да не ми се смеете, ако съм написала някоя глупост! 😄

# 260
Дятето също се радва на ИСИИ, моят страх (въпреки че аз му предложих тази специалност) е, че е във ФИТ (факултет по индустриални технологии), че кандидатствалите драстично намаляват във втората година от съществуването на специалността (от 700 и нещо на 100 и нещо), че е твърде “млада” специалност и може да няма свестни преподаватели и че е в партньорство с Бош (да не би да произведат кадри, годни да работят само там). Имам страшна нужда от помощ от работещ в тази сфера и познаващ ТУ София. Разменям познания в областта на гражданското право (вещно, облигационно, търговско..😄)
Заклевам ви да не ми се смеете, ако съм написала някоя глупост! 😄
А това, че е във ФИТ не е ли предимство? От Бърз поглед на програмата виждам, че учат общи инженерни дисциплини, което означава, че ще могат да работят навсякъде. Отделно имат програмиране и математика. За преподавателите не знам. По принцип и в софтуерното инженерство  се съмнявам да имат качествени преподаватели и децата едва ли разчитат само на знанията от там. Като цяло бъдещето е в новите технологии и ИИ.

# 261
Благодаря за отговора!! Моето мнение е същото. Да не говорим, че той излиза от гимназията с професия "системен програмист", та може да му е познато нещо от предметите, които се изучават. Ако не е спал в час, де.
Абе, няма да се излагам повече, като не разбирам, няма да се меся.
Котаракът ни, заради жегата, прави няколко крачки и току се строполи на хладните плочки. Сега му викам “дроп дед горджъс” 😂

# 262
  • София
Честито на всички приети студенти и много късмет на всички седмокласници.

Моят син е приет в ТУ първо желание Информатика и софтуерни науки с бал 28.80. Ще чака и класирането в Софийския университет.

# 263
Благодаря за отговора!! Моето мнение е същото. Да не говорим, че той излиза от гимназията с професия "системен програмист", та може да му е познато нещо от предметите, които се изучават. Ако не е спал в час, де.
Абе, няма да се излагам повече, като не разбирам, няма да се меся.
Котаракът ни, заради жегата, прави няколко крачки и току се строполи на хладните плочки. Сега му викам “дроп дед горджъс” 😂
Хаха, целувки на котарака. Сигурна съм, че е разкошен.

# 264
Като прочетох за котарака и се усмихнах.
Честито на новия студент!
За информационните технологии - тук не ме познавате в тази светлина, но аз ако се явя на ТЕЛК за компютърна грамотност I група с чужда помощ ще ми дадат.

# 265
Гордъжса
Скрит текст:
Това за ТЕЛК-а за компютърна грамотност ме разхили направо! 😄 Димис 🌸

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 20:42 от Шантарам

# 266
Поглеждам в темата заради племенника ми, който е приет в УАСГ. Виждам, че коментирате специалност ИСИИ в ТУ. Синът ми завърши тази година първи курс точно тази специалност. Доволен е и от преподавателите и от учебните дисциплини.
Няма търпение да започне стаж след втори курс. Постоянно идвали фирми в университета които да им предлагат стаж и работа.

# 267
Вяра и Надежда, иде ми да ви разцелувам и двете!! 😄

# 268
Вяра и Надежда, иде ми да ви разцелувам и двете!! 😄
В София ли ще сте?
Моят твърдо тук заради гаджето 🙄 а и като цяло не е много "приключенски" настроен 😁

# 269
Живеем в Пловдив, приет е и тук в същата специалност, но категорично заминава за София. Тъкмо се чудя дали да не търся квартира, че комбинацията му от оценка и доход на родителите ще го прати в най-мизерното общежитие 😄
Гаджето, бургазлийка, кандидатства английска филология, та и тя ще е там. С едно приятелче са приети, онуй пък по спешност търси опции в Германия, щото неговото гадже заминава да учи там… въобще.. не им е лесен животът на младежите..
Децата ни се познават, сигурна съм! 😄

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 00:20 от Шантарам

Общи условия

Активация на акаунт