НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 531
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 240
По мои спомени, телефонно обаждане или мейл, за Великотърновския университет беше опция единствено ако не си класиран на първо класиране. Ако си класиран и искаш да участваш във второ класиране не съм убедена, че важи същото.
Аз наистина съм много зле, не знам защо съм пропуснала, че записването е до 11.07 Sad
Аз се обаждах до университета и ми го потвърдиха. Но за да не те подведа,  можеш да звъннеш и да попиташ. Драсни един ред.
Хм, аз останах с впечатление, че ако си класиран не по първо желание, с обаждане или мейл можеш да заявиш участие във второ класиране, вместо да се запишеш.
Ако е вярно това, което казвате, как трябва да заявиш участие във второ класиране, ако на първо класиране си класиран по второ желание, например?

Да, точно така. Ако си класиран по второ желание и искаш да участваш във второ класиране, с идеята да се придвижиш напред НЕ е необходимо да ходиш и подаваш декларация,  а само да напишеш имейл или да се обадиш по телефона.
Вече започвам да се съмнявам в себе си. Да звъним в понеделник, дружно

# 241
  • София
sanaka, поредно благодаря! Колебая се между него и 35-то и леееко изпушвам.

# 242
Е, те нямат нищо общо… 35-то е с немски и френски като 1 език и втори руски; а 22 -ро е с англ /испански; съответно испански/английски, но е без квоти и наистина обикновено са 20 момичета и 5,6 момчета.

# 243
  • София
Нямат. Първото желание на девойката беше Испанската, второ е ФЕГ, балът й обаче може да не стигне и за Френската този година, така че ще търсим компромисни варианти.

# 244
  • Варна
Отчет - приет първо желание ТУ София, бал 28.60.
Сега чака СУ, тъй желаната физика. На 11.07. ще трябва да пътува за София, за да може на 12ти да запише/депозира диплома или ако размисли да хване срока за техническия.
Честито на всички приети!

# 245
  • София
Buni, аз имам също познато дете, което завърши тази година испанската паралелка в 22 СУ. С високи резултати на ДЗИ - над 90 т. по БЕЛ  и англ.език. До колкото знам е доволно, но точно това момиче според мен би "виряло" навсякъде.
За жалост семейната среда е "нестабилна" и не ориентираха детето правилно за университет и сега се готви да замине с моя "мързел" (наборката) за Белгия. Дано им е на късмет. Аз не смея да се меся, защото после със сигурност ще изляза виновна.

Честито  на всички новоприети и успех на чакащите 🥰

# 246
  • Sofia
Нямат. Първото желание на девойката беше Испанската, второ е ФЕГ, балът й обаче може да не стигне и за Френската този година, така че ще търсим компромисни варианти.

buni, аз харесвам 22-ро повече от 35-то Relaxed По-големият син на една позната майка (всъщност може да я знаеш от някоя от темите, Бръмбазела май ѝ беше никът) е във френската паралелка там и доста я похвали в наборната група във ФБ. От немската нямам добри впечатления (ще ме прощават нашите майки Revolving Hearts), но немският не ви е таргет. 22-ро съм го харесала точно от постовете на Валенцето, но и не само. Нареждам го на челно място след 1АЕГ и 2АЕГ за английски език, каквото е нашето второ желание след немски. Знаеш кое ме стресна - хуманитарните профили още на приема. Очаквам наборката да продължи да се чувства по-уверена в математиката и да я харесва, а виждаме от опита с брат ѝ, че изборът на специалности след 12 клас е много по-голям, ако не мразиш математиката.
Ние 35-то изобщо няма да го пишем Relaxed От английските ще пишем само 2АЕГ и 32-ро.

И, дами, сори, че тук, но сме по-близки и по-честно мога да кажа какво мисля. В тази връзка, майки от НЕГ, ако имате нещо да кажете, за да ни спрете от първо желание, сега е моментът Laughing Даже обмислях дали да не ви питам в онази наша позабравена Вайбър група. Ако някой мисли "съжалявам, че тогава така решихме", моля, драснете ми една дума. Ако не получа такъв коментар, мятаме се с главата напред. Trollface

# 247
  • София
Цитат на: aniK

И, дами, сори, че тук, но сме по-близки и по-честно мога да кажа какво мисля.

Най-добре си пишете тук, да не се налага пък ние да ви проверяваме оттатък , пък и там е страшно Simple Smile За НЕГ не мога да кажа нищо, за 2АЕГ мога да потвърдя, че математиците сред приятелите на сина ми дотук всички са приети по първо желание в ТУ, и очакват добро класиране и на 11-ти в СУ Simple Smile И не останах с впечатление, че са в топ 3 на най-силните паралелки в училището при връчването на дипломите, тоест, има дори още повече успешни деца в другите класове Simple Smile

# 248
На седмокласната вълна:
Buni, според мен изходни трябва да са й езиците, а не училищата.   Трябва да реши испански ли предпочита или френски, на първо място. А на второ място, ако започне френски, готова ли е да учи и руски - и двата нови и трудни все пак.  Успех с избора!

# 249
  • София
майки от НЕГ, ако имате нещо да кажете, за да ни спрете от първо желание, сега е моментът Laughing
За да не стане объркване попитах сина ми. Отговорът му е, че няма.
Ани, успех на детето!

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 12:49 от Mrs Jan

# 250
  • София
Ани, говорих с моя приятелка. Дъщеря й завърши 10 клас там. Каза, че училището е супер. И това, което аз не веднъж съм казвала за Испанската - има и отлични, и кофти учители, но децата са супер. Това е
нението и на наюе близко дете, което завърши сега  Хвърляйте се смело.
Аз паралелки с руски и немски няма изобщо да пиша.
Оставаме с НПМГна първо желание, после Испанската с френски и всички паралелки на 9ФЕГ.

# 251
Ани, е сега ти е паднала НЕГ, а ти умуваш…? Нещо като Марти си - с двата крака в Право редовно, ама писали и платено, та чак и европеистика … Та и ти така с 32-ро 🤣 Влизате от воле, бе хора! Вас не ви мисля… приоритети са ми Ради, перличка и лейдито..

# 252
  • у дома
Отчет - приет първо желание ТУ София, бал 28.60.
Сега чака СУ, тъй желаната физика. На 11.07. ще трябва да пътува за София, за да може на 12ти да запише/депозира диплома или ако размисли да хване срока за техническия.
Честито на всички приети!
Ако не е тайна каква специалност е приет с този бал?

# 253
  • Sofia
Вас не ви мисля… приоритети са ми Ради, перличка и лейдито..

И нашия го мисли, 'щото на 11-ти ще рИва какво се правеше за второ класиране и ако е приет в УНСС и там искат диплома, а той иска СУ, пак какво правим. Пък може да не е приет никъде нищо... обаче това ще го мисля на 11ти. Още ми е рано.
Аз се надявам, че нито ние, нито buni, нито etomira ще стигаме до вариант С с малките Hands Pray

# 254
  • Варна
Светла, не е тайна Grinning
Авиационна техника. Второ и последно желание -Машиностроене.
Бяга от всичко с компютри.
Слава богу, МГ Варна се отказа от професионални паралелки.
Няма преподаватели, няма база, мъка бяха тези 5 години.
За СУ ще е по-нисък бала, математиката е с коефициент 2.5, за разлика от физиката - 3.
Искаше да се подготвя сам за теста по физика, но го спрях. Реших, че ДЗИ БЕЛ и мат  + самоподготовка за изпити по математика / ТУ/, а и дипломна работа, са достатъчно времеемки. Пък и той лесно се нави Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт