НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 88 593
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Извинявам се, аз само ви чета и ви се радвам, понеже моята дъщеря също е набор 2005та, но завърши миналата година, но сега си позволявам да се включа, за да се опитам да помогна.
Пу, дано не си права!
А най-вече, да не се налага да стигаме до трето класиране, за да проверим лично дали не си Simple Smile!

# 46
Mosquita, откъде четеш  информацията за вариант 2 , защото в правилника не пише нищо за изпити по химия и биология за "Медицина" от друг ВУЗ, те дори и за "Фармация" не се признават:

Това са текстовете от правилника:

Чл. 18. Оценки от конкурсни изпити, положени в друго висше училище, не се признават освен в случая, посочен в чл. 35 и при условие че кандидатите са подали документи за класиране в СУ “Св. Климент Охридски” в определения по чл. 20, ал. 3 срок.

Чл. 35. След първото класиране кандидатстващите за специалностите във Физически факултет и Факултета по химия и фармация (с изключение на специалност Фармация) имат възможност да представят служебната бележка с оценка от съответния конкурсен изпит, положен в друго висше училище за посочените специалности до 19 юли 2024 г.

# 47
Росита, не помня вече къде точно четох подробности за това, от миналата година съм позабравила, но на страницата, на която дадох линк, ето какво пише:

В допълнителния прием могат да участват кандидати, които са участвали в класиранията, но не са приети в рамките на броя на приетите студенти в съответствие с утвърдения капацитет на висшето училище, професионалните направления и на специалностите от регулираните професии, както и кандидати, които не са участвали досега в кандидатстудентската кампания на Софийския университет, но отговарят на условията за прием.

Но това се отнася само за допълнителния прием, не за редовните, които си текат. Може би който има интерес може да се обади да попита, за да е сигурен.

# 48
Mosquita, благодаря, ще потърся!

# 49
  • София
Днес Министерският съвет е одобрил таксите за държавните ВУЗ. Не мога да намеря самия документ все още, но вероятно е това, което беше публикувано за обществено обсъждане. Тоест, това - https://www.mon.bg/nfs/2024/06/pr-studentski-taksi_rms-prilozhenie-r_05062024.pdf

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 20:55 от pisho

# 50
  • София
В профила на дъщеря ми в СУ са добавили оценката по Биология и История от свид.за 10 клас. Явно са балообразуващи за Психология - по Биология има 5, по История 5.5.
Някой може ли да ми помогне да й сметна Бала?
ДЗИ БЕЛ 6.00
Чужд език в диплимата 6.00
Изпит по АЕ в СУ - 6.00

# 51
  • В средата на времето
Таксата за УАСГ съвпада с тази в проекта.

# 52
  • София
Rima, 30 Simple Smile
От всяка колона вземат най-благоприятната за нея оценка, с изключение на втората колона, където ВИНАГИ си вземат ДЗИ БЕЛ, независимо какво пише, както ни обясни Санака Simple Smile

Честито!!!!

# 53
Рима мах бал 30

# 54
Да не ви изпусна. Девойката е на море, а на мен вече ми е нетърпеливо за 11.07.

# 55
  • София

Благодаря, момичета! Айде да идва другата седмица и всички да са приети където искат!
Cheers!🍸

# 56
Здравейте! На Минногеоложкия в системата пише, че резултатите са готови, да въведем ЕГН.След като въведем ЕГН, изписва, че ЕГН -то не е намерено в системата. Някой да е проверил и да има този проблем?

# 57
Галя, на теб ти е нетърпеливо да видиш дали прекрасното ти дете ще е първо в списъка на бъдещите лекари и в МУ и в СУ ли?
Та тя вече е студентка!
Пожелавам й с лекота да си взема всички изпити и да вземе златен Хипократ след 6 години!

# 58
Галя, на теб ти е нетърпеливо да видиш дали прекрасното ти дете ще е първо в списъка на бъдещите лекари и в МУ и в СУ ли?
Та тя вече е студентка!
Пожелавам й с лекота да си взема всички изпити и да вземе златен Хипократ след 6 години!
Да, хвана ме. Благодаря, много мило.
В СУ ще е първа, за МУ ще видим,  там може да е в десетката.
Стискам палци на твоята девойка, да се получи най-доброто развитие за нея.

# 59
Има класиране в МГУ.

Общи условия

Активация на акаунт