НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 401
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 840
  • Берлин
За 2-ро класиране в СУ /ще подадем/ на място ли става? Предполагам диплома + заявление? Онлайн май няма как.

# 841
Мисля, че само на място става.

# 842
  • София
Ще съм много благодарна ако някой качи баловете за момиче на специалностите от фми.
СИ- 23,76
КН- 21,8
ИС- 18,9
Информатика-16,9
Математика и информатика    18,60    
Приложна математика    24,35    
Статистика 16,00    
Математика 23.51

И успех на малките днес! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 10:26 от Спунк

# 843
В СУ , на място, във факултета,където е приет кандидатът.С оригинална диплома,която се депозира там, и комплект декларации.
  Синът ми и приятелката му тръгнаха, тя все пак ще се пробва да мръдне напред .

# 844
  • Sofia
Синът ми подаде за второ класиране в СУ.Декларация(изтеглихме я от сайта )и оригинална диплома е дал.  Някой знае ли кога ще излезе в профила ,че се явява на второ класиране?

# 845
  • София
Виждам, че има деца записали се в един университет, но си чакат и класирането в друг университет.
Аз имам един въпрос.Smile
Ако синът ми реши да се запише в университета, в който е приет първо желание, но след няколко дни реши да се запише в другия университет, в който също е приет какво трябва да направи?
Първо се отписва и след това отива да се запише.
Все още се двоуми къде да е студент. Приет е в ТУ(Информатика и софт.науки), но се чуди за СУ (Информационни системи).

# 846
  • Gabrowo->Sofia
Някой от плащалите семетриална такса преди записване с СУ, моеже ли да сподели опит?
това са данните за плащане:
БНБ - централно управление – за всички студенти
IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01
Банковият идентификационен код (BIC) на Българската народна банка е: BN BG BG SD
Когато изпиша/копирам IBAN в платежното - автоматично се появява BIC, но той се различава в последната буква появява ми се BNBGBGSF.
На университетския телефон бяха учудени, че съм първата, която пита и не знаят и те къде да ме пратят.

# 847
Виждам, че има деца записали се в един университет, но си чакат и класирането в друг университет.
Аз имам един въпрос.Smile
Ако синът ми реши да се запише в университета, в който е приет първо желание, но след няколко дни реши да се запише в другия университет, в който също е приет какво трябва да направи?
Първо се отписва и след това отива да се запише.
Все още се двоуми къде да е студент. Приет е в ТУ(Информатика и софт.науки), но се чуди за СУ (Информационни системи).
Отива в университета, в който се е записал, изтегля си документите (става за 10тина минути), те го заличават от дебелите книги и казват колко им е тъжно Joy и след това отива в новия университет да се запише.
Ако е платил такса, ще му върнат някаква част от нея, като в различните университети е различно, трябва да проверите конкретно за ТУ.

diddi, ето какво пише на сайта на БНБ:
BNBGBGSF - валута BNBGBGSD - RINGS

# 848
  • Gabrowo->Sofia
Mosquita, благодаря.
Проблемът е, че не мога да сменя BIC.
Избирам риннгс и пак си е другия  BIC. Ще трябав да ходя до банка. Загря ми телефонът от чакане - никой не отговяра на банковия телефон

# 849
  • у дома
В СУ , на място, във факултета,където е приет кандидатът.С оригинална диплома,която се депозира там, и комплект декларации.
  Синът ми и приятелката му тръгнаха, тя все пак ще се пробва да мръдне напред .
Нали знаеш,че ще й задържат дипломата.
Видях,че знаеш...
Ако някой има резервен вариант,освен СУ  и там не задържат дипломата е по-добре да се запише там,за да не губи мястото и после да си депозира дипломата в СУ за 2ро класиране.

# 850
  • София
А защо въобще избираш RINGS? За да се товариш и с големи такси за превод?
Зарежи тези от СУ, които не знаят. Плащай си нормално и не се притеснявай.

# 851
И според мен няма никаква нужда да сменяш кода, нека си стои така, както си е, все в сметката на БНБ отива Simple Smile

# 852
  • Gabrowo->Sofia
Така ще стане. От банката казаха, че към този iban автоматично излиза bic. И да искам - не мога да сменя. СУ посочил валутна сметка на сайта си ...  така излезе

# 853
Не ти трябва Рингс. Така или иначе до час-два ще са в сметката. Ай, какви са нахални..

# 854
Светле, знам за дипломата. Тя така или иначе не иска никъде другаде,само СУ. И един сигурно тъп въпрос - като подаде заявление за участие във второ класиране ,нали не е нужно да плаща такса ?

Общи условия

Активация на акаунт