НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 88 678
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Трябва да започна и аз по-внимателно да чета, че очаквам ситуация с некласиране на 11.07. и последващи действия, които не са ми ясни. Опитът с форума показва, че едно и също нещо се обяснява многократно и все има някой, който не е разбрал, така че все в някакъв момент ще ми се изясни и на мен всичко Laughing (още не чета с разбиране, далечно ми е - пък то наближи).

И за картите за ГТ писахте, но ми просветна чак вчера, когато се опитах да му я заредя онлайн и не стана - няма преференция. Ще се връщам да чета имаше ли някаква опция - някакви 25лв. за младежи, че аз годишна никога не съм купувала, след като една тримесечна "изгоря" по време на Ковид.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 08:42 от aniK

# 121
Благодаря и на двете за отговорите!
duhi_puhi, разгеле, някой дето разбира какво стои зад наименованията на тия специалности! За семейство юристи са неразгадаеми, акъл не можем да даваме.
При нас изборът е само между СУ и ТУ.. ако остане място след “хилядите” отличници.
Остана ми нещо да ме гложди, след като четох отчета на ТУ София, май от 2023-та беше. Броят на желаещите да учат ИСИИ беше странно намалял през втората година от съществуването на специалността. Викам си “ааа.. сигурно не са я харесали първите” 😄
Но с тоя климактериум и пост Ковид.. вече не помня помня ли.. 😄 Може да съм забъркала цифрите в таблиците.
Добавям таблицата, за която говорех - брой кандидат-студенти през годините
Скрит текст:

и броят места за 2023-та година
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 09:32 от Шантарам

# 122
  • Бг-мама
Духи Пухи заблуди ме това, че при нас вида балообразуването е едно. Вероятно при вас играе дипломният проект. Малко ме притеснява този изкуствен интелект. Питам се завършвайки го какво би работил. Но аз съм оптимист и ще стане това, което трябва да стане и което ще е най добро за момчето ми. Господ си знае работата!

# 123
Момичета, може ли да ми пратите линк, където влизате и виждате реда на желанията и бала, за ПУ?

# 124
Ама то тепърва ще се развива ИИ. + това какво си завършил (или как се казва специалността ти) и какво работиш в ИТ сектора е доста широко понятие..
Моят учи вече 8 години програмиране. Да го върна към главно математика, химия и физика 2 години, не знам какво би му допринесло... Предпочитам да надгражда реално в сферата. Затова казвам, че програмите изобщо не са пипнати ...
КСТ
https://www.tu-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2024/02/kstB_kr_369.pdf

# 125
  • Бг-мама
Да, Духи. Аз ги гледах преди да кандидатства. Предупредих го. Въпреки това така ги пожела.  Сега няма право да мрънка.

# 126
Да считам, че е приет в посоченото направление в таблицата ли?! 🤔

# 127
Здравейте, дали имате представа в ТУ-София как трябва да изглежда класирането? В смисъл според мен изрично трябва да пише класиран/некласиран или приет/неприет.
Аз такова нещо не виждам в инфо за кандидата.

# 128
И аз нищо не виждам.
Да не говорим, че и бал не виждам, а и не мога да разбера по тази таблица

https://priem.tu-sofia.bg/university/211

за Компютърни системи и технологии (на немски език), коя оценка ще се вземе от колона "Допълнителна
оценка от:".  Тъй или аз не мога да чета или я няма наистина изписана тази специалност.

# 129
Здравейте, дали имате представа в ТУ-София как трябва да изглежда класирането? В смисъл според мен изрично трябва да пише класиран/некласиран или приет/неприет.
Аз такова нещо не виждам в инфо за кандидата.

Още няма класиране. Всички сме в очакване!

# 130
  • София
Аз се шашнах като Марти написа, че са подали за право платено с бала на нейното момче. Синът ми беше толкова убеден, че ще го класират по първо желание право редовно, че изобщо не обмисляхме желания. Писа международни отношения и комуникационен мениджмънт, колкото да го оставя на мира. Толкова статистики изчетох заради седмокласничката, че дори не ми светна, че и баловете на кандидат студентите ще скочат Confused

# 131
Значи сега през минута ще рефрешваме😉за ТУ.

# 132
  • Бг-мама
За ТУ Пловдив според мен това си е класирането. Няма какво друго да е.

# 133
Зечова, много загадъчно, бе! 😂 показах го и на трети юрист, не можем го разбра. Във Фейсбук страницата на Филиала в Пловдив гордо са обявили, че резултатите са излезли и от понеделник, 13 часа започва записване. Явно ще търча на място пак.
И аз нищо не виждам.
Да не говорим, че и бал не виждам, а и не мога да разбера по тази таблица

https://priem.tu-sofia.bg/university/211

за Компютърни системи и технологии (на немски език), коя оценка ще се вземе от колона "Допълнителна
оценка от:".  Тъй или аз не мога да чета или я няма наистина изписана тази специалност.
Джиджи, специалността (след бърз преглед) не попада в изключенията, значи попада в първия ред от таблицата. Ще се вземе оценката, която сте поискали в заявлението. Синът ми поиска да е оценката от изпита през юни, просто защото тя дава най-висок резултат (умножена по коефициента).

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 10:05 от Шантарам

# 134
Благодаря Шантарам,
явно май сме се объркали нещо, защото ДЗИ БЕЛ и по-висока оценката от изпита по Мат в ТУ.
Не знам, аз не видях къде може да се въведе оценката от ДЗИ.
Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт