НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 288
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Sofia
Здравейте! Някой дали няма информация как се движат нещата при записването на момичетата, приети медицина в СУ? Интересно ми колко свободни места ще останат за второ класиране, дали е възможно 23 в опашката да се класира, и измежду тези 23 дали ще има и такива, които са приети по второ/трето желание, но не са се записали/ не участват във второто класиране. Всякаква информация ще ми бъде полезна, благодаря ви! 😔

Моят син пък е 29-ти на опашката и ми се струва много нереалистично да го приемат на второ, а е писал само едно желание - медицина държавна поръчка.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 18:29 от semelyna

# 1 081
  • София
"Туризъм" при кандидатстването на медицина е относително понятие. Преди две години дъщеря ми подаде документи за медицина в Плевен, Варна, София - МУ и СУ, Пловдив (само дентална). Яви на предварителните, където имаше обявени, на редовни във Варна и София -МУ. Отказа се изобщо от изпита в Пловдив. Беше приета и в четирите университета на първо класиране.
Същата година в Плевен за второ класиране останаха около 2/3 от местата. Във Варна не си спомням точно как беше, но приятелката и влезе на второ класиране там.
Дописвам се: същата година в СУ каниха с оценки от други университети за допълване на приема.

# 1 082
И мен ме крепи тази надежда, понеже тук миналата седмица ми казаха, че в СУ и МУ обикновено приетите деца са едни и същи и предпочитат МУ пред СУ, и това ми дава вяра. Но пък тази година сме свидетели на големи изненади и допускам, че е възможността всичко.😔 Успех ви пожелавам и на вас!❤️
Здравейте! Някой дали няма информация как се движат нещата при записването на момичетата, приети медицина в СУ? Интересно ми колко свободни места ще останат за второ класиране, дали е възможно 23 в опашката да се класира, и измежду тези 23 дали ще има и такива, които са приети по второ/трето желание, но не са се записали/ не участват във второто класиране. Всякаква информация ще ми бъде полезна, благодаря ви! 😔

Моят син пък е 29-ти на опашката и ми се струва много реалистично да го приемат на второ, а е писал само едно желание - медицина държавна поръчка.

# 1 083
Кандидатстващите медицински специалности се готвят основно за едно уни, но се явават поне в 2-3. Да не кажа, че при нашето кандидатстване миналата година се запознах с много групички родители, чиито деца се явяват във всички мед. Унита.
Това е супер тежко за мен.
Трябва много добре да се проучат формата на изпита, материала и не на последно място брой приети деца.
На места има много бройки и там се влиза с малко по-нисък бал. Някъде резачката е голяма. Истината е, ме има 4 добри МУ и 3 много резервни. И на късмет….

# 1 084
А какъв е смисъла да се явяват децата на толкова изпити? В някой университети дори химията и биологията са на две дати.
Не се ли получава умора от кръстосването на цялата страна и риск накрая да не се справят добре точно в университета, в който искат най-много?
Но факт, различни стратегии... В този случай ми се струва, че шансът ви никак не е малък.

# 1 085
А какъв е смисъла да се явяват децата на толкова изпити? В някой университети дори химията и биологията са на две дати.
Не се ли получава умора от кръстосването на цялата страна и риск накрая да не се справят добре точно в университета, в който искат най-много?
Но факт, различни стратегии... В този случай ми се струва, че шансът ви никак не е малък.
Колкото и да е уморително, всяка година бала за момичетата е много висок и децата предпочитат да имат няколко възможности. При толкова години уроци, пари и труд от тяхна страна.

# 1 086
И ние бяхме от " туристите" , кандидатстващи само с 1 желание  макар и далеч от медицината. Резултат -приеха я във всички университети и тя избра това което и беше най-желано / и най- далечно/. Затова има и второ , и трето класиране , за да  може всеки да си намери мястото.
Пиша и по друг въпрос.... Ако някой има сметка в ДСК и е извършвал плащания от миналия петък до сега нека си погледне банкирането , всички транзакции са начислени два пъти. Безумие!!!

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 21:17 от toni1

# 1 087
  • София
Четох за това днес, работят по проблема и ще ги връщат. При дъщерята просто не работи банкирането от няколко дни, няма двойни плащания. Ще погледна сега сметката на половинката.

# 1 088
  • столицата
ОТ предишни години медицина СУ и медицина в Бургас май приемаха с взети изпити и от друг университет. За мен беше доста странно.

# 1 089
ОТ предишни години медицина СУ и медицина в Бургас май приемаха с взети изпити и от друг университет. За мен беше доста странно.
Това е само за допълнителния прием Медицина  в СУ, който обявяват всеки септември.

# 1 090
Момичета, нещо ми се върти в главата, че за записването в УНСС по интернет трябва някакъв код/номер. Грешно ли съм запомнила? Моля да ме ориентирате!

# 1 091
Момичета, нещо ми се върти в главата, че за записването в УНСС по интернет трябва някакъв код/номер. Грешно ли съм запомнила? Моля да ме ориентирате!

При Онлайн записване кандидат-студентът трябва да:
-  има регистрация в системата на Evrotrust и след влизане в системата за онлайн записване да подпише с облачния си електронен подпис идентификационен документ в мобилното приложение Evrotrust;

# 1 092
Благодаря. Тъкмо намерих инфото.

# 1 093
Здравейте, уж четох доста последователно всичко в темата, но може и да съм пропуснала нещо, затова се извинявам ако е коментирано по-рано.
Въпросите ми са относно записването в ТУ-София: Таксата за първи курс само по банков път и на място ли се плаща? Няма ли вариант за плащане онлайн? Ровейки преди дни попаднах на подобна възможност, но сега не мога да открия страницата.
И вторият ми въпрос - снимките за записването задължително ли се правят в университетската книжарница в учебен блок № 2? Много заповеднически е описано в правилника и ме объркаха. Grinning
Пожелавам на всички усмихнат и прохладен ден!

# 1 094
Здравейте, уж четох доста последователно всичко в темата, но може и да съм пропуснала нещо, затова се извинявам ако е коментирано по-рано.
Въпросите ми са относно записването в ТУ-София: Таксата за първи курс само по банков път и на място ли се плаща? Няма ли вариант за плащане онлайн? Ровейки преди дни попаднах на подобна възможност, но сега не мога да открия страницата.
И вторият ми въпрос - снимките за записването задължително ли се правят в университетската книжарница в учебен блок № 2? Много заповеднически е описано в правилника и ме объркаха. Grinning
Пожелавам на всички усмихнат и прохладен ден!
Да, таксата се плаща само по банков път, 1-ви учебен корпус- Ректорат, 3 -етаж, Каса.
И да, снимките се правят в новоизградената книжарница във 2-ри учебен корпус.

Общи условия

Активация на акаунт