Как да постъпя, дразня се

• 15 706
  • 327
  •   1
Отговори
# 255
Mary, само ще ти кажа нещо за това "мислим за собствен дом, ама сега нямаме пари за това" и т.н.  За мен никога няма да се случи. Щом той е наливал в ремонти, няма да поиска да почвате другаде отначало. Ако го говори, само така си говори, ама сам не си вярва. Той се чувства толкова свързан с това място, манталитетът им поколения е такъв, отделно нали е влагал пари и да се окаже за нищо. Просто няма да стане, не иска да се пусне оттам, може би е имало шанс ако беше доста по-млад и не беше наливал пари.

То и ти хем говориш за ново ваше другаде, хем виждаш етажа като свой дом /как ви го дали, че сте отделно, че ви пречат/. Те него или той теб  не знам - някой умело е оплел заблудата, че ще имате самостоятелност на младо семейство, каквато очакваш. Но с тези роднини и този вариант на къща/двор/входове би било някакво 1 на милион, което не сте уцелили. Трябва свекървата да е супер съобразителна и интелигентна, въобще друг човек, но в тази среда няма откъде да кацне такава.

# 256
Тя щото снахата е много съобразителна.

# 257
Има още 1 брат по голям, но на него е друга къща , от другия му дядо, той е отделно

# 258
Ох не мога. Вместо да го хване тоя "мамин златен" и да постави въпроса ребром - или-или, тя тръгнала интриги да плете. Ако съм на теб си събирам багажа и се махам при майка си. Остави го да си помисли колко време смята да я карате така. Хем и ти ще се успокоиш, като не си в тая токсична среда.
И искай срокове, ако може и черно на бяло: От тая дата се изнасяме.
Ако пак те преметне пак отиваш при майка си.

# 259
  • София
Авторке, вече не знам как и с какви думи да ти обясня, но вие не сте отделни. Не сте отделно домакинство. Тия заигравки - етажът наш, половината къща наша, това наше, онова наше - няма такъв филм.
Най-малкото явно се чувате и през стените, а свеки има достъп до багажа на мъжа ти. Делите някакво пране на пижами и обувки, явно и това ви е общо. Вече не мога да хвана от постовете ти колко поколения сте в тая дядова ръкавичка, но и в огроман къща да сте, пак сте много под един покрив.
На теб не ти харесва там - обиждат те, борят се за надмощие с теб. На тях също не им харесваш - въпрос на време е да ти кажат "боклук" в лицето.
Ти се оправдаваш и не искаш да погледнеш истината в очите. Добре, но някой в това домочадие в един момент ще те накара да прогледнеш - ще те обиди, ще те нападне, току-виж те и изгони. Не стигайте дотам.
Ако държиш на тоя брак, мислете спешно как да се изнесете. Не знам как по-ясно да го напиша.

# 260
  • Варна
Има още 1 брат по голям, но на него е друга къща , от другия му дядо, той е отделно

Това обаче не значи, че този брат ще се откаже от своя дял от тази къща. Не знам на какво се надявате.

# 261
  • София
Авторке, при живи дядовци и живи родители, както и при живи братя и сестри, наследство няма.

# 262
А какво ще стане, ако и сестрата доведе мъж?
Тогава ще стане цирк...

# 263
Тогава ще стане цирк...

Сестрата ще отиде в друга дядова ръкавичка при нейния мъж, плюс това е жена, тя няма да се дореди до имота, а явно целия цирк е за да не изтървем една глупава къща.

Не се хабете, няма смисъл явно. Авторката очевидно не иска да промени нищо, а само да мрънка, щом ни едно от предложените решения не и отърва.

# 264
Тогава ще стане цирк...

Сестрата ще отиде в друга дядова ръкавичка при нейния мъж, плюс това е жена, тя няма да се дореди до имота, а явно целия цирк е за да не изтървем една глупава къща.

Аааа не се знае. Може и да не стане така.

# 265
Авторке, при живи дядовци и живи родители, както и при живи братя и сестри, наследство няма.

Може дядото да му е "оставил" етажа срещу гледане и грижи, което трудно ще го направят - внукът дори не живее там, а Mary_1 едва ли ще й хареса грижи, къпане, хранене, памперси и всичко онова, което с възрастта понякога идва.

# 266
Тези гледания срещу прехвърляне на имоти са ми толкова конфликтни и с неясен край, че дано никога не попадна нито като гледач, нито като гледан в подобни взаимоотношения. Гледането за един е веднъж в месеца да те наобиколи и да ти купи хляб, за други ежедневна грижа и липса на собствен живот

# 267
  • София
Дори и под условие да е оставено едно наследство, пак не се знае дали след смъртта на наследодателя и при това явно нехаресване на снахата, дали другите наследници по веригата няма да поискат раздваляне на договора. Гаранция при толкова много хора на клона няма.

# 268
Да обобщя: авторке, Вашият съпруг къща НЯМА. След като тя е на дядо му, а той е жив, къщата е негова (и на жена му/сестра му/брат му, ако има такива). След смъртта на дядото, къщата ще е на свекърите Ви и евентуално чак след като останете само Вие и Вашият съпруг, къщата ще е Ваша, ако не я пишат наследство цялата на брата на Вашия съпруг. В общия случай, някой притежава имот само ако името му фигурира под някаква форма в нотариалния акт за този имот. Останалото е "вервай ми, обещавам ти".

Вие сте пришълец в тази къща в очите на семейството му и по-добре занапред няма да става, както Ви обясниха. Вече много пъти Ви съветваха или да говорите сериозно със съпруга си за изнасяне, или Вие да си съберете багажа и да се изнесете. Всички Ваши коментари по темата ме карат да си мисля, че всъщност интригата в този дом Ви допада и искате да си стоите там, за да може да имате какво да дъвчете тук, в тази тема.

Според мен темата е за ключ вече, всички се въртим в един и същи кръг.

# 269
Да обобщя: авторке, Вашият съпруг къща НЯМА. След като тя е на дядо му, а той е жив, къщата е негова (и на жена му/сестра му/брат му, ако има такива). След смъртта на дядото, къщата ще е на свекърите Ви и евентуално чак след като останете само Вие и Вашият съпруг, къщата ще е Ваша, ако не я пишат наследство цялата на брата на Вашия съпруг. В общия случай, някой притежава имот само ако името му фигурира под някаква форма в нотариалния акт за този имот. Останалото е "вервай ми, обещавам ти".

Вие сте пришълец в тази къща в очите на семейството му и по-добре занапред няма да става, както Ви обясниха. Вече много пъти Ви съветваха или да говорите сериозно със съпруга си за изнасяне, или Вие да си съберете багажа и да се изнесете. Всички Ваши коментари по темата ме карат да си мисля, че всъщност интригата в този дом Ви допада и искате да си стоите там, за да може да имате какво да дъвчете тук, в тази тема.

Според мен темата е за ключ вече, всички се въртим в един и същи кръг.

+1.
Определено е за ключ. Едва тази сутрин обаче дойде последното парче за сглобка на картинката в поста на Mary_1.
Жалко Mary_1, мислех ви за 1 ниво над роднините му поне за това че имате и свой бизнес, и работа. Предприемчива сте, предположих. Даже щях да ви посъветвам да учите, да се развивате в бизнеса си и там да насочите силите си.
Но не... Няма какво да учиш, ако нямаш ясен поглед над хората и отношенията. Най-вече уважение.

Общи условия

Активация на акаунт